Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volkswagen felügyelőbizottsága: az igazgatótanács és a felügyelőbizottság elnöke a pozíciójában marad

2019.09.26

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
Wolfsburg / Budapest – Dr. Herbert Diess, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke és Hans Dieter Pötsch, a felügyelőbizottság elnöke továbbra is betölti a pozícióját. Tegnapi rendkívüli ülésén így döntött egyhangúlag a vállalat felügyelőbizottsága.


Miután megvizsgálta a Braunschweigi Államügyészség vádiratát, a felügyelőbizottság így nyilatkozott szerdán: "A felügyelőbizottság osztja az elnökség által tegnap kiadott értékelést. A felügyelőbizottság a 2015 ősze óta folytatott átfogó és független saját vizsgálata alapján még a mai ismeretei birtokában sem találta jelét a tőkepiac elől szándékosan elhallgatott információknak. Ez az álláspont a vádirat tanulmányozása után sem módosult. Éppen ezért folytatjuk a felügyelőbizottság elnökével és az igazgatótanács elnökével a sikeres együttműködésünket."

A Braunschweigi Államügyészség korábban bejelentette, hogy a Volkswagen AG igazgatótanácsának korábbi elnöke, prof. dr. Martin Winterkorn, valamint a felügyelőbizottság elnöke, Hans Dieter Pötsch és az igazgatótanács elnöke, dr. Herbert Diess ellen egy állítólagos piaci manipuláció miatt vádat emel.

A Volkswagen márkáról – Valóra váltjuk a jövőt
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte mintegy 198 ezer, több mint 7700 tagú kereskedelmi hálózata pedig 74 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: