Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Fogyasszon egy italt a teljesen automatikus robot-csapolótól

2019.07.15

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
Jellegzetes felszereltségének köszönhetően a robot legfeljebb 20 pohár sört csapol percenként – anélkül, hogy egy csepp is kifolyna.


Teljesen automatikus csapoló és keverő készülékén keresztül, a BAIER Engineering GmbH olyan típusú KUKA robotot hozott létre, mely az italokat csaposok pontosságával készíti és szolgálja fel.

A világszinten is egyedi KR CYBERTECH

A csapoló robottal a BAIER Engineering GmbH létrehozta a világ első teljesen automatikusan működő csapoló berendezését. A rendszert az Aalen-i főiskolával és különböző italszakértőkkel együtt fejlesztették. Csaposként egy KUKA KR CYBERTECH típusú robotot alkalmaztak: A robot használható koktélok keverésére, italok csapolására, felszolgálására és pénzbeszedésre. „A csapoló robot szemragadó és profi csapos egyszerre“, nyilatkozta Thomas Baier, a BAIER Engineering vállalat alapítója és ügyvezetője, miközben a professzionális csapoló robot jellegzetességeit magyarázta.

KUKA robot csaposként és koktélkeverésre is használható

A csapoló berendezés működtetéséhez szükséges szoftvert és technológiát a BAIER Engineering biztosította, a robotkar KUKA: A pult mögött egy KR CYBERTECH sorozatú robot található. Az érintőkijelzőn keresztül közölt rendelés átvétele után a robotkar elmozdul a megfelelő pohár felé. Ezt követően a kar megtölti a poharat a csapoló berendezés alatt, majd felszolgálja az átvételi pultnál. Koktélok, korsós sör, alkoholmentes üdítőitalok – az italrobot rendezvény függvényében programozható. Fizetéshez chipkártyák használhatók – ezeken keresztül a csapos robot ellenőrzi, hogy az adott életkorú vendég fogyaszthat-e a kiválasztott italból.

A csapos robot bármikor használható

A csapoló berendezés előnyei kézenfekvőek. Függetlenül attól, hogy háromnapos vásáron vagy egy éjszakás eseményen kerül használatra: A KUKA robot megállás nélkül végzi csaposként a tevékenységét. „Csapoló robotunk koktélokat kever és sört csapol változatlan minőséggel. A robot tisztán, megbízhatóan és hatékonyan dolgozik“, magyarázza Baier. A csapoló berendezés mobilitását az egytengelyű akasztó biztosítja. A robot hűtőkamrával is rendelkezik, a hűtőkamra működtetéséhez csatlakoztatni szükséges a készüléket az áramforráshoz. A csapoló robot számos rendezvényen – gasztronómia fesztiváloktól a születésnapokig vagy népünnepekig – használható.

"A kihívást egy olyan robot integrálása jelentette, mely esetében a készülék megfelelő mozgásteret biztosít. A KR CYBERTECH mindezzel rendelkezik."
- Thomas Baier, a BAIER Engineering GmbH ügyvezetője

www.kuka-robotics.com 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Fém, gépipar ; Élelmiszer

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: