Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

2019-es Frankfurti Nemzetközi Autószalon: a Volkswagen az elektromos autók új korszakát nyitja meg az ID.3 világpremierjével

2019.09.11

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
A jövő ritkán kerül olyan kézzelfogható közelségbe, mint a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon (IAA): itt mutatkozik be ugyanis a teljesen új ID. modellcsalád első, tisztán elektromos sorozatgyártású modellje, a Volkswagen ID.3.


Az újdonság alapára pedig 30.000(3) euró alatt marad majd. Az ID.3 megjelenése új korszak kezdetét hozza el az elektromobilitás sorozatgyártású alkalmazásában. "Az ID.3 a világ első, szén-dioxid semleges elektromos autója. Ennek megfelelően teszi le névjegyét is: az innovatív technológia, az egyéni mobilitás szabadsága és a klímavédelem mellett." - nyilatkozta Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók márka operatív igazgatója a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon.

A szeptember 12. és 22. között megrendezésre kerülő Frankfurti Nemzetközi Autószalonon (IAA) bemutatkozó ID.3 mellett még két másik elektromos modellel is készül a Volkswagen: a nagyközönség előtt szintén most bemutatkozó e-up!1/2 legújabb generációja és a jelenlegi e-Golf2/3 is a szerepet kap a márka standján. Ez három Volkswagen és egyben három nulla károsanyag kibocsátású jármű a jelenkor és a jövő számára. A Volkwagen - a jövő mobilitását bemutatva - további, az ID. családba tartozó tanulmányautókat is elhozott Frankfurtba: a tágas ID. CROZZ4 SUV, a jövő ikonikus mikrobuszaként emlegetett ID. BUZZ4, az egyedülálló lépcsőshátú modell, az ID. VIZZION4 és az ID. BUGGY4 strand-buggy koncepciókat. Ezek a járművek egyesítik a jelent és a jövőt a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon és egy új korszakba vezetik át az autóipart illetve a Volkswagen Személyautók márkát.

Valósággá vált látomás: az ID.3 1st. Az ID. család minden tagjához hasonlóan az új ID.3 formaterve is a Volkswagen által kifejlesztett moduláris elektromos hajtásrendszer-platformra (MEB) épül. Május közepén a Volkswagen sikerrel indította el az ID.3 1st előrendelési időszakát, amelyből exkluzív, limitált kiadásként mindössze 30.000 darab készül és amely mindenre kiterjedő felszereltséget kínál.

Az ID.3 1st a modellhez választható három különböző kapacitású akkumulátorcsomag közül a középsővel érhető el és a kiszállítások várhatóan 2020. közepén indulnak majd. A modell alapára nem éri el a 40.000 eurót. Ez az ár tartalmaz a jármű forgalomba helyezésének napjától számított egy éven belül felhasználható, maximum 2.000 kWh villamosáramot. Az ID.31st akkumulátorának kapacitása 58 kWh. Ez az akkumulátor látja el energiával a 107 kW teljesítményű motort és teszi lehetővé a 160 km/órás maximális sebességet illetve az akár 420 kilométert (WLTP ciklus szerint) is elérő hatótávolságot. Az ID.3 kínálatában szerepel egy 45 kWh és egy 77 kWh kapacitású akkumulátorcsomag is. Előbbivel az ID.3 akár 330 kilométert (WLTP ciklus szerint) is megtehet egyetlen töltéssel, míg aki a 77 kWh kapacitású változatot választja, akár 550 kilométert (WLTP ciklus szerint) is megtehet a következő töltésig.

Az új e-up! - az intelligens autó. Az új e-up! színre lépésével a Volkswagen minden számára elérhetővé teszi az elektromos mobilitást. A jármű új és lényegesen alacsonyabb alapára Németországban 21.975 euró lesz. Ezzel együtt a négyajtós jármű által kínált hatótávolság az új akkumulátor rendszernek (32,3 kWh felhasználható nettó kapacitás) köszönhetően elérheti a 260 kilométeres távolságot is. Intelligens mobilitást és nulla károsanyag-kibocsátást kínál vállalatok, cégautóval közlekedők és magánfelhasználók számára egyaránt. Az előértékesítési időszakban egy különösen vonzó lízing ajánlattal érhető el a modell. Bárki, aki bejelentkezik az első e-up! járművek egyikére 2019. szeptember 18. és október 31. között, az az infotainment rendszerrel, okostelefon integrációs lehetőséggel és klímaberendezéssel szerelt, 61 kW/83 LE teljesítményű, nulla károsanyag-kibocsátású modellt havi 1595 eurós lízingdíjért elviheti.

e-Golf - a sokoldalú autó. 2014. óta Európa legnépszerűbb autója, a Volkswagen Golf már nulla károsanyag-kibocsátású változatban is elérhető az ügyfelek számára. Az e-Golf volt a Volkswagen első nagy darabszámban gyártott modellje a kompakt kategóriában, amelyet elektromos hajtásrendszerrel szerelt. Az elektromos modell második generációja és új technológiája 2017-ben mutatkozott be. A 100 kW/136 LE teljesítményű e-Golf valós közlekedési körülmények között 170 és 230 kilométer6 közötti hatótávolságra volt képes. Hatótávolságának köszönhetően az e-Golf - most a méretgazdaságosságból eredő jelentős árcsökkenésével együtt - ideálisan szolgálja ki a városban autózók felhasználói szokásait. Éppen ezért a Volkswagen 1 500 e-Golf modellt is használ a 2019-ben Berlinben indított "WeShare" autómegosztó program keretében. 2020-ban a "WeShare" bemutatkozik Hamburgban és Prágában is.

1.) A jármű értékesítése még nem kezdődött meg Európában
2.) e-Golf: energiafogyasztás (NEDC ciklus szerint, kWh/100 km): kombinált: 13.8 - 12.9 kWh/100 km; kombinált szén-dioxid kibocsátás: 0 g/km; energiahatékonysági osztály: A+.
3.) Az árak és felszereltségek a német piacra vonatkoznak.
4.) Tanulmányautó
5.) Az e-up! lízingelésére vonatkozó ajánlatot a Volkswagen Leasing GmbH (Gifhorner Str. 57, D-38112 Braunschweig) szolgáltatja a résztvevő Volkswagen partnerek számára 2019. október 31-ig.
6.) A valós körülmények között teljesített aktuális hatótávolság függ a vezetési stílustól, sebességtől, a kényelmi funkciók és egyéb eszközök használatától, a környezeti hőmérséklettől, az utasok számától/terheléstől illetve az útfelülettől. A megadott tartomány csupán orientációs segítség az adott jármű kapcsán és az ügyfelek 80 százalékánál éves átlagban elért távolságot tükrözi. Az alsó hatótávolság tartomány autópályán, mérsékelt sebességgel való haladás és télen, alacsony hőmérsékletnél való közlekedés esetén elképzelhető.

A Volkswagen márkáról – Valóra váltjuk a jövőt
A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte mintegy 198 ezer, több mint 7700 tagú kereskedelmi hálózata pedig 74 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

www.volkswagen.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: