Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook az új DTM Trophy versenysorozat kizárólagos abroncspartnere

2019.12.03

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Miközben a 2019-es motorsport-versenysorozatok lassan véget érnek, a Hankook jövőre egy új, ígéretes versenysorozattal kezdi meg együttműködését.


A 2020-as szezontól kezdve a prémium abroncsgyártó Hankook látja el az új DTM Trophy sorozatot csúcskategóriás Ventus Race abroncsaival, amelyhez helyszíni szakmai támogatást is biztosít. A Hankook döntéshozói négyéves szerződést kötöttek a DTM versenyeket szervező ITR-rel, amely az új versenysorozat szervezéséért is felel. Az új versenysorozat hét DTM-futam betétfutamaként kerül megrendezésre. A DTM vitathatatlanul a legnépszerűbb túraautó-bajnokság, amelynek a Hankook már 2011 óta az exkluzív abroncsbeszállító partnere.

Neu-Isenburg, Németország, 2019. december 3. - A DTM Trophy a 2020. április 24-26-i versenyhétvégén debütál a DTM betétfutamaként a belgiumi Zolderben található pályán. Az utolsó futamot Hockenheimban tartják október 2. és 4. között. Az új versenysorozatban profi, amatőr és junior versenyzők is részt vehetnek. A sorozatban az E2-SH és az E2-SC FIA kategóriába tartozó, hátsókerék-meghajtású, gyári túraautók vehetnek részt – ilyen jellemzőkkel bíró autókkal minden, motorsportban érdekelt gyártó rendelkezik. A Hankook a csapatok számára biztosítja sikeres Ventus Race abroncsait, míg a mérnökök és a szerelők minden versenyhétvégén a helyszínen nyújtanak szakmai segítséget a csapatok számára.

Manfred Sandbichler, a Hankook európai motorsport-igazgatója a következőket mondta: „A DTM nagy múltú partnereként logikus döntés volt a számunkra, hogy a DTM Trophyval is folytatjuk ezt a gyümölcsöző együttműködést. Számos túraautó-bajnokságban veszünk részt abroncsbeszállítóként szerte a világon, így rendelkezünk a formátumhoz szükséges szakértelemmel. A junior sorozatokban szerzett széles körű tapasztalatainknak köszönhetően pedig a DTM Trophy versenyzői és csapatai számára a lehető legkiemelkedőbb szakmai támogatást tudjuk nyújtani. Izgatottan várjuk a DTM-versenyhétvégéinek új kihívásait. Egy biztos: a rajongók még több látványos versenynek lehetnek szemtanúi.

A DTM-hez hasonlóan a DTM Trophy sorozatban is két pénteki szabadedzéssel indul a hétvége, míg szombaton és vasárnap egy 20 perces időmérő és egy 30 perces futam kerül megrendezésre. A szezon végén a bajnokságot vezető három versenyzőt jelentős pénzdíjjal jutalmazzák. Az első helyezett 75.000 eurót kap, a második 50.000, a harmadik helyezett pedig 25.000 eurós jutalomban részesül. A DTM Trophy lehetőséget nyújt a 22 év alatti versenyzők, valamint azok számára is, akiknek nincs lehetőségük nemzetközi porondon bemutatkozni, hogy nagy nevű gyártók és csapatok előtt bizonyíthassák képességeiket – a leggyorsabb junior a szezont követően egy valódi DTM-autóval is tesztelhet.

Achim Kostron, az ITR GmbH ügyvezető igazgatója a következőképpen fogalmazott: „A bajnokság dobogósainak járó pénzdíj, valamint a legjobb juniornak járó DTM tesztvezetés miatt mindenképpen érdemes jelentkezni a DTM Trophy bajnokságába. Nagy örömmel tölt el minket, hogy sikerült hosszútávú partnerünk, a Hankook támogatását elnyernünk ehhez a betétsorozathoz. Ennek köszönhetően a versenyzők nemcsak a biztonságos és látványos versenyekhez elengedhetetlen, kiváló minőségű abroncsokat kapnak, hanem a Hankook kiemelkedő szakmai támogatását is, amit már korábban megszokhattunk a versenyhétvégéken.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 21.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: