Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megkezdődött az új Opel Corsa sorozatgyártása Zaragozában

2019.10.07

Forrás: Opel, Hírek
- A hatodik generációs Corsa elődeinél is attraktívabb, modernebb és dinamikusabb
- Az Opel elektromos stratégiájának részeként a jövő év elejétől már Corsa-e is készül


Zaragoza, Ünnepélyes keretek között legördült a szalagról az új Opel Corsa első sorozatban gyártott példánya a PSA Csoport spanyolországi gyárában, Zaragozában. Az eseményen részt vett VI. Fülöp spanyol király, Carlos Tavares, a PSA Csoport igazgató tanácsának elnöke valamint Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója.

Opel Corsa teljesen új, könnyűszerkezetes alapra épült, légellenálása a kategória egyik legjobbja, javult a menetdinamikája miközben csökkent a fogyasztása. Az új nemzedék legkönnyebb változata alatta marad a bűvös ezer kilónak.  Elődjéhez képest tekintélyes 108 kilóval lett könnyebb ez a modell, holott nem sokat változott a 4,06 méteres hosszúság. Az új, hatékony motorpalettának köszönhetően jelentősen csökkent az új Corsa fogyasztása és károsanyag kibocsájtása .

„A Corsa nem csak a legutóbbi évtizedek egyik legsikeresebb modellje a maga 14 milliós eladott darabszámával, de fontos mérföldkő az Opel elektromossá válásának a szempontjából is. A jövő év elejétől Zaragozában már a Corsa teljesen elektromos változata, a Corsa-e is készül. A Corsa-e lesz az első elektromos Opel, amelyet Európában gyártunk. Világos jelzés ez a Zaragozai gyár számára, hiszen a jövőt megalapozó stratégia, az Opel elektromossá válásának programja indul itt” – mondta Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója.

A Corsa-e 100 kW-os (136 lóerős) meghajtásával, a WLTP szerint mért 330 kilométeres hatótávjával mindenki számára elérhető elektromobilitást ígér. Az ugyancsak az év elején érkező Grandland X Hybrid4 modellel együtt a Corsa-e az elektromos korszak nyitányát jelenti az Opelnél, amely 2024-ig minden egyes modelljéből kínál majd elektromos változatot.

Az Opel
Az Opel az egyik legnagyobb európai autógyártó. 1862-ben alapították Rüsselsheimben, az autógyártást 1899-ben kezdte. Az Opel 2017 augusztusa óta a PSA csoporthoz tartozik. Az Opel, Vauxhall testvérmárkájával együtt, több mint hatvan országban van képviselve, és 2018-ban több mint egymillió járművet adott el. Jelenleg az Opel járműkínálatának villamosítására törekszik, fenntartható sikerrel biztosítva ügyfelei jövőbeli mobilitási igényeinek kielégítését. 2024-ig valamennyi európai modellsorozatából lesz elektromos kivitel is. Ez a stratégia a PACE! vállalati terv része, amelynek célja fenntarthatóan nyereségessé, globálissá és elektromossá tenni az Opelt.

www.opel.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: