Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Kiugróan magas az otthoni balesetek száma

2019.12.05

Forrás: Stern Communications - Hörmann Sajtóinformáció
A KSH adatai alapján évről évre emelkedik az otthoni balesetek száma. Bár leggyakoribbnak még mindig a tűzesetek számítanak, a nem megfelelő berendezések szintén komoly sérüléseket okozhatnak.


Az alkalmatlan nyílászárók, elavult küszöbök, éles bútorélek mind-mind potenciális veszélyforrásnak minősülnek. Orvosszakértőnk segítségével körbejártuk, mire érdemes figyelni a biztonságos otthon érdekében.

A 2018-as évben Magyarországon a KSH felmérései alapján 1733 olyan otthoni baleset történt, amely halálesettel végződött. Statisztikák szerint az otthoni baleseteket többnyire idősek szenvedik el. Gyakori esetek közé sorolják a kisebb égési sérüléseket, éles tárgyak okozta vágásokat is, azonban leggyakrabban az esések idéznek elő komolyabb sebesüléseket. Dr. Végh György, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Traumatológiai Intézet sebész-baleseti főorvos tapasztalatai szerint, Magyarországon a baleseti sebészeteken az esésekből származó csípő-, váll- és csuklótáji törések minősülnek a leggyakoribb töréstípusnak. ,,Lakhelyünkön számos közlekedést akadályozó tényező előfordulhat: szőnyegek, bútorok, küszöbök. Különösen kockázatosak például a nedves helyiségek csúszós aljzatai, illetve a téli időszakban az időjárástól síkossá váló ház körüli utak, udvarok.”

Az időskori balesetek megelőzésére az orvosszakértő többféle biztonsági eljárást javasol. Elsőként a közlekedők biztonságossá tételét említi, a felesleges bútorok, küszöbök eltávolítását. Az éjszakai látásviszonyok is kiemelt szerepet játszanak a balesetek megelőzésében, érdemes ügyelni a helyiségek megfelelő megvilágítására. ,,A szobák közötti ajtókat célszerű úgy kialakítani, hogy ne legyenek üveggel ellátva, mert az is fokozhatja a balesetveszélyt.” – tette hozzá Dr. Végh György.

A biztonságos ajtók jelentős szerepet töltenek be a lakásban való közlekedésben. Az intelligens otthonok napról napra nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ennek köszönhetően számos olyan termék áll rendelkezésre, amely tehermentesítheti a mindennapokat. Előnyösek azok az ajtók, amelyek akár már egy gombnyomás segítségével könnyítik meg a helyiségek közötti átjárást.

"A Hörmann termékek tervezésénél kiemelt szerepet játszik biztonság. Az otthonunkban feltöltődni, pihenni szeretnénk, ezért fontos, hogy olyan legyen az ingatlan berendezése, amely minimális szintre csökkenti az otthoni esések esélyét.” – fejtette ki Szujó László. A Hörmann cégvezetője hozzátette, a beltéri ajtókhoz kifejlesztett ajtószárny-meghajtások magas fokú kényelmet biztosítanak automata rendszerükkel. Az idősek vagy mozgásukban korlátozottak könnyedén, kéziadóval vagy nyomógombbal közlekedhetnek biztonságosan a helyiségek között, ezzel is csökkentve az esetleges balesetek számát.

www.sterncom.hu  
www.hormann.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: