Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volkswagen wolfsburgi üzemét a „Lean and Green Management Award” kitüntetéssel díjazták

2019.10.04

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
- A hatékony és nyersanyagkímélő gyártás elismerése
- Stefan Loth üzemvezető: „Büszkék vagyunk kitartó munkánk megbecsülésére”


- A wolfsburgi gyár a tervezettnek megfelelően halad „Zero Impact Factory” (Zéró környezeti hatással üzemelő gyár) környezetvédelmi programjának megvalósításával

Wolfsburg / Budapest – A Volkswagen wolfsburgi üzemének hatékony és fenntartható gyártási folyamatait az „Automotive OEM” kategóriában a „Lean & Green Management Award 2019” elismerésével díjazták. Az idei versenyen tíz országból több, mint 250 üzem vett részt, amelyek húsz különböző iparágban képviseltették magukat.

„Büszkék vagyunk rá, hogy kitartó munkánk és igyekezetünk a nyersanyagkímélő gyártás megvalósítására sikerrel szerepelt és megkaphattuk a tekintélyes „Lean & Green Management Award” elismerést.” – nyilatkozta Stefan Loth, a Volkswagen wolfsburgi gyárának üzemvezetője. „A wolfsburgi termelési helyszínen bebizonyítottuk, hogy a hatékony járműgyártás és az erőforrások védelme egymással párhuzamosan nem csupán lehetséges, de ésszerű is. Így a gyártás folyamata is ökológiai felelősséggel bír. A nyersanyagok és az energia tudatos felhasználása kulcsfontosságú szereppel bír környezetvédelmi kötelezettségvállalásainkban.”

A gyártáshatékonyságot illetően a Volkswagen központi üzeme a „PQM” (Productivity, Quality and Crew – Termelékenység, Minőség és Csapat) stratégiára összpontosít. A wolfsburgi munkavállalók minden évben több, mint 400 workshop keretében dolgoznak a folyamatok további javításán, ezzel is csökkentve az egy járműre jutó gyártási költséget. Az üzem következetesen alkalmazza a Volkswagen gyártási rendszert, amely meghatározza az alapokat, normákat és eljárásokat, amelyek mentén a gyártási folyamatokat tervezik, kivitelezik és rendszeresen továbbfejlesztik.

A Volkswagen központi üzeme emellett törekszik a fenntarthatóságra és „Zero Impact Factory” (Zéró környezeti hatással üzemelő gyár) környezetvédelmi programjának megvalósítására. A környezet megóvása és a biodiverzitás védelme kapcsán fontos elemek például az üzem területén található ipari víz tárolására szolgáló medencék. A belső működtetésű vízkörforgásnak köszönhetően minden csepp víz 4-6 alkalommal halad át a rendszeren, ezzel is segítve az egy járműre jutó vízfogyasztás alacsony szinten tartását.

A „Lean & Green Management Award” díjat évente ítélik oda a Growtth® Consulting Europe, a Quadriga Consult tanácsadóinak és az AUTOMOBIL INDUSTRIE kiadvány képviselőinek döntése alapján. A University of Hohenheim közelmúltban kiadott tanulmánya alapján ez az elismerés az egyik legtekintélyesebb, fenntarthatósággal összefüggő kitüntetés Németországban.

A Volkswagen wolfsburgi gyára november elején veszi át a díjat az idei évi szakmai kongresszusán Regensburgban.

A Volkswagen márkáról:
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: