Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A családok ideális társa: Az új Mercedes-Benz GLB és az új Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC

2019.11.21

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
- Az új Mercedes-Benz GLB és az új Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC


A családok ideális társa

Stuttgart. Erőteljes arányok rövid túlnyúlásokkal és terepjárós kialakítással, valamint opcionális 4MATIC összkerékhajtás jellemzik a legújabb Mercedes-Benz modellt, amely egy sokoldalú SUV. Tágas családi autóként a GLB az első kompakt Mercedes-Benz, amely opcionálisan hétüléses kialakítással is elérhető. Az erőteljes és hatékony négyhengeres motorokkal, a legújabb vezetési segédrendszerekkel és intuitív MBUX központi rendszerrel elérhető új családtag a Mercedes-Benz jelenlegi kompakt modellgenerációjának minden erősségével rendelkezik. 4,634 méteres hosszával pedig még nagyobb teret enged az érvényesülésre. Az új Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC versenytárs nélküli alternatívát nyújt a kompakt SUV modellek kategóriájában.

„Immár minden harmadik Mercedes-Benz személyautó SUV, és minden negyedik valamilyen kompakt modell, így a GLB kompakt SUV-ként a két legnépszerűbb szegmens legfontosabb tényezőit egyesíti” – mondta Britta Seeger, a Daimler AG vezetőségi tagja és a Mercedes-Benz Cars értékesítésért felelős vezetője. „A GLB ráadásul olyan lehetőségeket is kínál, amelyek eddig még nem álltak az ügyfelek rendelkezésére ebben a szegmensben, például már hét üléssel is elérhető.”

„Ikonikus formaterve a Mercedes-Benz GLB-t félreismerhetetlen SUV-karakterrel ruházza fel” – mondta Gorden Wagener, a Daimler AG formatervezési vezetője. „A tiszta formák és az erőteljes felületek tökéletesen megtestesítik az érzéki letisztultságról szóló formatervezési filozófiánkat.”

A GLB 2829 milliméteres tengelytávja tíz centiméterrel hosszabb, mint például az új B-osztályé. Ez a funkcióközpontú utastér-kialakítással együtt bőséges helykínálatot eredményez. Az első üléssor fejtere 1069 milliméter, amely optimális érték a szegmensben. Az ötüléses verzió 967 milliméteres térdhelye hátul különösen kényelmes utazást biztosít.

A csomagtartó az ötüléses verzió esetében alaphelyzetben 570 literes és egészen 1805 literig bővíthető, így egy tágas kombi kvalitásait nyújtva. Opcionálisan a második üléssor hosszirányban állítható, amelynek révén a csomagtér további 190 literrel megnövelhető.

Sikertörténet: a kompakt modellcsalád nyolcadik tagja

Az új GLB a mexikói Aguascalientesben található gyárban, illetve a kínai piac számára Pekingben készül. A piaci bevezetés 2019 végén kezdődik. Az új GLB kompakt családi SUV-val együtt a Mercedes-Benz kompakt modellcsaládja immár nyolc modellből áll: az A-osztály, az A-osztály limuzin és a hosszított tengelytávú A-osztály limuzin, a B-osztály, a CLA Coupé, a CLA Shooting Brake és a GLA már elérhetők a piacon. 2018-ban világszerte több mint 609 ezer ügyfél vehette át kompakt modelljét. Az első A-osztály 1997-es bemutatása óta több mint hétmillió kompakt modellt adott át a Mercedes-Benz.

Minden élethelyzetre készen: akár hét üléssel is

A GLB a Mercedes-Benz első kompakt autója, amely három üléssorral, opcionálisan pedig két további különálló üléssel is elérhető. Ezen utóbbi ülések legfeljebb 1,68 méter magas személyeknek kínálnak megfelelő ülőhelyet. A kivételesen gazdag biztonsági alapfelszereltségek között megtaláljuk az állítható fejtámlákat, az övfeszítővel és överőhatárolóval rendelkező biztonsági öveket az összes külső üléshez, az oldalsó függönylégzsákot, amely a harmadik üléssor utasait is védi, valamint az ISOFIX és Top Tether csatlakozókat gyerekülések számára. Ezek segítségével akár négy teljes értékű gyerekülést is elhelyezhetünk a második és a harmadik üléssorban.

A harmadik üléssor kényelmi extrái között megtalálhatunk két pohártartót az ülések között, valamint két tárolórekeszt gumírozott belső borítással a bal és a jobb oldalon, továbbá egy-egy USB csatlakozóval. Az üléseket pedig a csomagtartó síkjába döntve süllyeszthetjük be, hatékonyan növelve a rendelkezésre álló csomagtér méretét.

A variálhatóság részletei: Elérhető a letölthető dokumentumban.

Terepre hangolva: a külső formaterv

A GLB erőteljes arányai kihangsúlyozzák formatervének terepjárós irányultságát: a felületek kiemelése, a törésvonalak csökkentett száma és a panelek precíz illesztése érzéki letisztultságot tükröz, a fokozott sportosság és a modern kialakítás hatásával. A függőleges elülső rész és a magabiztosságot sugárzó első lámpák a terepjárós gének egyértelmű bizonyítékai, a rövid első és hátsó túlnyúlásokkal együtt.

Az érzéki hangulatot a hangsúlyos vállvonal dominálja, amely a C-oszlopnál fokozott emelkedéssel növeli a sportosságot. A nagyméretű ajtók könnyű beszállást tesznek lehetővé, ráadásul kialakításukkal a küszöböket is megvédik a szennyeződéstől, így minden esetben tiszta be- és kiszállást tesznek lehetővé. Körben strapabíró műanyag elemek fokozzák a terepjárós karaktert és a praktikumot, elöl és hátul pedig fémhatású betétek találhatók. A magas tetőlécek polírozott alumíniumból készülnek.

Kimagasló minőségű alumínium részletek: a belső tér

A műszerfal egyetlen egységből áll, amely egy kivágást tartalmaz a vezető és első utas előtti részen. A vezető előtt található a Widescreen Cockpit, amely az MBUX rendszer segítségével irányítható. A modell újdonsága az utas előtt elhelyezett alumínium hatású betét, amely az utastérben is terepjárós hangulatot áraszt. A mellette elhelyezkedő kerek légbeömlők alatt találhatók a klímavezérlő nyomógombjai, melyeknek összhatása olyan, mintha egyetlen alumíniumhengerből lettek volna kivágva.

A belső tér robusztus karaktere a középkonzolon folytatódik. A csőszerű elemek itt is kiváló helyet biztosítanak a kiegészítőknek és kezelőszerveknek. Az ajtók vízszintes kapaszkodója tovább erősíti a terepjárós jelleget, amely a Progressive csomagban és magasabb felszereltségi csomagok esetén ugyancsak alumínium hatású betéteket kap.

Terepen is tökéletesen megvilágítja a környezetet

A GLB-hez a LED High Performance fényszórók és a MULTIBEAM LED adaptív fényszórók is elérhetők opcionálisan. Az utóbbi különösen gyors és precíz, elektronikusan vezérelt fényszórást tesz lehetővé - az adott forgalmi helyzettől függően.

Opcionálisan LED-es ködlámpa is elérhető, amely még szélesebben világítja meg az utat, mint az elsődleges fényszórók, alacsony helyzete pedig csökkenti az elvakítás és a visszaverődés esélyét.

A nagy média kijelzővel felszerelt 4MATIC modellek megkapják az Off-Road Technikai csomagot. A MULTIBEAM LED fényszóróval együtt ezek a modellek speciális, terepezéshez ideális megvilágításra képesek, amely sokkal könnyebbé teszi az éjszaka történő tájékozódást az egyenetlen talajon. Ilyenkor a MULTIBEAM LED lámpák kanyarfényszórói folyamatosan világítanak 50 km/h-s sebesség alatt, ami különösen széles és fényes megvilágítást biztosít a jármű előtt.

Műszaki információk

A GLB a Mercedes-Benz jelenlegi kompakt modellpalettájának technológiáját örökli. A legfontosabb részletek:

• A négyhengeres benzines és dízelmotorok teljesen átalakultak és továbbfejlődtek a kompakt modellcsalád új generációjában: az elődökhöz viszonyítva jóval erősebbek és nagyobb nyomatékkal rendelkeznek, illetve hatékonyságuk nőtt, a károsanyag-kibocsátásuk pedig csökkent. A benzines kínálat beszálló modelljét a hengerlekapcsolással rendelkező GLB 200 adja (vegyes üzemanyag-fogyasztás: 6,0-6,2 l/100 km, vegyes széndioxid-kibocsátás: 137-142 g/km).

• A vezetési segédrendszerek funkciói és támogatása az S-osztály szintjéhez mérhető: a továbbfejlesztett kamerás és radaros rendszereknek köszönhetően a GLB akár 500 méterre előre is lát, és bizonyos helyzetekben félautomata vezetésre is képes. Például a kanyarok, körforgalmak és kereszteződések előtt képes a megfelelő sebesség megválasztására, amelyet a DISTRONIC aktív távolságtartó tempomat magától elvégez a térkép- és a navigációs adatok alapján. Az Active Steering Assist új funkciójaként többek között az aktív sávtartó rendszer is elérhető. Amennyiben az aktív parkolási segítséggel ellátott PARKTRONIC megtalálható a fedélzeten, a GLB kibővített automatikus újraindításra is képes például autópályás torlódásoknál.

• Komfort futómű: a GLB elöl McPherson, hátul pedig a zajt és a vibrációkat kiválóan szigetelő, többlengőkaros futóművel rendelkezik. Opcionálisan adaptív lengéscsillapítás is elérhető a típushoz. Ennek segítségével a vezető a DYNAMIC SELECT üzemmódválasztóval választhat a kényelmes vagy a sportos beállítás között.

• Az intuitív módon működtethető MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainment rendszer jellemzői a technológia abszolút csúcsát képviselik: briliáns kijelzők és grafikák, személyre szabható megjelenítés, színes vetített kijelző, kiterjesztett valóságú navigáció, tanulékony szoftver és a „Hey Mercedes” paranccsal aktiválható hangfelismerés.

• ENERGIZING komfort vezérlés: összeköti a gépjármű különböző kényelmi felszereltségeit, valamint a zenei és megvilágítási hangulatokkal, illetve különböző masszázsok segítségével különféle wellness programokat alakít ki. Az ENERGIZING COACH az adott helyzet függvényében ajánlja fel ezeket a programokat. Amennyiben a vezető Mercedes-Benz vivoactive® 3 okosórát vagy más kompatibilis Garmin® eszközt használ, a rendszer a személyes értékeit, így például stressz-szintjét vagy alvásminőségét is figyelembe veszi az ajánláshoz.

Ha még nagyobb tapadásra van szükség: 4MATIC összkerékhajtás

A GLB modellekhez opcionálisan elérhető a 4MATIC összkerékhajtás, és a változtatható nyomatékelosztás. A sportos összkerékhajtás karakterét a DYNAMIC SELECT üzemmódváltóval lehet befolyásolni: a három különböző módnak megfelelően a rendszer az összkerékhajtás kuplungját a körülményeknek megfelelően a takarékostól a sportosig vezérli. Normál körülmények között az ’Eco/Comfort’ programban 80:20 százalékos a hajtóerő elosztása az első és a hátsó tengely között, ami a ’Sport’ módban 70:30-ra változik. Offroad módban a kuplung köztes differenciálzárként működve 50:50 százalékos elosztásra vált.

Könnyű terepen különösen hasznos: Off-Road Technikai csomag

Az Off-Road Technikai csomag egy további vezetési módot is tartalmaz, mely finomhangolja a motor teljesítményleadását, a 4MATIC rendszer karakterét és az ABS működését a könnyű terepen. A vezetési mód a DYNAMIC SELECT gombbal aktiválható.

Az Off-Road Technikai csomag további elemei:

• A média kijelzőn megjeleníthető az aktuális vezetési helyzet ábrája. A realisztikus megjelenítés a hossz- és oldalirányú dőlésszögeket és a különböző műszaki beállításokat is megmutatja, hogy a vezető még könnyebben hozhasson döntést.

• A lejtmenetvezérlő rendszer igény szerint automatikusan bekapcsol és kb. 2 és 18 km/h közötti sebességre állítható, mely a műszercsoporton vagy az opcionális szélvédőre vetített kijelzőn olvasható le. A rendszer célzott fékezéssel segíti a beállított sebesség tartását meredek lejtőn, úgy, hogy közben az irányítás lehetőségét mindvégig megőrzi a vezető számára.

Erőteljes és hatékony: a motorok

A négyhengeres benzines és dízelmotorok teljesen átalakultak és továbbfejlődtek a kompakt modellcsalád új generációjában: az elődökhöz viszonyítva jóval erősebbek és nyomatékosabbak, miközben hatékonyságuk nőtt, károsanyag-kibocsátásuk pedig csökkent. A benzines modellkínálat beszálló modelljét az M 282-es kódjelű 1,33 literes turbómotorral felszerelt GLB 200 adja. Az erőforrás a részterheléskor képes két henger lekapcsolására, amivel még tovább fokozza a hatékonyságot.

A GLB 250 4MATIC (vegyes üzemanyag-fogyasztás: 7,2-7,4 l/100 km, vegyes széndioxid-kibocsátás: 165-169 g/km ) M 260-as kódjelű kétliteres turbómotorja alumínium motorblokkal rendelkezik, amelynek alsó része kiszélesedik a CONICSHAPE® elv alapján. Ez egy speciális, házon belül fejlesztett eljárással kerül kialakításra. Ez csökkenti a dugattyúk súrlódását, ezáltal pedig az üzemanyag-fogyasztást. Az alumínium négyszelepes hengerfej, a CAMTRONIC kétoldali változó szelepvezérlés pedig még tovább fokozza a hatékonyságot. A továbbfejlesztett emisszióvezérlő rendszerének köszönhetően a kétliteres dízelmotor (OM 654q) a 8G-DCT duplakuplungos automata váltóval (vegyes üzemanyag-fogyasztás: 4,9-5,5 l/100 km, vegyes széndioxid-kibocsátás: 128-146 g/km ) már most teljesíti az Euro 6d norma szerinti második szintű RDE ciklus előírásait.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: