Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Szenzációs DTM bajnok: René Rast a szezon hetedik győzelmét ünnepelhette

2019.10.07

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
- Az Audi pilótája elsőként ért célba a hockenheimi DTM idényzáró szombati versenyén
- Az Audi RS 5 DTM 50. sikere


- Az Audi Sport Team Rosberg már az utolsó futam előtt bebiztosította első helyét a csapatok versenyében

Ingolstadt / Budapest, 2019. október 7. – René Rast mesteri teljesítménnyel nyitott a DTM sorozat szezonzáró hétvégéjén: a bajnok a pole pozícióból rajtolva elsőként ért célba a Hockenheimring szombati versenyén. A maximális pontszám megszerzésével pedig biztossá vált, hogy az Audi Sport Team Rosberg már az utolsó futam előtt megszerezte a csapatbajnoki címet. Rast idei hetedik győzelme egyben az Audi RS 5 DTM 50. sikerét is jelentette.

Rast tökéletes szombati teljesítményét Hans-Joachim Rothenpieler, az Audi igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja is a helyszínen tekintette meg. Szombat reggel az esőtől nedves pályán sikerült megszerezni idei nyolcadik pole pozícióját, így ő rajtolhatott az élről. A versenyen Rast – immár a száraz pályán – azonnal az élre tört. Kiállását követően rövid ideig a BMW pilótája, Marco Wittmann vette át a vezetést, de Rast sikerrel támadta és végül magabiztos győzelmet aratott. A célvonalon való áthajtás után Rast felszabadultan, fánkkal ünnepelte karrierje 17. győzelmét, majd a versenyt követően versenycipőit is kidobta a közönség közé.

„Ez egy elképesztő verseny volt.” – nyilatkozta Rast. „Az időmérőn tökéletes volt az időzítésünk. Annak ellenére, hogy két autó is volt előttem az utolsó körömön, sikerült megszereznem az első rajtkockát. A versenyen voltak időszakok, amikor Marco nagyon közel volt hozzám. Voltak körök, amikor szépet küzdöttünk, de a végén egyértelműen gyorsabb voltam és megnyertem a futamot. Fantasztikus érzés!”

A leintés után az első gratulációk egyike a csapat alapítójától, Keke Rosbergtől és fiától, Nicotól érkezett. A két Forma 1-es világbajnok elégedett volt, hogy csapatuk már az utolsó futam előtt bebiztosította az első helyet a csapatok versenyében, megszerezve ezzel az Audi Sport Team Rosberg második bajnoki címét 2017. után.

Az Audi Sport Team Phoenix színeiben versenyző Mike Rockenfeller harmadik helyével ismét két Audi versenyző végzett a dobogón. „Jó verseny volt, de szenvedtem egy kicsit a gumikkal és nem tudtam tartani a lépést Renével és Marcoval.” – nyilatkozta „Rocky”. Robin Frijns, az Audi Sport Team Abt Sportsline versenyzője a negyedik, Rockenfeller csapattársa, Loïc Duval az ötödik helyen zárt, így a szombati versenyen végül a legjobb öt pilóta között négy Audi versenyző követelt magának helyet.

„Ez ismét egy igen komoly eredmény az Audi számára.” – véli az Audi Motorsport vezetője, Dieter Gass. „Versenyzőink összességében igen erős teljesítményt mutattak. René természetesen most is kiemelkedően teljesített. Egyértelműen dominálta a futamot és mindössze egyszer kellett megelőznie Marco Wittmannt, hogy elhódítsa a trófeát. Az Audi RS 5 DTM 50. győzelme óriási mérföldkő. Fantasztikus verseny volt, különösen a második fele. Nagyon sok sportszerű összecsapást láthattunk a pályán és jó volt látni Jenson Buttont az Hondával ennyire a mezőny elején haladni.”

Jamie Green (12. hely) és Nico Müller (17. hely) nem szerzett pontot a szombati versenyen. A svájci versenyző a tizenegyedik helyről indulva a dobogóért küzdött, de minden esélye elszállt, amikor – számára kedvezőtlen időzítéssel – pályára küldték a biztonsági autót. Ekkor Müller volt az élmezőnyből az egyetlen versenyző, aki nem teljesítette még kötelező kiállását, így neki kétszer kellett végül kiállnia abroncsot cserélni.

Az AUDI Csoport a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 13 ország összesen 18 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2018-ban az Audi összesen mintegy 1,812 millió Audi gépkocsiját, 5,750 Lamborghini sportautóját és 53.004 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2017-es év során az AUDI AG 60,1 milliárd euró forgalom mellett 5,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: