Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A luxus új formája: Az új Mercedes-Maybach GLS

2019.11.21

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
Az új Mercedes-Maybach GLS


A luxus új formája

Stuttgart/Kanton. A Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC a luxus új formáját képviseli a SUV szegmensben. Az új modell a GLS műszaki alapjaira épülő csúcskategóriás luxusautóval bővíti ki a Mercedes-Maybach márka kínálatát. Tágas belső tere kimagasló minőségű anyagokkal rendelkezik, a rendkívül hatékony hangszigetelés pedig biztonságos és kellemes atmoszférát teremt. A széria AIRMATIC légrugózás mellett, opcionálisan rendelhető az E-ACTIVE BODY CONTROL futómű az új és különleges Maybach vezetési üzemmóddal együtt, amely még nagyobb komfortot biztosít hátul. A beszállás is igen kényelmes: ajtónyitáskor a légrugózás alacsonyabbra engedi a karosszériát, amely alól csendesen előtűnik a megvilágított, alumínium fellépő. A kimondottan a Maybach modell számára készült négyliteres, V8-as turbómotor 558 lóerő és 730 Nm leadására képes, amely diszkrét, de erőteljes mozgást biztosít az autónak. Az erőforrás 48 V-os EQ Boost kiegészítő hibrid rendszerrel is rendelkezik. A Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC piaci bevezetése 2020 második felében kezdődik.

A Mercedes-Benz csillaga a motorháztetőn klasszikus formájában jelenik meg, miközben a Maybach hűtőrács aprólékosan megmunkált, függőleges króm lamellái elegáns hatást keltenek. Az ablakok körül és az oldalpaneleknél található króm betétek pedig méltóságot és eleganciát kölcsönöznek a modellnek. A 22 vagy 23 colos kerekek kimondottan a Mercedes-Maybach számára készültek, de a kipufogók egyedi kialakítása is a modell cseppet sem hétköznapi kialakítását erősíti. Ugyanez érvényes a márkajelzésre, amely a modell különböző pontjain, így például a D-oszlopon is megtalálhatók. Maybach-specifikus különlegességként a kéttónusú fényezés hétféle elegáns színkombinációban érhető el.

A Mercedes-Maybach GLS további látványos részei az elektromosan előbújó fellépők, amelyek lehetővé teszik a különösen kényelmes és biztonságos be- és kiszállást. Az alumíniumból készült fellépők fekete gumírozott betéteket és kiegészítő megvilágítást kaptak, különösen széles tartományban lefedve a hátsó ajtókat, amely nem csak praktikus, hanem különösen látványos is. A fellépők visszahúzott állapotukban (menet közben) láthatatlan módon megbújnak az oldalsó küszöbpanelek mögött. A hátsó ajtók nyitásával a fellépők automatikusan, egyetlen másodperc alatt felveszik helyzetüket, de ez az alapbeállítás meg is változtatható az MBUX központi rendszer speciális menüjében. A tágas hátsó helykínálat érdekében a Mercedes-Maybach GLS kizárólag két üléssorral érhető el.

A luxuskategória felszereltségei: puha bőr és elektromosan állítható ülések

A Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC felszereltsége már alaphelyzetben is a luxust képviseli. A két hátsó ülés elektromosan hátradönthető. A műszerfal és az utastér számos része páránzott nappabőr borítást kapott, opcionálisan pedig számos különböző belső rendelhető. A sötétítővel ellátott, elektromosan nyitható/dönthető panoráma tetőablak szintén szériatartozék, a klimatizált, masszázsfunkcióval rendelkező ülésekkel együtt. Külön kérésre a fix középkonzol tágas négyüléses modellé alakítja a típust, amelynek hátsó traktusa tökéletesen alkalmas a munkára és a pihenésre egyaránt. A konzolban összecsukható asztalokat és hűtőt is találunk, elegendő hellyel a pezsgősüvegek számára. A hűtőhöz tökéletesen illeszkedő pezsgőspoharak a Mercedes-Maybach kiegészítőinek kínálatából érhetők el.

A Mercedes-Maybach GLS számára a márka saját illatot fejlesztett ki, amelyet az opcionális AIR BALANCE csomag a beállításoknak megfelelően adagol: a fehér osmanthus virág könnyed illatát a bőr hangsúlyosabb jegyei és a fűszeres tea teszik igazán egyedivé.

Az erőátviteltől a futóművön át, egészen a fényszórókig, a Mercedes-Maybach GLS műszaki rendszerei a Mercedes-Benz SUV modellek legmagasabb kényelmi szintjének alapjaira épülnek. A Maybach hozzáadott értéke számos területen érezhető, így például a zajszigetelés tekintetében is, amely a hátsó ülések mögé beépített kiegészítő modul segítségével a csomagtér zajaitól is megkíméli az utasteret. A hátsó ülések különálló klímaberendezése is szériafelszerelés, amelynek kiegészítő légbeömlői és hősugárzói révén a kívánt hőmérséklet gyorsabban és huzatmentesen állítható be. A futómű és a hajtáslánc egyedi Maybach üzemmóddal is rendelkezik, amely főleg a hátsó ülésen helyet foglaló utasoknak kínál még nagyobb kényelmet a hagyományos modellekhez képest.

A szériafelszereltséghez tartozó MBUX hátsó tablet, amely a középkonzolon vagy a hátsó ülések közötti könyöklőben kapott helyet, az intuitív vezérelhetőség mellett, kiegészítő kényelmi és szórakozási funkciókat is lehetővé tesz. Az utasok által használt digitális eszközök integrációjához pedig minden elterjedt szabvány rendelkezésre áll.

Műszaki adatok: Elérhető a letölthető dokumentumban.

Sikeres almárka: Mercedes-Maybach

A Mercedes-Maybach márka az exkluzív luxust, a maximális kényelmet és a modern technológiát képviseli az autóipari tervezés, szolgáltatások és kiegészítők világában. A stílus és a státusz úttörője. A névadó Wilhelm Maybach életcélja az volt, hogy a legjobból, a lehető legjobbat hozza létre. A Mercedes-Maybach 2014-ben jött létre a Mercedes-Benz almárkájaként. 2015-ös piaci bevezetése óta több mint 45.000 Mercedes-Maybach S-osztály talált gazdára. 2018-ban több Mercedes-Maybach S-osztályt vásároltak, mint valaha: minden hetedik értékesített S-osztály Maybach volt.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: