Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Koronavírus: a Budapest Airport felkészült az esetleges rendkívüli hatósági intézkedésre

2020.01.28

Forrás: Budapest Airport, Hírek
A Budapest Airport jelentős készlettel rendelkezik minden szükséges védőfelszerelésből, és részletesen kidolgozott eljárásrenddel kész támogatni a hatóságok munkáját egy esetleges rendkívüli repülőtéri intézkedés elrendelése esetén.


A Budapest Airport folyamatos kapcsolatot tart fenn a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK), valamint Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának (BFKH NFO) repülőtéri népegészségügyi kirendeltségével, hogy elrendelés esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudja vezetni a repülőtéren.

A Budapest Airport szerdától megkezdi az utasforgalmi területeken a vírusölő folyékony kézfertőtlenítő szerek kihelyezését, továbbá fokozottan ügyel a gyakoribb fertőtlenítő takarításra. Emellett a repülőtér nyilvános területein információs táblákat helyez ki, amellyel felhívja a figyelmet a legfontosabb megelőző higiéniai teendőkre.

A Budapest Airport az érintett repülőtéri társszervekkel és a NNK-val az új koronavírus megjelenésének kezdetétől fogva folyamatosan egyeztet, valamint a szükséges felkészülést megtette egy esetlegesen elrendelésre kerülő óvintézkedés bevezetésére. Rendkívüli intézkedés elrendeléséről a jelenleg hatályos jogszabályok alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ dönt, és amennyiben erre sor kerülne, az ellenőrzési feladatokat is a hatóságok látják el.

Esetleges hatósági intézkedés elrendelése esetén a Budapest Airport rendelkezik minden olyan eszközzel és felszereléssel, amellyel képes ellátni a rá vonatkozó előírásokat és támogatni tudja a hatóságok munkáját. A repülőtér üzemeltető jelentős készlettel rendelkezik a szükséges védőfelszerelésekből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők, stb.) és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, eszközökből, továbbá rendelkezésre állnak a megfelelő elkülönítő helyiségek is. A repülőtér üzemeltetője emellett azonnal intézkedett ún. virucid kézfertőtlenítő gélek és törlőkendők beszerzéséről.

Esetleges óvintézkedés elrendelése esetén a repülőtéren haladéktalanul életbe tudnak lépni azok a kidolgozott eljárásrendek, amelyek rendelkeznek az ilyenkor szükséges folyamatokról, többek között a fertőzött utasok elkülönítésétől a karanténon át egészen az épületek és légijárművek fertőtlenítéséig.

A Budapest Airport az esetleges óvintézkedés életbe lépése esetén is biztosítani tudja a gördülékeny utasforgalmat.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: