Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Scania Rugalmas Karbantartás elérte a százezer szerződést

2019.11.20

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Csupán három évvel a bevezetése után a Scania Rugalmas Karbantartás nevű szolgáltatása elérte a mérföldkőnek számító százezer aktív szerződést.


A Scania azt követően érte el ezt a bűvös számot, hogy egy tíz szerződésből álló ügyletet bonyolított le a Transportadora Nova Santa Rosa nevű brazil ügyfelével.

A hálózatba kapcsolt nehézkategóriás járművek egyik legnagyobb flottájával rendelkezünk a világon, ami egyértelmű versenyelőnyt nyújt számunkra abban, hogy az egyéni felhasználáshoz igazított, adatalapú karbantartási szolgáltatásokhoz szükséges, műszakilag legkorszerűbb rendszereket kínáljuk” – mondta Niklas Olsson, az értékesítési és marketingrészlegnél a globális szolgáltatáskoncepciók vezetője.

A Rugalmas Karbantartás sikerének kulcsát a szervizek jelentik

A Scania a Rugalmas Karbantartással folyamatosan figyeli a járművek üzemelési adatait, hogy pontosan meghatározhassa, mikor kell elvégezni a különböző karbantartási feladatokat. A szolgáltatás egyik sarokköve a szervizek szerepe azáltal, hogy előre kapcsolatba lépnek az ügyfelekkel, amikor esedékes a karbantartás.

Jelenleg az 1600 szervizünkből 1200 hálózatba kapcsolt, és a Rugalmas Karbantartás a Scania tehergépkocsik túlnyomó többségéhez elérhető” – magyarázta Niklas Olsson. „De még mindig akadnak fehér foltok, például Dél-Korea és Tajvan is a most sorra kerülő piacok közé tartozik.

Az Egyesült Királyság rendelkezik messze a legtöbb Rugalmas Karbantartási szerződéssel – több mint húszezerrel –, amelyet Németország követ tízezerrel. Dánia is lelkes befogadó 7500 szerződéssel, ami lenyűgöző teljesítmény az ország járműállományának méretéhez viszonyítva.

Több adat fokozza a Scania rálátását a járművekre

A Rugalmas Karbantartási szerződések növekvő száma révén a Scania folyamatosan finomhangolhatja az elemzéseket az időzített karbantartási szolgáltatásokhoz.

„Ahogyan egyre több adatot gyűjtünk, egyre többet tudunk meg a járműveinkről” – mondta Anders Rydell, a Rugalmas Karbantartás termékfelelőse. „Hetente egyszer rutinszerűen megvizsgáljuk és áttekintjük minden egyes tehergépkocsi üzemelését, hogy ellenőrizzük, ez összhangban áll-e a korábbi mintákkal, szükség esetén pedig elvégezzük a korrekciókat.

A Scania jelenleg keresi a Rugalmas Karbantartás továbbfejlesztési lehetőségeit, hogy fokozza az üzemidőt az adatalapú megelőző javításokkal és a járművek egészségi állapotának megfigyelésével. „Egyértelmű stratégiánk a legkorszerűbb technológiát alkalmazni szolgáltatásaink fejlesztéséhez, hogy növeljük ügyfeleink számára az üzemidőt” – mondta Niklas Olsson.

Számítási példa

A Rugalmas Karbantartás szervizintervallumait választani egy német ügyfélnek az alábbi adatokon alapulhat. Ez az ügyfél egy Scania S 500-ast vezet, átlagosan 86 kilométer/óra utazósebességgel, alapvetően sík domborzatú területeken. A motor kopása és elhasználódása csekély mértékű, akárcsak a levegő- és a részecskeszűrőé. A sebességváltó és a retarder kopása enyhén nagyobb.

A Scaniáról
A Scania a közlekedési megoldások világszinten is vezető szállítója. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt élen járunk a fenntartható közlekedési rendszerre való átállásban. 2018-ban 88.000 tehergépkocsit, 8.500 autóbuszt és 12.800 ipari, illetve hajómotort szállítottunk ki ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk meghaladta a 137 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokkal kapcsolatos. Az 1891-ben alapított Scania vállalat ma már több mint 100 országban tevékenykedik és körülbelül 52.000 főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés Svédországban összpontosul, ám Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A termelés Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg regionális termelőközpontok üzemelnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a TRATON SE vállalatcsoport része.
További tájékoztatás: www.scania.hu


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: