Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Michelin az AGROmashEXPO szakkiállításon

2020.01.24

Forrás: Michelin, Hírek
A Michelin idén saját standdal vesz részt január 22. és 25. között az ország legnagyobb mezőgazdasági szakkiállításán, az AGROmashEXPO-n.


Aki ellátogat a kiállításra, a Michelin standján (Sátor2, SATIII/30) találkozhat a mezőgazdasági abroncsgyártás technológiai újításaival, a Michelin innovatív termékeivel:

MICHELIN Ultraflex AxioBib2 VF – nagyteljesítményű traktorokra szánt, Ultraflex technológiával készült Michelin AxioBib abroncs, mely minimális talajterhelés mellett maximális vonóerőt biztosít. A Michelin Axiobib 2-es széria még az elődjénél is rugalmasabb, ezért 40%-kal nagyobb terhet tud elviselni ugyanolyan nyomáson, a hagyományos szerkezetű abroncsokhoz képest.

MICHELIN Ultraflex CerexBib2 VF – speciálisan kombájnokon történő felhasználásra tervezett, alacsony nyomáson használható abroncs, mely szintén Michelin Ultraflex technológiával készül. A továbbfejlesztett, új generációs abroncs a talajkímélés érdekében akár 1,2 bar nyomáson is használható. Az alacsony nyomás következtében megnövekszik a talajjal érintkező felület, így a terhelés nagyobb területen oszlik szét.

Évtizedes előny az Ultraflex Technológiában

A talajt minimális mértékben tömörítő, 2004 óta Ultraflex Technológiával gyártott Michelin gumiabroncsok alacsonyan tartott belső légnyomással – sebességtől függetlenül – nagyon erősen terhelhetők. A rugalmas oldalfalú karkasz által tartott nagy futófelület megbízható vonóerő-átvitelt garantál. Ezzel nemcsak idő és üzemanyag takarítható meg, hanem a termőtalaj megkímélt szerkezetének köszönhetően magasabb lesz a hozam is. Típusjelük pontosan tükrözi a Michelin mezőgazdasági gumiabroncsainak felhasználási területét: a traktorok 80-220 LE között „XeoBib”, 220 LE felett „AxioBib”, az önjáró permetezőgépek „SprayBib”, betakarító gépek (kombájnok és szecskázó gépek) „CerexBib” típusjeleket viselnek. Terhelhetőségük a gumiabroncsok méretjele előtti betűkből derül ki. Ebből lehet megtudni, hogy a választott gumiabroncs mennyivel előnyösebb a hagyományos mezőgazdasági kivitelekkel szemben. Az IF (Improved Flexion) azt jelzi, hogy azonos terhelhetőség mellett 20%-kal alacsonyabb belső légnyomás is elegendő, vagy azonos nyomás mellett a gumiabroncs akár 20%-kal jobban terhelhető. A VF (Very High Flexion) jelű abroncs 40%-kal kisebb belső nyomás mellett is ugyanúgy terhelhető, vagy másképpen: azonos szinten tartott nyomásnál 40%-kal nagyobb terhet hordozhat.

MICHELIN BibLoad Hard Surface – a kifejezetten a kemény felületen dolgozó rakodógépekre fejlesztett abroncs, melynek kidolgozásakor a kényelem is fontos szempont volt. A mintázat merevebb, könnyebben elnyeli a vibrációt és kevésbé zajos.

Minden blokk hat oldalból és 12 élből áll. Bármilyen irányba is mozduljon a rakodógép, a gumiblokk minden helyzetben hatékonyan tud dolgozni: egyenletes és állandó a stabilitás, 360°-ban, minden lehetséges irányban. A szabadalmi oltalom alatt álló futófelület miatt az abroncs megfordítható.

A strapabírás és a hosszú élettartam alapvető elvárás az ilyen abroncsokkal szemben. Három kiegészítő alkatrész garantálja ezeket a MICHELIN BibLoad Hard Surface abroncsban: védőöv fut végig az oldalfalon, ami a nagyon gyakori horzsolódástól véd, a futófeület alatt kétrétegű acélöv akadályozza a mechanikai sérüléseket, és kavicskivető peremvédelemmel látták el az abroncsot, így a murvás-kavicsos talajon is biztonságos a munka.

Az innovatív termékek és megoldások elnyerik a mezőgazdasági gépgyártók elismerését is: 2015 januárjától a kompakt és teleszkópos rakodógépeket tervező és gyártó konstruktőr JCB munkagépei elsőszerelésben opcionálisan MICHELIN Hard Surface abronccsal is rendelhetők.

A Michelin interaktív, egyszerűen használható, több különleges funkcióval bővített mobilalkalmazással segíti a gazdálkodók munkáját. A MICHELIN Pressure Calculator a valós felhasználási körülmények függvényében kiszámolja az alkalmazandó abroncsnyomást. Elég egy fotó a traktorról, és pár gombnyomás múlva kész az eredmény. A MICHELIN Pressure Calculator megmutatja az adott terheléshez és sebességhez való nyomásértéket. Biztonságos közúti használat – termelékenység, talajvédelem a szántóföldeken. 

MICHELIN - TÉNYEK ÉS SZÁMOK

Alapítás éve: 1889
Gyártóegységek száma: 17 országban 68 gyár
Alkalmazottak száma: 117.400
Kutatás-fejlesztési tevékenység: 6.000 kutató - három földrészen (Észak-Amerika, Európa és Ázsia) található technológiai központjainkban
Kutatás-fejlesztésre szánt költségkeret: évente több, mint 640 millió euró
Nettó értékesítés 2018-ban: 22.028 milliárd euró
 
A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére a járművek széles körére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít. A termékekhez kapcsolódóan innovatív digitális szolgáltatásokat is kínál, így digitális flottakezelő, útvonaltervező és a mobilitást segítő egyéb alkalmazásokat. Turisztikai kiadványokkal, hotel- és étteremkalauzokkal, térképekkel is állunk az úton lévők szolgálatára. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrandban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, 117.400 főt foglalkoztat világszerte, és 68 termelőegységet működtet a világ 17 országában. A Csoport kutatás-fejlesztési tevékenységet végző Technológiai Központjai Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában találhatók.

www.michelin.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Agrár ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Michelin ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: