Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megújuló energiaforrások és Energiatárolók: A Saft építi fel a legnagyobb lítium-ion energiatároló rendszert az északi országokban

2019.12.09

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A Total egyik teljes tulajdonában lévő leányvállalata, a Saft, egy három db Intensium Max 20 High Energy konténerből álló rendelést nyert meg a finn szélerőmű fejlesztő és üzemeltető, TuuliWatti vállalattól.


A Lítium-Ion energiatároló rendszer egy 21 megawattos szélerőműpark frekvenciaszabályozást fogja támogatni északnyugat Finnországban. Ezenkívül optimalizálja a szél energiát, valamint biztonsági, mentési és újraindítási lehetőségeket biztosít.

A skandináv országokban a legnagyobb Lítium-Ion energiatároló rendszer, arra lett méretezve, hogy mint egy 6.6MWh-os teljesítményű energiatárolóként működjön és 15 éves élettartama alatt, 5.6 MW-os teljesítményt tudjon biztosítani a frekvenciaszabályozásoknak megfelelően. Az energiája három 2.2 MWh teljesítményű integrált konténerből származik, amelyeket a Saft telephelyén terveztek és legyártva a franciaországi Bordeaux-ban.

Tommi Riski a TuuliWatti, Portfólió Menedzser a szerződésről az alábbiakat mondta. „A TuuliWatti célja, hogy vezető szerepet töltsön be a skandináv országokban, mint szélenergia fejlesztő és termelő. A Saft nagy energia tartalmú konténerei segítenek ezt elérni a szélenergia versenyképességének javításával Viinamaki területén. Gyors választ adnak a kihívást jelentő környezeti körülmények között, valamint az energiatárolói kapacitást biztosítanak a hálózat stabilitásához, ezzel lehetővé téve számunkra a szélerőműpark teljesítményének azonnali beállítását.

Hervé Amossé, a Saft energiatároló rendszer ügyvezető alelnöke hozzátette: „Ez a szerződés a Saft legújabb 2019 májusában bejelentett lítium-ion energiatároló rendszerének korai kereskedelmi sikerének tekinthető. Az Intensium Max 20 HE konténerek kapacitása több mint kétszerese az előző Saft tartályok energiatároló kapacitásának, és az osztály legjobb energiatartalmát, élettartamát és garantált teljesítményét biztosítja. A Saft nagy teljesítményű energiatároló rendszerekkel kapcsolatos sikereire épít

A Saft által elindított Intesium Max 20 High Energy, a hálózat nagy részének szól, a megújuló energiaforrások, a kereskedelmi és ipari alkalmazásoknak is, amelyek nagyszabású energiatárolási rendszer megoldásokat igényelnek kevesebb mint kétórás teljesítési idővel.

A Saftról
A Saft fejlett technológiai akkumulátormegoldásokra specializálódott az ipar számára, a tervezéstől és fejlesztéstől egészen a gyártásig, testreszabásig és a szolgáltatásnyújtásig. A Saft hosszabb élettartamú akkumulátorai és rendszerei kritikus biztonsági alkalmazásokat, tartalék energiát és meghajtást kínálnak ügyfeleink számára immár 100 éve. Az innovatív, biztonságos és megbízható technológiánk magas teljesítményt nyújt a szárazföldön, a vízen, a levegőben és az űrben is. A Saft befolyásolja az ipart és az okos városokat, miközben kritikus helyzetekben támogatást biztosít a távoli és zord környékeken a sarkkörtől egészen a Sahara sivatagig. A Saft, a Total teljes tulajdonában lévő leányvállalata, amely a legfőbb energiaszolgáltatóként üzemanyagokat, földgázt és alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiát termel és forgalmaz.

A Totalról
A Total a legfőbb energiaszolgáltatóként üzemanyagokat, földgázt és alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiát termel és forgalmaz. A 100 000 alkalmazottunk elkötelezett a jobb energiáért, amely biztonságosabb, megfizethetőbb, tisztább és a lehető legtöbb ember számára elérhető. Több mint 130 országban vagyunk jelen aktívan, azzal a céllal, hogy az energia legfőbb felelősségteljes képviselői legyünk.

Figyelem!
Ez a sajtóközlemény csak tájékoztató jellegű, amelyből nem vonható le jogi következmény. Azok a jogi szervezetek, amelyekben a TOTAL S.A. közvetve vagy közvetlenül befektetéseket birtokol, önálló jogi személynek tekinthetők. A TOTAL S.A. nem vállal felelőséget cselekedeteikért vagy mulasztásaikért. Ebben a dokumentumban a „Total”, a „Total Csoport” és a „Csoport” kifejezéseket néha a kényelem érdekében használjuk. Hasonlóképpen a „mi” és a „miénk” kifejezésekkel, amelyek használhatók a leányvállalatokra vagy azokra, akik nekik dolgoznak. Ez a dokumentum lehetséges, hogy olyan előretekintő információkat és állításokat tartalmaz, amelyek számos gazdasági adaton és feltételezésen alapszanak egy meghatározott gazdasági, verseny- és szabályozási környezetben. Előfordulhat az is, hogy a jövőben pontatlanok lehetnek és számos kockázati tényezőnek lehetnek kitéve. Sem a TOTAL S.A. sem pedig annak leányvállalatai nem vállalnak felelősséget és kötelezettséget a jelen dokumentumban lévő előretekintő információk, állítások, célok vagy trendek nyilvános frissítésére sem új információk, akár jövőbeni események eredményeként vagy más módon.

www.sterncom.hu     
www.total.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: