Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Egy élhető jövő alakítói: az Audi ifjú tehetségeket küldött a One Young World Summit világtalálkozóra

2019.11.07

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
- Az AUDI AG és az Audi Környezetvédelmi Alapítvány 26 dolgozót és ösztöndíjast küldött a Londonban rendezett One Young World Summit találkozóra


- Középpontban a klímavédelem, az oktatási és társadalmi projektek az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival összhangban
- Rüdiger Rechnagel, az Audi Környezetvédelmi Alapítvány ügyvezető igazgatója: „Azt szeretnénk, hogy dolgozóink a környezetvédelem és a társadalmi kötelezettségvállalás nagykövetei legyenek.”

Ingolstadt / Budapest, 2019. november 6. – Gazdasági fejlődés és társadalmi egyenlőség a bolygónk ökológia határainak tiszteletben tartásával: az Egyesült Nemzetek lefektette az élhető és fenntartható jövőt szolgáló 17 célkitűzését. Ezek a Fenntartható Fejlődési Célok (Sustainable Development Goals – SDGs) álltak a tizedik alkalommal megrendezett One Young World Summit találkozó középpontjában. Az Audi és az Audi Környezetvédelmi Alapítvány 26 dolgozónak és külsős ösztöndíjasnak tette lehetővé, hogy részt vegyenek az október 22-25. között Londoban megrendezett globális fórumon.

Az Audi komolyan veszi a környezeti és társadalmi felelősségvállalást és vállalati kultúrájában is a következetes, fenntartható működéshez ragaszkodik. A Csoport igen ambiciózus célként 2050-re teljesen szén-dioxid-semlegesen kíván működni és erre az útra a munkatársakat is magukkal viszik. Éppen ezért az Audi kiemelt fontosságúnak tartja az ifjú tehetségek támogatását és a kollégák társadalmi felelősségvállalásának ösztönzését, akik így kreatív véleményvezérré és példaképpé válhatnak.

Az Audi 2016. óta részt vesz a One Young World Summit világtalálkozón és az idei évben lehetővé tette, hogy hat üzemből (Ingolstadt, Neckarsulm, Peking, Brüsszel, Győr, San José Chiapa) tizenegy fiatal dolgozó is csatlakozzon és részt vegyen a globális fórum programján. A 22 éves Austen Lowe egyike ezen fiataloknak. Az Audi Brussels „Vezetési kultúra és sokszínűség” csapatának tagjaként Lowe az ENSZ által meghatározott célok mentén, az egyenlőtlenségek csökkentését célzó „4.000 x me = 1 we” programban dolgozik. „Az Audi brüsszeli gyárában közel 30 nemzet 4.000 dolgozója működik együtt, négy közös munkanyelven.” – nyilatkozta Lowe. „A projektem keretében olyan sokszínűségi nagyköveteket keresek minden részlegnél, akik segítenek az elfogadás támogatásában és az egyenlőtlenség csökkentésében.”

A 27 éves Emmanual Acosta a gyártás területén dolgozik és a felelős fogyasztás elkötelezett támogatója. A mexikói San José Chiapában található üzemben egy tudatossági kampány keretében hozta közelebb a dolgozókhoz azt a környezeti kárt, amelyet az eldobott cigaretták okoznak. Mindössze egy cigarettavég közel 40-60 liter talajvíz szennyezéséért felelős. Kollégáival együtt összegyűjtötték a felelőtlenül eldobált cigarettacsikkeket és felvették a kapcsolatot egy helyi, újrahasznosítással foglalkozó vállalattal, amely eltávolította a méreganyagot belőlük, majd a többi alapanyagot könyvek, kartonpapír és virágcserép gyártásához használta fel.

Az Audi számára azonban a környezet védelme nem áll meg saját üzemeinek kapuinál. A vállalat 2009-ben alapította az Audi Környezetvédelmi Alapítványt azzal a céllal, hogy a zöld technológiákat népszerűsítse és a környezetvédelmi oktatást/nevelést segítse. Az idei évben az Alapítvány tizenkét ország tizenöt ösztöndíjasának tette lehetővé, hogy részt vegyen a One Young World találkozón. Az ösztöndíjasok között találunk olyan startup alapítókat, akik a tengerek makro- és mikroműanyag-szennyezése ellen küzdenek vagy a vidéki területek zöld árammal való ellátását tűzték ki célul.

Rüdiger Recknagel, az Audi Környezetvédelmi Alapítvány ügyvezető igazgatója és az Audi nagykövete a One Young World találkozón így nyilatkozott: „Büszke vagyok fiatal kollégáimra és az ösztöndíjasainkra. A globális kihívások globális, innovatív megoldásokat kívánnak. Az Audinál és az Audi Környezetvédelmi Alapítványnál mi elkötelezetten támogatjuk a fiatal tehetségeket, hogy a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás nagyköveteivé válhassanak.”

A One Young World Summit a 18 és 30 év közötti fiatalok találkozója, ahol a résztvevők több, mint 190 országból érkeznek és elkötelezetten támogatják a környezet- és klímavédelmet illetve olyan társadalmi kihívások megoldását, mint például az egyenlő esélyek biztosítása és a szegénység elleni küzdelem. A résztvevőknek lehetőségük van, hogy projektjeiket és ötleteiket megvitassák az üzleti és politikai világ vezetőivel és előre tekintve gondolkodjanak napjaink globális kihívásainak megoldásain. Az idei év vendége volt többek között a korábbi ENSZ főtitkár Ban Ki-Moon, a zenész Bob Geldof és a Nobel-díjas Muhammad Yunus.

Az AUDI Csoport a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 13 ország összesen 18 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2018-ban az Audi összesen mintegy 1,812 millió Audi gépkocsiját, 5,750 Lamborghini sportautóját és 53.004 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2017-es év során az AUDI AG 60,1 milliárd euró forgalom mellett 5,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: