Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

BUD Cargo City: Kelet-Közép Európa cargo kapuja

2019.11.21

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Alig egy évvel az első kapavágás után a mai napon átadták a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a BUD Cargo City-t.


Az 50 millió euróból épült létesítmény nemcsakvilágszínvonalú logisztikai bázis, hanemkatalizátor: lehetőség Magyarországnak, és lehetőség a Budapest Airportnak arra, hogy a légi teheráru szállítás kelet-közép európai kapujává váljon.

A légi teheráruszállítási iparág számára professzionális környezetet és versenyképességet, a Budapest Airport és a magyar gazdaság számára pedig régiós iparági vezető szerepet jelenthet a ma átadott új légi teheráru kezelő központ, a BUD Cargo City. A 21.200 négyzetméteres raktárcsarnokból és irodai részből valamint 11.650 négyzetméteres speditőrépületből álló komplexum, amelyet 2020 januárjában vesznek birtokba a bérlők, a cargo forgalom minden eddiginél hatékonyabb kiszolgálását teszi lehetővé azáltal, hogy egy időben, egy helyen biztosítja a piaci szereplők együttműködését.

A logisztikai bázishoz kapcsolódik egy hatalmas, 32.000 négyzetméter alapterületű beton forgalmi előtéris, amely akár egyszerre két, egyenként 440 tonnamaximális felszállósúlyú Boeing 747-8F típusú repülőgép egyidejű kiszolgálásának is képes helyet biztosítani.

A Budapest Airport a tavalyi évben 146.113 tonna légi teherárut kezelt, a magyar fővároson keresztül elosztott cargo mennyisége pedig – a nemzetközi kereskedelmi konfliktusok és a külföldi piacokon tapasztalt visszaesés ellenére – az idei évben is stabil. Ezt a stabilitást megerősíti, a további fejlődést pedig megalapozza az új létesítmény, melynek üzembehelyezésével a repülőtér teljes cargo kapacitása évi 250.000 tonnára emelkedik.

A BUD Cargo City Magyarország kereskedelmi kapuja a külföldi logisztikai vállalkozások számára, de még fontosabb, hogy a magyar vállalatoknak teremt kapcsolatot a világ piacai felé, ezáltal a hazai cégekgazdasági és üzleti fejlődéséhez is nagyban hozzájárul. A bázis pedig már most összesen 35 bérlőnek – speditőr cégeknek, cargo légitársaságoknak, biztonsági szolgáltatóknak és vámhatóságnak – ad otthont, ezzel közvetetten mintegy 10 ezer ember számára biztosítvamunkahelyet a gazdaságban. A Budapest Airport elkötelezett amellett, hogy az ország meghatározó üzleti szereplőjeként továbbra is jelentős mértékben hozzájárulhasson a nemzetgazdaság erősödéséhez.

Az ünnepélyes átadón Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese hangsúlyozta: „A beruházás beleillik a kormány logisztikai szektor megerősítését célzó programjába a vasúti- és közúti fejlesztések, valamint a trieszti kikötői beruházás mellett.” Hozzátette: „Az áruforgalmi adatok és a piac is régóta igényelte a kapacitások növelését, és elvárjuk a Budapest Airporttól, hogy a jövőben is folytassa a beruházásokat a repülőtéren. Ehhez a kormány és a hivatalos szervek minden segítséget megadnak.

Gerhard Schroeder, az AviAlliance ügyvezető igazgatója a megnyitón hangsúlyozta: „Mindig is tisztában voltunk a légiáruszállítás fontosságával. Az elmúlt időszak fejlesztései, így a Magyar Posta nemzetközi kicserélőüzeme, a DHL szállítmányozási bázisa, valamint a TNT és a DHL integrátor bázisa után most itt állunk ebben a professzionális, a lehető legkorszerűbb megoldásokat felvonultató létesítményben. A BUD Cargo City-nek és a tervezett további beruházásoknak köszönhetően most megnyílt annak a lehetősége, hogy a budapesti repülőtér és Magyarország a közép- és kelet-európai régió egyik legfontosabb logisztikai csomópontjává váljon.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az ország egyik legjelentősebb stratégiai létesítménye, a térség egyik legnagyobb munkaadója és egyben legvonzóbb munkahelye,” jelentette ki Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette:„Átláthatóan, stabilan és fenntarthatóan működünk. Régióbeli pozíciónk a légiközlekedés és a légi áruszállítás tekintetében is egyre erősebb, amelyet a ma megnyíló BUD Cargo City tovább erősíthet. Mindez közös munka gyümölcse: ezúton szeretném megköszönni a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a repülőtérrel szomszédos önkormányzatok hathatós támogatását.

www.bud.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Munkagép, haszongép ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: