Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Csillagszóró-tilalom: karácsonykor is a repülés biztonsága az első

2019.11.25

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Karácsony közeledtével előkerülnek a mindenki számára ismerős ünnepi kellékek, egy repülős utazás alkalmával azonban mindennél fontosabb szempont a biztonság.


A Budapest Airport felhívja az utasok figyelmét, hogy a csillagszóró és a tűzijáték fokozottan tűzveszélyes eszközök, ezért tiltott tárgynak minősülnek – szállításuk kézipoggyászban és feladott bőröndben is szigorúan tilos.

Látványos, szikrázó karácsonyi kedvenc, amely akár 1600°C-on is éghet a benne található, vas, magnézium, acél, alumínium vagy egyéb fajta fémpor miatt – nagyjából így lehetne repülésbiztonsági szempontból összefoglalni a csillagszórók fő tulajdonságait. A repülés és az utasok biztonsága érdekében a csillagszórót és egyéb gyúlékony eszközöket a repülőtér biztonsági személyzete minden esetben eltávolítja a poggyászokból. A manuális átvizsgálás azonban nemcsak lassítja az ellenőrzési folyamatot, hanem az utas számára is kellemetlen lehet, hiszen jelentős időveszteséget okoz.

Az ünnepek közeledtével évről évre problémát jelentenek a fokozottan tűzveszélyes karácsonyi kellékek: tavaly decemberben több, mint kétszázszor fordult elő, hogy a biztonsági ellenőrzés alkalmával csillagszórót találtak a bőröndökben. Ez a szám a karácsony előtti napokban napi 15-20 bőrönd felnyitását jelentheti, ezért a Budapest Airport nyomatékosan megkér minden utast, hogy ne tegyen csillagszórót vagy tűzijátékot a kézi- és feladott poggyászba.

A kötelező ellenőrzések gördülékenysége érdekében érdemes az utazás előtt a tiltott eszközökről tájékozódni a www.bud.hu oldalon.

www.bud.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: