Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megnyitott a 27. FeHoVa

2020.02.13

Forrás: HUNGEXPO, Hírek
Idén február 13–16. között rendezi meg a Hungexpo a 27. FEHOVA-t, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozóját.


A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ A és G pavilonjában közel 300 kiállító várja majd a látogatókat. A kiállítással egy időben rendezik a VIII. FEHOVA-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítást.

Magyarországon ma több mint 65 ezren vadásznak (köztük 3 ezer hivatásos), a horgászok száma pedig megközelíti a félmilliót; így nem meglepő, hogy a FEHOVA, hagyományosan a Hungexpo egyik legjelentősebb közönség kiállítása. Tavaly 17 ország 274 kiállítójára több mint 55 ezren voltak kíváncsiak, és az előzetes visszajelzésekből a szervezők arra következtetnek, hogy ez idén sem lesz másképp.

A vadászok és horgászok szezonnyitó rendezvényére – ahogy eddig, így idén is – a legjelentősebb gyártók és forgalmazók hozzák el újdonságaikat, fejlesztéseiket. Ezeket a látogatók kézbe vehetik, kipróbálhatják, és a legkiválóbb szakemberektől kaphatnak tanácsokat.

VADÁSZ PROGRAMOK

A kiállítás szervezői számos újdonsággal készülnek a 27. FEHOVA-ra. Ezek közé tartozik a Vadásztrófeák határon innen és túl bemutató, a Fekete István emlékkiállítás, valamint egy kiállítás a nemzetközi hírű vadász, a most 84 éves Hidvégi Béla legkedvesebb fegyvereiből. A kiállítás idején jelenik meg Hidvégi Béla Sziklák peremén című, hegyi vadászatokról szóló könyvének új, átdolgozott és bővített kiadása, amelyet a szerző a helyszínen dedikál.

A kiállítás négy napján más dedikálások is lesznek. A látogatók olyan ismert vadász szerzőkkel találkozhatnak, mint Faragó István, Feiszt Ottó. dr. Gergely Imre, dr. Gyimesi György, Híves Tóth Éva, Lipp Adrienn és Molitorisz Károly.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a „Fegyverek szabályos tárolása” címmel tartanak bemutatókat és adnak tanácsokat fegyvervásárlással és használattal kapcsolatban.

A Takarék Csoport a 2020-as FeHoVa kiállításon minden látogató számára ingyenesen lehetővé teszi a nagysikerű „VADONVILÁG – gróf Széchenyi Zsigmond nyomában” életrajzi dokumentumfilm megtekintését, egy valódi mozi élmény keretein belül.

A kiállításon rendezik a II. FEHOVA Nemzetközi Nyílt Preparátor Versenyt (a Magyar Vadászlap és az ETC közreműködésével), amelyen a részvevők bármely emlős, madár, hal és kétéltű preparálásával indulhattak, kivéve a háziállatokat (kutya, macska) és embert.

„A solymászat mint szellemi világörökség” bemutatása címmel látványos bemutatókat tartanak a kiállítás ideje alatt madárröptetésekkel, vetítéses előadásokkal. A látogatóknak lehetőségük lesz a közös fotók készítésére is.

A szokásoknak megfelelően idén is lesz Vadászkürtös Fesztivál (szombaton a vadász színpadon), valamint ugyanitt rendezik a VII. Ifjúsági Vadászkürtös Szóló Versenyt.

A FEHOVA egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye szintén szombaton a IX. FEHOVA Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokság.

HORGÁSZ PROGRAMOK

A horgászoknak ezúttal is három helyszínen – az Óriás Akváriumnál, a Horgász színpadnál és a Pergető medencénél – szerveznek látványos és érdekes programokat a szervezők.

Az Energofish teszteli új etetőhajóját egy erre a célra épített medencében (Etetőhajó teszt-tó), minden nap 11.00 – 15.00 között a G pavilonban.

A Pergető medencénél látványos csalivezetési bemutatók lesznek, a horgászok hasznos pergető tippeket és trükköket hallhatnak és láthatnak a legjobb szakemberektől.

Ahogy az előző években, idén is lesz fárasztó szimulátor, MOHOSZ Horgász suli a gyerekeknek, és a Szövetség standján ezúttal is lehet éves horgászjegyet váltani, illetve állami horgászvizsgát tenni.

A 2019-es év magyar horgászsikerekben bővelkedett. Aki kilátogat a FeHoVa-ra találkozhat többek között a világverő női válogatottunk tagjaival, a szintén világbajnok férfi feeder-válogatottal, valamint a VB ezüstérmes csónakos pergető válogatott tagjaival, akik a színpadon számolnak be a versenyek nehézségeiről, örömeiről, tapasztalatiról.

SZAKMAI PROGRAM

Ezúttal is a kiállítás első napján rendezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” című konferenciáját, amelyen a vidékfejlesztési, erdő- és vadgazdálkodási szakértők vesznek részt, köztük Győrffy Balázs, a Kamara elnöke, Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára, dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke és Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára.

A részvevők a többi között tájékoztatást kapnak a vadgazdálkodást érintő jogszabályok változásairól, az új vadászkártya bevezetéséről és az afrikai sertéspestis hazai megjelenésének vadászatra gyakorolt hatásairól. Bors Richárd, az Egy a természettel Nonprofit Kft. igazgatója a konferencián tájékoztatja a részvevőket a 2021-es Vadászati Világkiállítás aktualitásairól.
 
NYEREMÉNYJÁTÉK

2020-ban is FEHOVA tiszteletjegyek és értékes nyeremények várnak a kiállítás iránt érdeklődőkre. A Kalasnyikov.hu nyereményjátékára az idén 55 éves az AMD-65-ről beküldött képekkel lehet nevezni.

A Magyar Vadászlap előfizetői nyereményjátékán Browling A-Bolt golyós vadászpuskát nyerhetnek a látogatók.

A FEHOVA helyszíni kvízjátékon a látogatók értékes DAIWA, PROREX és ENERGOFISH nyereményekért mérhetik össze tudásukat.

EGYIDEJŰ RENDEZVÉNY

A FEHOVA kiállítással egy időben rendezik a VIII. FEHOVA-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítást (CAC, CACIB) a HUNGEXPO D és F pavilonjaiban.

HASZNOS TUDNIVALÓK

A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ átalakítási munkálatai miatt a kiállításra a látogatók csütörtökön csak a III-as kapun, péntektől vasárnapig az I-es és a III-as kapun léphetnek be. A sajtó munkatársai a III-as Fogadóépületben elhelyezett sajtóközpontban regisztrálhatnak.

A parkolókból a pénztáraknál megváltott zsetonokkal lehet kilépni, az újságírók a sajtóközpontban vehetik át zsetonjukat.

2019 januárjától a látogatók a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban lévő jegypénztárakban vásárolt belépőjegyekért, a parkolásért, valamint a területen lévő vendéglátóhelyeken készpénz helyett érintéses bankkártyával vagy HelloPay kártyával tudnak fizetni. (Ez a rendszer a kiállítókra nem kötelező érvényű.)

Nyitvatartás

A látogatók szabadidejéhez alkalmazkodva és a nyugodt, tartalmas kiállítás-látogatás érdekében, valamint a városi forgalom elkerülése végett a FEHOVA pénteki nyitvatartási ideje változik.

2020. február 13-16.

Csütörtök: 9 – 18 óráig

Péntek: 9 – 19 óráig

Szombat: 9 – 18 óráig

Vasárnap: 9 – 17 óráig

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a FeHoVa rendezvényre utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapest-Keleti pályaudvar, Budapest-Déli pályaudvar, Budapest-Nyugati pályaudvar, Zugló, Kőbánya-felső és Kelenföld állomásokra 2020. február 10-16. között. Az 50%-os menetkedvezmény igénybevétele oly módon történik, hogy az utas megveszi az alkalmi menettérti menetjegyet Budapestre, amit a program helyszínén a mobilpénztárban lepecsételtet, így a vissza útra már nem kell újabb jegyet váltania.

Amennyiben egyéb információra van szüksége a kiállításról, azt a www.fehova.hu oldalon érheti el.

www.hungexpo.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Agrár ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: