Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A teljesen új SEAT Leon még határozottabb egyéniséget visz a kompakt autók kategóriájába

2020.01.15

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
- Erős formatervezési fejlődést felmutató újdonság; a SEAT még több karakterrel, eleganciával és sportossággal ruházza fel a márka legkeresettebb modelljét


- A teljesen új SEAT Leon elődje esztétikus megjelenésére épít egy forradalmi, mégis egységes, látványos és kiforrott formatervvel
- Az új SEAT Leon hátsó részének kialakítása a sebesség érzetét emeli ki, ezzel együtt a modell dinamikus karakterét hangsúlyozza

Martorell / Budapest, 2020. január 15.– A teljesen új SEAT Leon már majdnem megérkezett. A márka legújabb járműve új dinamikát visz a kompakt szegmensbe, külső formavilága a modell karakteres megjelenését, eleganciáját és sportosságát hangsúlyozza, forradalmi fejlődésen átesett arculata azonban így is egységes, látványos és kiforrott marad.

A SEAT Leon következő generációja jelentős formatervezési fejlődést felmutatva elődje esztétikus külalakjára épít. Az újdonság jelenléte így  – akár álló helyzetben, akár menet közben szemlélve – még hangsúlyosabbá válik, köszönhetően tovább javított méreteinek, határozottabb orrkialakításának, finomabb vonalvezetésének és szoborszerűen megformált hátsó részeinek.

Az újdonság kifejező formai nyelvezetének alapját a korszerű MQB Evo (Moduláris Keresztmotoros Platform) adja, amely biztosította a formatervező csapat számára szükséges rugalmasságot és jó alkalmazhatóságot. A teljesen új SEAT Leon megnövekedett méretei mind az ötajtós, mind a Sport Tourer modell esetében tovább javították az új modellgeneráció formatervének érzékelhető arányait.

„Az új SEAT Leon előrelépést hozott formai nyelvezetünkben, az előző generációnál karakteresebb megjelenése mellett megőrizte a márka génjeit és megtartotta a Leon modellek tipikus jellemzőit.” – nyilatkozta Alejandro Mesonero-Romanos, a SEAT formatervezési vezetője.

A modell külső megjelenése magán hordozza az autó legfontosabb jellemzőit, mint a magabiztosság, az elegancia és a sportosság.

Az új SEAT Leon felületei még kimunkáltabbak lettek, határozottabb formákkal és még elegánsabb formai megoldásokkal. Amint fény éri a karosszériát és végighalad a teljes felületén, a jármű színei és árnyalatai több változatban és tónusban válnak láthatóvá. Ezzel mélyebbé, térhatásúvá válik a jármű látványa, létrehozva egy többrétegű és folytonosan változó karaktert.

A teljesen új SEAT Leon hátsó részének karakterét az autó két oldalát összekötő LED világítás határozza meg, míg a csomagtér ajtó megjelenése a jármű dinamikus jellegét erősíti. Mind a világítási rendszer, mind pedig a légterelő vonalvezetése még álló helyzetben is a sebesség érzetét kelti.

Az új SEAT Leon formai világát a fejlődés és a forradalom kettőse határozza meg, amely egy merész vonalakkal megalkotott, határozottabb megjelenésű autót eredményezett. A SEAT formatervezői csapata most egy olyan modellel jelentkezik a piacon, amely egy egységes, látványos és kiforrott formai nyelvezetet használva a sportosság, a dinamika és az elegancia elegyét kínálja.

A teljesen új SEAT Leon modellt a SEAT martorelli üzemének létesítményeiben tervezték, fejlesztették és a gyártása is itt történik.

A nagyon várt új SEAT Leon modellt már most megelőzi a híre: az újdonság lesz a márka legbiztonságosabb, leginkább hálózatba kapcsolt járműve, amely hasznosítja az elektromos hajtásláncok és a vonzó, kiforrott megjelenés előnyeit. De egyelőre be kell érjük a modell hátsó részének formavilágával, amíg a Leon negyedik generációja teljes valójában színre lép január 28-án.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574.100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii electric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: