Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Markus Duesmann az Audi igazgatótanácsának új elnöke

2019.11.28

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
- Duesmann 2020. április 1-jétől követi Bram Schot jelenlegi elnököt


- A felügyelőbizottság elnöke, Dr. Diess: „Markus Duesmann minden tőle telhetőt megtesz, hogy az Audi márkában rejlő hatalmas lehetőségeket kiaknázza”. / „Köszönjük Bram Schotnak azt az igen sikeres munkát, amelyet ebben a kritikus időszakban nyújtott”
- Az Általános Üzemi Tanács elnöke, Mosch: „Bátorságot várunk, hogy a technológia révén az élre állhassunk” / „Bram Schot kulturális változást indított el az Audinál”

Ingolstadt / Budapest, 2019. november 28. – 2020. április 1-jétől Markus Duesmann lesz az Audi igazgatótanácsának új elnöke. Az 50 éves gépészmérnök Bram Schot jelenlegi elnököt követi, aki 2018. júniusa óta tölti be ezt a pozíciót. Duesmann közel három évtizede dolgozik az autóiparban, legutóbb a BMW igazgatótanácsának a beszerzés területéért felelős tagjaként tevékenykedett. Az 58 éves Bram Schot közös megegyezéssel, március végével távozik a Volkswagen konszerntől.

Dr. Herbert Diess, az AUDI AG felügyelőbizottságának elnöke így nyilatkozott a vezetőváltásról: „Kiváló mérnökként Markus Duesmann minden tőle telhetőt megtesz, hogy az Audi márkában rejlő hatalmas lehetőségeket kiaknázza, és még erőteljesebben képviselje a „Haladás technikája” jelmondatának ígéretét.” Ezzel együtt Dr. Diess megköszönte az igazgatótanács jelenlegi elnökének, Bram Schotnak a munkáját: „Nehéz időszakban vette át az AUDI AG igazgatását és igen sikeresen vezette a vállalatot, fontos változásokat indított útjára. Ezt határozottan köszönjük neki.” Az új Audi stratégia legfontosabb sarokkövei között szerepel a vállalat fenntartható mobilitási szolgáltatóvá történő, egyre gyorsuló átalakulása illetve a szénmentesség melletti határozott elkötelezettség.”

Az AUDI AG Általános Üzemi Tanácsának elnöke és a felügyelőbizottság alelnöke, Peter Mosch a következőket mondta a hír kapcsán: „Azt várjuk Markus Duesmanntól és vezetői csapatától, hogy biztosítsa az üzemek kapacitásának stabil kihasználását és még több bátorságot mutatva a technológia révén az Audi az élre álljon. Nagyon várjuk a dolgozók és a vállalat érdekeit szem előtt tartó, pozitív együttműködést.” Mosch a következő gondolatokkal méltatta Bram Schot jelenlegi elnököt: „Ő volt a megfelelő időben a megfelelő ember az Audinál. Kulturális átalakulást indított el, ahol a hierarchia csökkentése, az egyértelmű értékrendszer és a nyitottság felé mozdultunk el. 2018. közepén Schot igen nehéz helyzetben vállalt felelősséget a társaságért.”

Az AUDI Csoport a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 13 ország összesen 18 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2018-ban az Audi összesen mintegy 1,812 millió Audi gépkocsiját, 5,750 Lamborghini sportautóját és 53.004 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2017-es év során az AUDI AG 60,1 milliárd euró forgalom mellett 5,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: