Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Continental járműszervere kapcsolja össze a VW ID. elektromos sorozat járműveit

2019.12.12

Forrás: Continental, Hírek
¤ A Continental új szerverkoncepciója központi elemét képezi a szolgáltatás-orientált elektronikai architektúrára való átállásnak a magas szinten összekapcsolt ID. elektromos autókban


¤  A Volkswagen a szervert autón belül applikációs szerverként (ICAS1) használja a moduláris elektromos platformon (MEB) alapuló ID. járműmodellek esetében

¤  A nagy számítási teljesítmény, valamint a hardver és a szoftver egységes szétválasztása előkészíti az utat az új funkciók és a kényelmes, online frissítések számára

Budapest, 2019. november 12. - A járművek modern generációjának elektronikai felépítése komoly átalakuláson megy keresztül. A jelenlegi autókra jellemző több, egyedi vezérlőegységtől egyre inkább a kisszámú, nagy teljesítményű számítógépek felé haladunk. A jövőben ezek fogják biztosítani a jármű funkcióinak számítási teljesítményét. A Continental technológiai vállalat által kifejlesztett szervert a Volkswagen fogja elkezdeni gyártani, hogy autón belüli applikációs szerverként (ICAS1) használja. Európa legnagyobb autógyártója az ICAS1 technológiával a nemsokára érkező ID. elektromos sorozat modelljeit fogja ellátni, amelyek a Volkswagen által kifejlesztett moduláris elektromos meghajtásrendszer-platformon (MEB) alapulnak.

Az innovatív ICAS1 koncepció számos előnnyel jár, beleértve az olyan jármű-konnektivitási lehetőségeket, mint az új funkciók és biztonsági frissítsek telepítése vezeték nélküli hálózat segítségével. A szerver a Continental sokéves átjáró-vezérlőegységeit érintő tapasztalatán alapul, melyek funkciója mostantól a még sokoldalúbb ICAS1 részét képezi. A szerver keretrendszerét egy nagyteljesítményű számítógépes platform adja, melyet a Continental az Elektrobittel együttműködésben fejlesztett ki.

Rendkívül nagy teljesítmény számunkra az, hogy a szerverkoncepciónkat sorozatgyártásra viszi a Volkswagen. Így tehát nemcsak a komplex elektronikai architektúra fejlődésének új korszakáról beszélünk, hanem mindez, amit az ICAS1-el képesek vagyunk elérni, a digitális átalakulás mérföldkövét is jelenti,” – mondja Helmut Matschi, a Continental igazgatótanácsának tagja és az Interior divízió vezetője. „Az új szerverfelépítésnek köszönhetően a járművek könnyebben és gyorsabban kerülhetnek majd frissítésre, mint manapság. Ezért a járművet a „minden internete” koncepció szerves részévé tesszük, mellyel a jármű nagyobb funkcionalitásához és kényelméhez járulunk hozzá.

Nagy számítási teljesítmény a teljesen elektromos és teljesen összekapcsolt járművekhez

Az, hogy a Volkswagen szerver-alapú architektúrára vált át az elektromos térhódítása során, logikus döntés, mivel az elektromos járművek kifejezetten jól járnak a digitalizálással, mindezt pedig a szerveres felépítés támogatja. Ide tartozik többek közt a hatótávolság-optimalizált útvonaltervezés és a töltőállomások megkeresésének funkciója is. Emellett a szerveres kialakítás zökkenőmentes kapcsolat is képez a mobil szolgáltatások és adatok digitális világával. „Az ICAS1 magába foglalja a korábbi átjáró-funkciókat és a karosszériavezérlő egység funkcióit is. Továbbá az online frissítések koordinálásáért, valamint az akkumulátor töltöttségi szintjének kezeléséért is felel,” – magyarázza Johann Hiebl, a Continental Body & Security és az Infotainment & Connectivity üzleti egységeinek vezetője. Az ID. modelltől és jellemzőitől függően a jövőben két, vagy három szerver fogja számítási teljesítménnyel ellátni a teljes járművet. A Continental az ICAS1-et a kezdetektől fogva az elektromos járművekre vonatkozó megnövekedett működési élettartam kívánalmainak figyelembe vételével tervezte meg.

A klasszikus autóipari rendszereknél jóval nagyobb számítási teljesítmény mellett az ICAS1 egységes módon választja szét a hardvert és a szoftvert az Elektrobit által fejlesztett alapszoftveren keresztül, az adaptív AUTOSAR platformon. Ennek köszönhetően mind a Volkswagen alkalmazásai, mind a harmadik féltől származó szoftverek integrálhatóak és frissíthetőek lesznek. A köztes szoftver a Gigabit Automotive Ethernettel való kapcsolódást is támogatja, amely az alkalmazásokhoz szükséges adatátvitelt szolgáltatja.

www.continental.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - Continental

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: