Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

KUKA robotok az élelmiszeriparban

2019.07.14

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
Az intelligens és rugalmas automatizálási megoldások döntően hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyártók gyors és nyereséges válaszokat adhassanak az élelmiszeriparban felmerülő kihívásokra.


A hatékony, gyakran kamerarendszerrel felszerelt robotok alkotják az élelmiszer-ipari termelés gerincét az automata formátumbeállítással rendelkező csomagológépek mellett.

Akár pékáru, akár hús, hal, állateledel, tejtermék vagy sajt – minden élelmiszer és élvezeti cikk csomagolást igényel. A csomagolás védi a tartalmat és tájékoztatja a fogyasztót. Mindenekelőtt azonban legyen feltűnő és ösztönözzön a vásárlásra.

A csomagolás döntő szerepet játszik a termékbiztonság és fogyasztói magatartás terén. Az új csomagolásdizájnok, az egyre rövidebb termékciklusok és a termékek változatossága egyre nagyobb kihívások elé állítják az élelmiszer-ipari gyártókat.

A KUKA a teljes élelmiszer-ipari folyamatlánchoz kínál robotokat

KUKA Robots for Food Industry Sept 2013 ; 1:35
https://www.youtube.com/watch?v=5KYcWWB_q7g 

Az élelmiszerek csomagolása mostanra a gyártási költségeknek több, mint 40 százalékát teszi ki. A kézi csomagolás – az emelkedő bérköltségek, a monoton mozdulatsorokból következő gyakori betegszabadságok és a higiéniás előírások költséges betartása miatt – folyamatosan növekvő költségtömböt eredményez a folyamatláncon belül.

Ilyen esetben megoldást kínálhat például KR AGILUS kisrobot Hygienic Machine kivitele: Könnyen tisztítható kialakításának köszönhetően az élelmiszerekkel és gyógyszeripari vegyületekkel való közvetlen érintkezést igénylő alkalmazásoknál is használható. A korrózióálló felületek, az élelmiszerbarát kenőanyagok és a nemesacél alkatrészek a lehető legmagasabb higiéniai színvonalat garantálják válogatás, raklapozás és csomagolás közben.

Itt találja a KUKA élelmiszer-ipari ügyfeleinek felhasználói beszámolóit:
https://www.kuka.com/hu-hu/ipar%C3%A1gak/megold%C3%A1sok-adatbankja?filters=2C7D2354B3354288B1842A90A60E6E96|AA762AB5F4AC4CFFB1456687FC3AADC5 

Robotok minden feladathoz: 3 kg – 1300 kg-os terhekhez

¤  KR AGILUS
Az egyedülálló teljesítményt és maximális sebességet kínáló kisrobotsorozat vízálló változatként és Hygienic Machine kivitelben is kapható.

¤  KR CYBERTECH
Ez a sorozat a kis teherbírási osztály legszélesebb modellválasztékát kínálja a legnagyobb teljesítménysűrűség mellett. A CYBERTECH robotok ideálisak helytakarékos cellakoncepciókhoz és kiváló teljesítményt nyújtanak alacsony utólagos költségigény mellett.

¤ KR 30-3 és KR 60-3
Akár 60 kilogramm teherbírásuknak és +/- 0,08 mm-es pontismétlési pontosságuknak köszönhetően még a legnehezebb alkatrészeket is precízen mozgatják.

¤  KR 40 PA
Gyors és pontos: Négytengelyes kinematikájával 1,8 méter magasságig rakhat egymásra raklapokat.

¤  KR QUANTEC PA
Maximális dinamika, valamint rendkívüli merevség és teljesítmény alacsony önsúly mellett, akár 0 °C és 5 °C között tárolt friss élelmiszerek területén (a QUANTEC sorozat opcionálisan élelmiszerbarát kenőanyagokkal és Arctic kivitelben is kapható).

¤  KR 300-2 PA / KR 470-2 PA
A kompakt kialakítású és alacsony önsúlyú modellek sorozata ideálisan használható a nehézsúlyú kategóriában.

¤  KR 700 PA
Alacsony önsúlyának, valamint erőteljes motorjainak és hajtóműveinek köszönhetően a KR 700 PA a nagy munkasebességek bajnoka a KUKA robotjai között.

¤ KR 1000 titan PA
A világ első robotja, amely akár 1300 kilogrammos terhekkel is megbirkózik dinamikus munkavégzés és alacsony ütemidők mellett.

Raklapozó robot akár mínusz 30 fokos hűtőterekhez

Nincs hőingadozás. Nincs minőségcsökkenés. Nem képződik jégréteg a fagyasztott árun. Egy profi logisztikus nem köt kompromisszumokat – még -30 Celsius-fokos extrém körülmények esetén sem. A KR QUANTEC PA arctic robotot kifejezetten mélyhűtött környezetben történő raklapozáshoz fejlesztettük ki.

A leghidegebb tartományban, a mechanika külön fűtése nélkül is rendkívül gyorsan dolgozik és nem igényel védőburkolatot. Ez nagyfokú költségtakarékossági lehetőségeket kínál a hagyományos védőburkolatos megoldásokkal szemben. Nincs szükség gépcserére – így ennek éves költsége és az állásidők is megtakaríthatók. Ezen túlmenően a fűtés hiánya miatt elkerülhető a nagy többletköltségeket okozó hőkibocsátás is a hűtőházban.

Logisztikai szakértelem az élelmiszer-ipari ágazatban

Az árucikkek egyre emelkedő száma, a növekvő költségek, valamint az egyre szigorúbb törvényi előírások miatt az élelmiszeripar új, költségoptimalizált folyamatok bevezetésére kényszerül a gyártás- és raktárlogisztika területén. A Swisslog által kínált rugalmas logisztikai rendszerek pontos készlet- és megrendelési előrejelzéseket készítenek és optimalizálják a termelést. A robotok ezáltal szinte minden alkalmazási területen emelik a termelékenységet, csökkentik a költségeket, és jelentősen növelik a versenyképességet.

Segítünk Önnek feladatai automatizálásában

A KUKA szakosodott rendszerpartnereinek hálózatával testreszabott megoldásokat kínál minden igényre. A KUKA robotok elvégzik a csomagológépének felrakását és leszedését, a dobozolást, címkézést, raklapozást és komissiózást. Ezenkívül már előtte, a feldolgozás során is növelik a hatékonyságot.

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; YouTube ; Fém, gépipar ; Élelmiszer ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: