Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

5 tengelyen is biztonságosan - Prémium abroncsokon mérték össze tudásukat Magyarország legkiválóbb kamionsofőrjei

2019.10.02

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Szeptember 28-án került sor az 5 tengelyen – biztos kézzel! tehergépjármű-vezetői verseny döntőjére. A versenysorozat fordulói során az ország legkiválóbb sofőrjei adtak számot hozzáértésükről és rátermettségükről.


Az európai szinten is egyedülálló rendezvény egyik hivatalos főtámogatója és kizárólagos abroncsbeszállítója a Hankook Tire Budapest Kft. volt.

Rácalmás, 2019. október 2. - Az 5 tengelyen – biztos kézzel! versenysorozat döntőjét idén is Zsámbékon, a Drivingcamp Hungary vezetéstechnikai központban rendezték. A hazánkban és Európában is egyedülálló rendezvény egyik hangsúlyozott célja, hogy felhívja a szakma és a közvélemény figyelmét a közlekedésbiztonság és a közlekedéskultúra fontosságára. A verseny győztese ezért nemcsak manőverezési, vezetéstechnikai, rakományrögzítési tudásával érdemelte ki a legjobbaknak járó címet, de a biztonságos közlekedés terén is példát mutat a mindennapok során.

A Magyarország legjobb kamionsofőrjének járó rangos elismerést 2019-ben szoros versenyben Könczöl András nyerte, méghozzá a verseny történetében elsőként harmadik alkalommal (2013, 2016, 2019). Emellett András nem érte be ennyivel, hiszen a legjobb elméleti tudással rendelkező versenyző különdíját is hazavihette. Nem vitás, hogy a tapasztalat és a rutin sokat segíthet a váratlan helyzetek megoldásában, a hatékony és biztonságos áruszállítás elengedhetetlen feltétele a szakszerűen szervizelt járműpark és a korszerű, minden követelménynek megfelelő abroncsok. Utóbbiról a verseny során kizárólagos abroncsbeszállítóként a Hankook gondoskodott.

Egy hivatásos sofőr akár több száz kilométert vezet egyetlen nap alatt, gyakran igen mostoha körülmények között. Közlekedésbiztonsági és kényelmi szempontból egyaránt meghatározó jelentősége van annak, hogy milyen minőségű és állapotú abroncsokon teszi ezt. A megmérettetések során használt járművekre a sokrétű elvárásoknak maradéktalanul eleget tevő a Hankook prémium minőségű négyévszakos abroncsait szerelték fel. A bármely tengelyre felszerelhető SmartFlex AH31 teherabroncsot változatos útviszonyokhoz és időjárási körülményekhez tervezték. Mindenekelőtt a biztonság, megbízhatóság és teherbírás jellemzi, hogy a leginkább megfeleljen a közúti áruszállítás követelményeinek. A SmartFlex AH31 általános felhasználásra készült, és elsősorban a tehergépjárművek kormányzott tengelyére szerelve nemcsak precíz irányíthatóságot és vízen felúszás elleni védelmet, de száraz és nedves útburkolaton egyaránt jó tapadást biztosít. A Smart Flex DH31 a hajtott tengelyeken biztosít kiváló vonóerőátvitelt és garantálja a nagy futásteljesítményt.

Az 5 tengelyen – biztos kézzel! versenysorozat rávilágít a hivatásos tehergépkocsi-vezetők szerepére és a rájuk háruló felelősségre a biztonságos árufuvarozásban. Ezek a szakemberek hatalmas elvárásoknak tesznek eleget nap mint nap. A munkájukat azonban csak a megfelelő minőségű alkatrészekkel felszerelt járművekkel tudják elvégezni. Ez a rendezvény egyik legfőbb üzenete, amit a Hankook vállalati filozófiájával összhangban főtámogatóként és abroncsbeszállítóként képvisel” - mondta Kaliba Róbert, a Hankook Tire Budapest Kft. teherabroncs termékvonal kereskedelmi vezetője.

A színvonalas hazai közlekedésbiztonsági rendezvény 2013-ban mutatkozott be először a szakma és a közönség előtt. Az esemény iránti növekvő érdeklődést jól mutatja, hogy az elmúlt években a nevezők és a nézők száma is megtízszereződött. Ennek is köszönhető, hogy mára már nemcsak a győztesnek járó „Best Truck Driver Hungary” cím, de a részvétel is szakmai elismerést jelent.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 21.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: