Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Audi hármas győzelemmel koronázta meg eddigi legsikeresebb DTM szezonját a záró futamon

2019.10.07

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
- Nico Müller nyerte az esős versenyt Mike Rockenfeller és René Rast előtt
- Az Audi RS 5 DTM tizennyolc verseny során tizenkettedik győzelmét aratta
- Rothenpieler, az igazgatótanács fejlesztésért felelős tagja: „A haladás technikája páratlan volt.”


Ingolstadt / Budapest, 2019. október 7. – Eső, tűzijáték és partihangulat az Audinál: a 2019-es DTM szezon utolsó versenyén a négykarikás márka nem hagyott esélyt a versenytársaknak és történetének legsikeresebb DTM szezonját végül hármas győzelemmel koronázta meg Hockenheimben.

Tizenkét győzelem, tizenkét pole pozíció, tizenkét leggyorsabb kör, emellett az 54 megszerezhető dobogós helyből 40 alkalommal szerepeltek a pódiumon az Audi pilótái: ez az új, kétliteres, négyhengeres turbómotoros Audi RS 5 DTM mérlege a 2019-es DTM sorozatban. A gyártók versenyében az Audi 1.132 pontot gyűjtött, ami több, mint kétszerese a közvetlen rivális BMW által szerzett pontoknak. Miután René Rast már három versennyel az idény vége előtt a Nürburgringen bebiztosította bajnoki címét, Nico Müller az utolsó futamon szerzett elsőségével megszerezte a bajnokság második helyét a BMW-vel versenyző Marco Wittmann előtt. A csapatok versenyében a három Audi Sport alakulat, a Rosberg, az Abt Sportsline és a Phoenix foglalja el a három első helyet.

„Mindenki büszke lehet erre a kivételes szezonra.” – nyilatkozta az Audi igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja, Hans-Joachim Rothenpieler, aki a gyártók versenyének első helyéért járó trófeát vette át Hockenheimben. „Ezúttal a haladás technikája páratlan volt, de ugyanez igaz a teljes Audi csapat fantasztikus teljesítményére is.”

Az Audi igazgatótanácsának elnöke Bram Schot és az igazgatótanács marketing és értékesítés területekért felelős tagja, Hildegard Wortmann szintén a helyszínen tekintették meg a DTM idényzáró futamát és az Audi Sport Team Abt Sportsline csapatának garázsában elégedetten látták a befutót, ahol Nico Müller megszerezte idei harmadik győzelmét, a második és harmadik helyen pedig az Audi másik két pilótája, Mike Rockenfeller és René Rast végzett.

Az esős pályán az Audi Sport Team Abt Sportsline versenyzője, Nico Müller verhetetlen volt vasárnap: a pole pozícióból indulva a svájci magabiztosan száguldott a cél felé annak ellenére, hogy a kiállásnál vesztett némi időt és egy ideig René Rast mögé került. „Nincs annál jobb, mint győzelemmel zárni egy szezont.” – nyilatkozta Müller. „Ezzel együtt miénk a második hely a bajnokságban. Rendkívüli szezon volt. Köszönet illeti az Audit és az ABT-ot az idei nagyszerű munkájukért.”

Mike Rockenfeller második helyének köszönhetően az Audi Sport Team Phoenix a bajnokság utolsó versenyén taszította le a dobogó harmadik fokáról a BMW Team RMG alakulatát a csapatok küzdelmében. „Rendkívül csúszott ma a pálya” – nyilatkozta „Rocky”. „Sajnálatos módon a második garnitúra gumim nem működött jól. De a rajtrács hatodik helyéről felküzdeni magam a második helyre tökéletesen rendben van számomra.”

Szombati győzelmét követően René Rast ismét a dobogón ünnepelhetett. A kétszeres DTM bajnok az első körben kilőtt és a rajtrács nyolcadik helyéről egészen a második pozícióig jött fel, majd rövid ideig vezette is a versenyt, mielőtt elengedte Nico Müllert és Mike Rockenfellert is maga mellett. „A dobogón állni és a bajnoknak járó trófeát a kezemben tartani hihetetlenül érzelmes pillanat volt.” – nyilatkozta Rast. „Már egészen régóta arról álmodtam, hogy a DTM-ben versenyzem. Az, hogy másodszor is bajnok lettem, elképesztő érzés. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy valóra váljon az álmom – egészen hihetetlen érzés. Köszönöm a Team Rosberg csapatának és köszönöm az Audinak!”

Jamie Green, Robin Frijns és Loïc Duval ötödik, hetedik és tizedik helyével mind a hat gyári Audi pilóta pontot szerzett az utolsó futamon. A 2019-es idényt pedig mind a hatan a legjobb nyolc hely valamelyikén fejezték be a pilóták versenyében.

Az idényzárón való kiesése ellenére a WRT Team Audi Sport ügyfélcsapat versenyzője, Jonathan Aberdein az év legjobb újoncaként a tizedik helyen zárta a 2019-es szezont.

„Ma este mindenki megérdemli, hogy bulizzon egy jót.” – nyilatkozta az Audi Motorsport vezetője, Dieter Gass. „Az ehhez hasonló eredményeket sosem vehetjük biztosra. Köszönöm mindenkinek a kemény munkát. Ez egy jól megérdemelt siker az egész Audi család számára. Ilyen esős, nehéz körülmények közepette is megszerezni mind a három dobogós helyet és sorozatban a hetedik győzelmet ünnepelni egyszerűen fantasztikus. A fiúk hibátlanul dolgoztak ma. Nagyon örülök, hogy Nico (Müller) győzelemmel fejezhette be az idényt, miután a bajnoki cím kicsúszott a kezei közül.”

Azonban a 2019-es év még nem teljesen ért véget a DTM számára: november 23-24-én a japán Fujiban rendezik a DTM és a Super GT mezőnyének első két közös versenyét.

Az AUDI Csoport a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 13 ország összesen 18 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2018-ban az Audi összesen mintegy 1,812 millió Audi gépkocsiját, 5,750 Lamborghini sportautóját és 53.004 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2017-es év során az AUDI AG 60,1 milliárd euró forgalom mellett 5,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: