Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A BeAM és a Siemens erősítik együttműködésüket a lézeres felrakóhegesztéshez használt ipari 3D nyomtatás terén

2019.10.11

Forrás: Siemens, Hírek
Az EMO 2019-en a BeAM, mely az additív gyártásban használt DED (lézeres felrakóhegesztés) technológia gépeinek egyik vezető gyártója, és a Siemens, mint globális technológiai vállalat, bejelentették tervüket már eddig is sikeres együttműködésük további erősítésére.


Terveik alapja a Siemens új CNC generációját képviselő Sinumerik One sikerrel zárult bevezetése. „Digitális bennszülöttként” az új vezérlő által a digitális ikrek létrehozásához kínált szoftver támogatja a hardverek és szoftverek tökéletes integrálását. A BeAM az első gépgyártó, aki Sinumerik One-nal szerel fel egy additív gyártógépet, a Modulo 250-et. Az EMO 2019-en a világ első Sinumerik One-nal felszerelt AM gépe a Siemens standjánál, a 9-es csarnok H50 standján mutatkozik majd be a nagyközönségnek. Az EMO látogatói itt megismerhetik, miként kezelhető a programszimulálás a gépen, a Digitális Termelési Ikret alkalmazva az NX Virtual Machine szoftverben. „Nagy izgalommal tölt el minket, hogy az új Sinumerik One integrálásának köszönhetően, mely révén új Modulo 250 gépünk áthidalja a virtuális szimuláció és a tényleges felrakás közti „szakadékot”, most bezárul az additív digitális lánc. Ez új lehetőségeket nyit meg ipari ügyfeleink előtt, akik hajlandók mélyebben integrálni a DED-t értékteremtő láncukba, és optimalizálni használatát “ – fejti ki Vincent Gillet, a BeAM vezérigazgatója.

Jövőbeni együttműködésük keretében a két vállalat fokozatosan a BeAM teljes gépparkját Sinumerik One-nal tervezi felszerelni, a BeAM AM gépeit pedig a Digitális Vállalat portfólió additív gyártáshoz kínált integrált megoldásaiba kívánja beépíteni. Mindez lehetővé teszi majd a közös fejlesztéseket és a CAD / CAM funkciók adaptálását a Siemens NX-be. A vállalatok emellett a Teamcenterrel végzett adatkezelés, az MES / MOM rendszerek bevezetése, a folyamatvezérlés és a folyamatok nyomonkövetésének támogatása, valamint a Siemens MindSphere és Edge kiszolgáló funkciói terén is szorosabbra kívánja fűzni együttműködését. „Az additív gyártás rohamos iparosodása kéz a kézben jár a digitális átalakulással, és csak a szoftverek és hardverek, illetve az ipari 3D nyomtatás szakértőinek – mint a Siemens és a BeAM – szoros együttműködése révén valósítható meg. A digitális ikrek alkalmazásával az értékteremtő lánc egészében – a virtuális tervezéstől a tényleges alkatrész megalkotásáig – a digitalizáció az additív gyártás teljes termelési folyamatában biztosítja a maximális hatékonyságot és termelékenységet, valamint az adatok maximális átláthatóságát, a legyártott alkatrész tekintetében pedig a maximális minőséget” – magyarázza Uwe Ruttkamp, a Siemens Digital Industries szerszámgéprendszer divíziójának igazgatója.

A Siemens és az additív gyártás kapcsolatáról a www.siemens.com/additive-manufacturing weboldalon talál további információkat.

A Sinumerik One-ról a www.siemens.com/sinumerik-one weboldalon talál további információkat.

A BeAM-ről a www.beam-machines.com weboldalon talál további információkat.

www.siemens.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; Lézer ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; D nyomtatás ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; CNC-PLC ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: