Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook és a Schmitz Cargobull 2022-ig meghosszabbítja stratégiai együttműködését

2020.02.10

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook gumiabroncsgyártó vállalat 2022-ig meghosszabbítja stratégiai partnerségét a haszongépjármű-pótkocsik vezető európai gyártójával.


A szerződés meghosszabbítására Neu-Isenburgban került sor január elején. A Schmitz Cargobull pótkocsikon és gépjárműveken használható félpótkocsik gyártására szakosodott, és a hatékony szállítási megoldások referenciamutatójaként tekintenek rá – többek között innovatív termék- és szolgáltatáskínálatának köszönhetően.

Neu-Isenburg, Németország, 2020. február 10. – A prémium gumiabroncsokat gyártó Hankook tovább bővíti a Schmitz Cargobull vállalattal való együttműködését, továbbra is élvonalbeli és különösen gazdaságos, az európai működési feltételekre szabott pótkocsi-gumiabroncsokkal egészítve ki az iparági vezető számára elérhetővé tett termékkínálatát. A 2013-ban létrejött együttműködést újabb három évre hosszabbítják meg. Az együttműködés sikerét többek között az a stratégiai partnerségi díj jelzi, amelyet a pótkocsigyártó a Hankooknak adott át 2017-ben, ezidáig az egyetlen díjazott abroncsgyártóként.

A Hankook számos nemzetközi szinten ismert európai gépjárműhöz és haszongépjárműhöz gyárt eredeti alkatrészeket. A logisztika közelmúltbeli jelentős fejlődésének köszönhetően a haszonjárművek és pótkocsik számára gyártott gumiabroncsokkal kapcsolatos partnerségek kiemelten fontossá váltak”, mondja Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. „Iparági vezetőként a Schmitz Cargobull különösen magas követelményeket állít fel a teljesítmény, a hatékonyság és a fenntarthatóság tekintetében, és büszkék vagyunk arra, hogy gumiabroncsaink teljes mértékben megfelelnek ezeknek a követelményeknek”, teszi hozzá Dietmar Olbrich, a Hankook Reifen Deutschland Marketing- és Értékesítési Osztályának alelnöke.

A Schmitz Cargobull AG székhelye a németországi Horstmarban van, és a vállalat a haszongépjárművek terén Európa piacvezetője. A Hankook és a Schmitz Cargobull eredeti alkatrészekkel kapcsolatos partnersége továbbra is különösen összpontosít az európai piacra, és jelenleg kilenc pótkocsiméretet ölel fel a 19,5 és 22,5 hüvelykes tartományban, ideértve a Hankook hatékony e-cube Max családjába tartozó 22,5 hüvelykes Mega-Trailert (455/40 R). A nemzetközi távolsági közlekedésben különösen magas futásteljesítményt lehetővé tévő e-cube Blue gumiabroncs-sorozat ugyancsak a partnerség része, valamint a terepen használható Hankook SmartWork-sorozat is. Ezenkívül a regionális szállításhoz a SmartFlex-sorozat termékeit használják, télen pedig a SmartControl-sorozatba tartozó gumiabroncsokat.

A speciálisan az adott alkalmazásra tervezett, ahhoz igazított mintázatok pozitív hatással vannak a környezetbarát működésre és a futásteljesítményre – ez a tulajdon összköltsége (TCO) szempontjából lényeges, amely különösen fontos a szállítási üzletágban. A Hankook prémium gumiabroncsait a Schmitz Cargobull többszörösen díjnyertes pótkocsijaira szerelik fel nehéz tehergépjárművekkel történő nemzeti és nemzetközi szállításra Európában. Minden Hankook-abroncsot közvetlenül a Schmitz Cargobull gyártási helyszínére szállítanak.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 21.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: