Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens a Process Systems Enterprise felvásárlását tervezi

2019.09.27

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens tervbe vette a Process Systems Enterprise (PSE) megvásárlását, amely a technológiában vezető helyet elfoglaló globális szolgáltatója a fejlett folyamatmodellezési szoftvereknek és szolgáltatóknak.


A fejlett modellek a digitális K&F, a folyamatipari tervezés és üzemeltetés terén használatosak, és segítségükkel gyorsabb, biztonságosabb és hatékonyabb döntések hozhatók a döntéshozatal mozgásterének gyors és eredményes feltárása révén. A PSE modellalapú megoldásokat kínál, amelyek a teljes folyamati életciklust lefedik egy egységes és integrált eszköztárral. Ez olyan korszerű modellalapú megoldások széles választékát biztosítja, amelyek erőteljesen kiegészítik a Siemens folyamatipari portfólióját, és tovább erősítik a Siemens pozícióját a teljes életciklust lefedő, átfogó üzemirányítási megoldások vezető szolgáltatójaként.

A technológia széles körben használatos a vegyiparban, petrolkémiai, gyógyszer-, élelmiszer- és italiparban az innováció felgyorsítása, a folyamattervezés- és üzemeltetés fejlesztése, a K&F korszerűsítése és a technológiai kockázat kezelése érdekében. „A nagy pontosságú prediktív modellek és a valós idejű folyamatadatok kombinációja egyre nagyobb szerepet játszik a folyamatipari digitalizálási eljárásokban. Fontos, hogy a termék- és folyamatfejlesztésben már rendelkezésre álló folyamatismereteket prediktív modellekben képezzük le, amelyek majd felhasználhatók arra, hogy a digitalizálási környezetben hozzáadott értéket teremtsenek az életciklus minden egyes szakaszában”, közölte Eckard Eberle, a folyamatautomatizálási üzletág igazgatója. „A PSE ebben jelentős segítséget nyújt számunkra, mivel mostantól a PSE modellalapú technológiáit a saját alkalmazásainkba építhetjük a teljes üzemi életciklusban. Ezáltal még felkészültebben teljesíthetjük ügyfeleink sajátos elvárásait.” Costas Pantelides, a PSE ügyvezető igazgatója elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy a Siemens szervezetének részévé válunk. Technológiánk és szaktudásunk magas fokon kiegészítik a Siemens meglévő termékeit, és a kombinált portfóliónk hasznosítja a Siemens már most erős pozícióját a folyamatipari digitalizálás terén, és lehetővé teszi, hogy páratlan előnyöket biztosítsunk ügyfeleink számára a teljes folyamati és termék-életciklus során.

A Siemens már 2018 júniusától sikeresen együttműködik a PSE-vel egy stratégiai partnerség keretében. A kezdeményes részeként, új modellalapú megoldások kerültek kifejlesztésre a következő célokra: az üzemi teljesítmény monitorozása és előrejelzése, a szoft-érzékelés, a valós idejű optimalizálás, nem lineáris modell-prediktív irányítás és részletes folyamatmodelleken alapuló operátori képzés. Ezek a megoldások a folyamatmodellek erőteljes kombinációjára épülnek, ami magába foglalja az alapos folyamatismereteket és valós idejű, valamint történeti folyamatadatokat. Ez gyár operátora számára fokozott hatékonyságot és eredményességet jelent, mivel fejleszti a folyamatirányítást és a karbantartás tervezését, például azáltal, hogy előrejelzi a katalizátor élettartamát vagy a koksz felhalmozódását a kemencében.

A Siemens terve, hogy a PSE részvénytőkéjének 100 százalékát megvásárolja, és a folyamatautomatizálási üzletágába építse, amely a Siemens Digital Industries része. A londoni cég körülbelül 160 személyt foglalkoztat világszerte. Az ügylet megkötését 2019 negyedik negyedévére tervezik. Mindkét cég úgy döntött, hogy nem nyilatkozik az ügylet pénzügyi részleteiről.

www.siemens.hu   


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: