Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megindult a hatósági ellenőrzés a kínai járatokkal érkező utasoknál

2020.01.31

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Hatósági döntés értelmében minden Kínából közvetlen járattal érkező utast az országba belépés előtt, még a repülőtéren hőmérős szűrésnek kell alávetni.


Az első érintett járat, amelynek érkező utasait megvizsgálják, az Air China január 31-én, 18:50-kor Minszk érintésével Pekingből érkező járata.

A szűrést a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság irányítása mellett a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi. Az utasok egészségügyi állapotának ellenőrzése, több országban már alkalmazott eljárásrendhez hasonlóan testhőmérséklet-mérés módszerével történik. A határértéket meghaladó testhőmérséklet esetén az egészségügyi szakszemélyzet további vizsgálatokat végez, és dönt a fertőzés gyanúját illetően.

A Budapest Airport mindent megtesz, hogy a rendkívüli intézkedésként bevezetett egészségügyi szűrés mellett is biztosítsa a repülőtér gördülékeny működését. Budapest Airport rendelkezik minden olyan eszközzel és felszereléssel, amellyel képes ellátni a rá vonatkozó előírásokat és támogatni tudja a hatóságok munkáját. A repülőtér üzemeltető jelentős készlettel rendelkezik a szükséges védőfelszerelésekből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők, stb.) és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, eszközökből, továbbá rendelkezésre állnak a megfelelő elkülönítő helyiségek is.

A Budapest Airport maradéktalanul eleget tesz a hatóságok előírásainak és minden szükséges eszközzel támogatja a hatóságok munkáját.

Budapest és Kína között a következő napokban az alábbi közvetlen járatok közlekednek:

Dátum, tervezett érkezés ; Légitársaság ; Város ; Járatszám 

2020. február 2. 5:00 ; Shanghai Airlines ; Shanghai ; FM 869 

2020. február 3. 5:30 ; Hainan Airlines ; Csungking ; HU 791 

2020. február 3. 18:50 ; Air China ; Peking ; CA 721 

2020. február 3. 19:30 ; Shanghai Airlines ; Hszian ; FM 809 

A Shanghai Airlines a mai közlése szerint a Csengtu-Budapest járatot február 4. és március 28. között, a Hszian-Budapest járatot február 6. és március 26. között felfüggeszti.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: