Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány tíz éve: Hogyan teremtsünk élhető jövőt?

2019.11.13

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
- Előadás és beszélgető est Robert Marc Lehmann kutatóbúvár, Santa Meyer-Nandi, a FindingSustainia és Felix Finkbeiner, a Plant-for-the-Planet képviselőinek részvételével
- Panelbeszélgetés az Audi igazgatótanácsának a gyártás területéért felelős tagjával, Peter Kösslerrel


- Rüdiger Recknagel, a Környezetvédelmi Alapítvány ügyvezetője: „Az innovatív technológiák környezetvédelmi célú alkalmazása terén ösztönző szereplőként tekintünk magunkra.”

Ingolstadt / Budapest, 2019. november 13. – November 13-án ünnepli 10. évfordulóját az Audi Környezetvédelmi Alapítvány, ennek alkalmából pedig szeretettel vár minden érdeklődőt egy olyan estre, ahol három környezetvédő és fenntarthatósággal foglalkozó szakember előadásába és beszélgetésébe kapcsolódhatnak be. A szakértők átfogó képet adnak bolygónk jelenlegi állapotáról és igyekeznek megválaszolni azt a kérdést, hogy a jövőben milyen formában valósulhat meg a klímavédelem iránti elkötelezettség. Az Alapítvány projektjei a „10 év Greenováció” mottó alatt kerülnek bemutatásra.

A tengerbiológus és kutatóbúvár Robert Marc Lehmann több, mint 2.500 merülést teljesített mindenféle éghajlati zónában. Dokumentálja az óceánok állapotát és a műanyag hulladék jelenlétét a Föld legeldugottabb zugaiban is. Emellett elkötelezetten tájékoztatja és oktatja is az embereket fogyasztói viselkedésük következményeiről. Santa Meyer-Nandi, a FindingSustainia kezdeményezés egyik igazgatója, viselkedés tréner egy 30 napos fenntarthatósági kihívást dolgozott ki, amely arra bíztatja az embereket, hogy vizsgálják felül saját szükségleteiket. Ez mindenki számára tartogat olyan ösztönző szempontokat, amellyel fenntarthatóbb módon szervezhetik mindennapi életüket. Felix Finkbeiner 9 éves korában alapította gyermek és ifjúsági kezdeményezését, a Plant-for-the-Planet mozgalmat, 13 évesen pedig az ENSZ Közgyűlése előtt mondott beszédet New Yorkban. Ő fák ültetésére buzdít, hogy az emberek által kibocsátott szén-dioxid 25 százalékát semlegesíthessék. Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány az este 8 eurós belépőjét Finkbeiner kezdményezésének támogatására fordítja, aki minden egyes adományként érkezett euróból egy fát ültet.

Rüdiger Recknagel, a Környezetvédelmi Alapítvány ügyvezetője így nyilatkozott az esemény kapcsán: „A környezet védelme az egész társadalom feladata. Az alapítvány ösztönző szereplőként segíti az innovatív technológiák környezetvédelmi célú alkalmazását. Szeretnénk mindenkit a környezet védelmére ösztönözni és konkrét ötletekkel segíteni saját ökológiai lábnyomuk csökkentésében.”

Az AUDI AG vállalati értékei között is alapvető szerepe van a környezet védelmének. Peter Kössler, az Audi igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja és az Alapítvány munkatársa egy panelbeszélgetés keretében vitatja meg a felszólalókkal a jövő központi kihívásait.

Az AUDI AG 2009-ben hozta létre az Audi Környezetvédelmi Alapítványt azzal a céllal, hogy egy önálló egységgel erősítse elkötelezettségét a környezet védelme iránt. Az Alapítvány célul tűzte ki az emberek – korcsoportra való tekintet nélküli – érzékenyítését és inspirálását a környezet védelmét illetően, ezzel is segítve az élhető jövő megteremtését célzó társadalmi hozzájárulást. Feladatának egyik fókusza az úgynevezett „greenováció” népszerűsítése, vagyis az új technológiák széleskörű használata a természeti források megőrzésére.

Első, általa támogatott projektként az Alapítvány az erdők szén-dioxid megkötő képességét kutatta. A koncentrikus körökben telepített tölgyfákat már 2009. óta tudományos figyelemmel vizsgálják. Céljuk, hogy kiderítsék a fák ültetésének optimális módját, amely segít a szénmegkötés maximalizálásában és a legjobb feltételeket teremti az erdő biodiverzitása számára. Ennek keretében hét üzem területén folyik a tölgyerdők megfigyelése: Ingolstadtban, Neckarsulmban, Győrben, Brüsszelben, Sant’Agata Bologneseben és Pueblaban. Ingolstadtban a fákat érzékelőkkel szerelték fel, amelyek – többek között – vizsgálják a környezeti feltételek, a növekedés és a vízfelhasználásuk összefüggéseit.

A Recycled Island Alapítvánnyal való együttműködés 2018-ban kezdődött. A Rotterdam és Brüsszel kikötőiben újrahasznosított műanyagból épült gyűjtőmedencék a vízben úszó hulladékot gyűjtik össze, majd egy hálóba terelik, megakadályozva, hogy az a nyílt tengerbe kerüljön. Mindegyik medence közel egy köbméter szemetet gyűjt össze havonta.

Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány lehetővé teszi az elhivatott lakosok és dolgozók számára, hogy részt vehessenek a „Csináld velünk!” („MACH MIT!”) környezetvédelmi kampányban. Egy non-profit partnerrel közösen az érdeklődők beterjeszthetik egy környezetvédelmi projekttel kapcsolatos ötletüket, az ehhez kapcsolódó költségek 75 százalékát pedig a Környezetvédelmi Alapítvány fedezi. A maximális támogatási összeg 2009 euró, utalva az Alapítvány létrehozásának évére.

Az AUDI Csoport a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 13 ország összesen 18 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2018-ban az Audi összesen mintegy 1,812 millió Audi gépkocsiját, 5,750 Lamborghini sportautóját és 53.004 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2017-es év során az AUDI AG 60,1 milliárd euró forgalom mellett 5,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: