Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Utólag beépíthető irányváltoztatási támogatás integrált vezetéstámogató rendszerrel haszongépjárművekre: A Knorr-Bremse TruckServices és a Mobileye®, egy Intel-vállalat, stratégiai partnerségre lépnek

2019.06.04

Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
- Az irányváltoztatási támogatás integrált vezetéstámogató rendszerrel kibővíti a Knorr-Bremse TruckServices termékportfólióját


- A legkorszerűbb EyeQ® csipekkel felszerelt intelligens Mobileye® kameratechnológián alapuló technológiai megoldás
- A már meglévő flottákba utólag beépíthető rendszer teljes értékesítési és szerviztámogatással a TruckServices részéről

A Knorr-Bremse TruckServices, a Knorr-Bremse haszongépjármű-rendszerekért felelős divíziójának tagjaként az utángyártott alkatrészek elismert szakértője, és a Mobileye, egy Intel-vállalat, a balesetmegelőzési és automatizált vezetési technológiák vezető nemzetközi gyártója, közösen készülnek bevezetni egy utólag beépíthető irányváltoztatási támogatást integrált vezetéstámogató rendszerrel a nehéz haszongépjárművek részére. Ennek célja a balesetek megelőzése, különösen jobbra történő irányváltoztatás esetén, például városi útkereszteződésekben.

Az elmúlt években a gyalogosok és a kerékpárosok közúti biztonsága egyre inkább a közvélemény figyelmének középpontjába került. Az Európai Bizottság nemrégiben célul tűzte ki az elkövetkező évekre, hogy minden teherautót és autóbuszt felszereljenek olyan vezetéstámogató rendszerrel, amely észleli a jármű közvetlen környezetébe belépő gyalogosokat és kerékpárosokat, és figyelmezteti a járművezetőt az esetleges ütközések veszélyére. 2022-től kezdődően az Európai Unió területén gyártott új teherautó- és autóbuszmodelleket kötelező lesz felszerelni egy irányváltoztatást támogató rendszerrel, majd 2024-től kezdve ez érvényes lesz minden újonnan regisztrált teherautóra és autóbuszra is. A Mobileye és a Knorr-Bremse TruckServices között létrejött együttműködés ebből a szempontból igen szerencsés: A Mobileye-jal együtt a Knorr-Bremse TruckServices 2019 őszétől az új ProFleet Assist+ irányváltoztatási támogatást kínálja integrált vezetéstámogató rendszerrel utólag beépíthető megoldásként. Ezenfelül a két vállalat a jövőben tovább kívánja erősíteni együttműködését, és még több közlekedésbiztonsági terméket tervez ügyfelei számára nyújtani.

A korszerű vezetéstámogató rendszerek világszintű vezetőjeként a Mobileye az elmúlt 20 évben a számítógépes észlelés járműbiztonsági hasznosításának a bajnoka volt, és technológiáit több jelentős járműgyártó jelenleg is használja. A Knorr-Bremse a fékrendszerek globális piacvezetője, és ugyanakkor egyéb, biztonsági szempontból döntő fontosságú haszongépjármű-rendszerek vezető szállítója is. A Knorr-Bremse vezető szereplő az olyan megoldások területén, amelyek fokozottabb közlekedési biztonságot, nagyobb mértékű összekapcsolhatóságot, kevesebb károsanyag-kibocsátást és az elektromos mobilitás, valamint az automatizált vezetés elterjedését segítik elő. A Mobileye és a Knorr-Bremse TruckServices, a Knorr-Bremse haszongépjármű-rendszerekért felelős divíziójának tagjaként az utángyártott alkatrészek elismert szakértője, közösen kínálja az új ProFleet Assist+ irányváltoztatási támogatást integrált vezetéstámogató rendszerrel. A stratégiai partnerség kombinálja a bevált Mobileye technológiát a Knorr-Bremse egyedi szakértelmével a haszongépjármű-szektorban, illetve annak szélesebb körű forgalmazói és szervizhálózatán belül történő alkalmazás céljából. Az együttműködés lehetővé teszi az Európa-szerte működő flottáknak, hogy könnyedén felszereljék járműveiket a világ egyik legkifinomultabb fejlett ütközésmegelőző technológiájával, amelyet arra terveztek, hogy az utakat mindenki számára biztonságosabbá tegye.

A közösen kínált vezetéstámogató rendszer olyan funkciókat nyújt, mint a figyelmeztetés sávelhagyásra, a követési távolság figyelése és az azzal kapcsolatos figyelmeztetés, riasztás ráfutásos ütközés veszélye esetén, valamint az irányváltoztatás-támogatás, amely kanyarodáskor figyelmezteti a vezetőt a vakfoltjában elhelyezkedő közlekedőkre. A rendszer járműre felszerelt kamerákkal (vizuális érzékelőkkel) és intelligens, valós idejű adatszámítással dolgozik. Ezáltal jóval megbízhatóbb eredményeket nyújt, mint a kategóriájába tartozó ultraszonikus vagy radarmegoldások. Ráadásul a sok fárasztó téves riasztás is kivédhető vele. A ProFleet Assist+ csakis figyelmeztető rendszer, nem avatkozik aktívan bele a jármű vezérlésébe. Emiatt utólagos beépítése a már használatban lévő járművekbe vagy flottákba könnyen megoldható. A termék elérhető az irányváltoztatás-támogatási funkció nélkül is, azaz csak az előre tekintő kamerával és az olyan vezetéstámogató funkciókkal felszerelve, mint a figyelmeztetés ráfutásos ütközésre és sávelhagyásra.

Alexander Wagner, a Knorr-Bremse haszongépjármű-rendszerek EMEA-régiójának utángyártott alkatrészekért felelős alelnöke, így nyilatkozott: „A legbalesetveszélyesebb területek is ártalmatlaníthatók. A legkorszerűbb rendszerrel hatékonyan tudjuk támogatni a vezetőt az ütközés megelőzésében és a kanyarodáskor fennálló balesetveszély elkerülésében. A rendszer, amelyet a Mobileye-jal közösen kínálunk az európai piacon, remek lehetőség arra, hogy jóval azelőtt cselekedjünk, mielőtt az irányváltoztatást támogató rendszerek beszerelése kötelezővé válna az Európai Unió területén gyártott valamennyi új haszongépjárműbe.”

Lior Sethon, a Mobileye intelligens mobilitási megoldások részlegének ügyvezetőigazgató-helyettese és alelnöke, a következőt mondta: „A Mobileye hosszú távú célja az utak biztonságosabbá tétele. Partnerségünk a Knorr-Bremse TruckServices-zel lehetőséget ad nekünk, hogy világelső balesetmegelőző technológiánkat egy szélesebb piac számára is elérhetővé tegyük. Együttműködésünkben ötvözzük a megoldások mögött rejlő szakértelmet, a szervizkapacitást és a partneri hálózatokat, hogy közös erővel segítsenek a közlekedési balesetek gyakoriságának csökkentésében és minél több élet megmentésében.”

A németországi Münchenben 2019. június 4-e és 7-e között megrendezésre kerülő szállítási logisztikai szakvásáron az érdeklődő látogatók többet is megtudhatnak az új kínálatról az A3-as csarnok 513. standjánál, és élőben is kipróbálhatják a rendszert.

www.knorr-bremse.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Knorr-Bremse

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: