Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook egymást követő negyedik évben szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexén

2019.09.26

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Az abroncsgyártó Hankook 2016 óta minden évben szerepel a világszerte elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexen (DJSI), ezzel is mutatva tudatos és kiemelkedő elkötelezettségét a fenntarthatóság mellett.


A Hankook az egyetlen ázsiai központú, autóalkatrész-gyártással foglalkozó cég, amely szerepel a listán. A Hankook a fenntarthatóságot tekintve is a világ egyik vezető abroncsgyártója: kiemelkedő értékeléseket kapott a vállalati állampolgárság és jótékonyság, ellátásilánc-menedzsment és anyagi eszközök kategóriákban.

Szöul, Dél-Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2019. szeptember 26. A prémium abroncsgyártó Hankook egymás után negyedszer is felkerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexére (Dow Jones Sustainability World Index, DJSI World), – ami bizonyítja, hogy a Hankook a világ egyik vezető fenntartható vállalata. A 2019-es DJSI listára világszerte 318 vállalat került fel, ez a világ vezető 2.526 vállalatának 12,6%-a.

2019-ben kiemelkedő értékeléssel ismerték el a Hankook fenntarthatóság iránti elkötelezettségét vállalati állampolgárság és jótékonyság, ellátásilánc-menedzsment és anyagi eszközök kategóriákban. Hét belső, vállalati társadalmi felelősségvállalással foglalkozó bizottságával az abroncsgyártó az alkalmazottai felé is hirdeti fenntarthatósági vízióját, emellett vállalaton belül is folyamatosan jelen vannak a felelősségvállalást megcélzó lehetőségek.

Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke a következőket nyilatkozta: „Idén negyedszerre kerültünk fel a legjelentősebb, fenntarthatóságot és vállalati befektetést vizsgáló globális indexre, a DJSI World listájára, ami bizonyítja, hogy a fenntarthatóságért folytatott erőfeszítéseinknek van hatásuk, és ezt mások is elismerik. Továbbra is elkötelezetten kiállunk a vállalati társadalmi felelősségvállalás mellett, és folytatjuk fenntarthatósági tevékenységeink fejlesztését, nagy hangsúlyt fektetve Európára.

2018-ban az abroncsgyártó a természetes gumi értékláncának gazdasági, ökológiai és társadalmi fenntarthatóságát szem előtt tartó irányelvet fogadott el. Azóta a vállalat sokoldalú ellátási lánccal dolgozik, hogy javítson az olyan tényezőkön, mint az emberi jogok, a környezetvédelem, az átláthatóság, a termelékenység és a természetes gumi minősége. Idén a Hankook az EU és Dél-Korea közötti kibocsátáskereskedelmi rendszer projektjében szintén példaértékű elismerést kapott. Ez az elismerés tükrözi a prémium abroncsgyártó folyamatos erőfeszítéseit, hogy a klímaváltozás elleni küzdelemben csökkentse az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását és figyelembe vegye a környezetszennyezést a belső befektetési döntések meghozatalakor.

A Hankook világszerte számos társadalmi projektben is részt vesz. 2012 óta például számos nonprofit szervezet – többek között a Vöröskereszt, a Katasztrófavédelem és a Országos Mentőszolgálat – járműveit látták el ingyen Hankook abroncsokkal a magyarországi gyártelepről. Az elmúlt hét évben több mint 16 000 abroncsot juttattak el így több mint 1300 nonprofit szervezetnek. A Hankook brit leányvállalata, a Hankook Tyre UK Ltd már tizenhárom éve támogatja a Transaid nemzetközi szervezetet a fejlődő országok infrastruktúrájának fejlesztésében.

A DJSI a világ vezető fenntarthatósági és befektetési indexe, amely a legkiemelkedőbb vállalatokat értékeli átfogó módon, pénzügyi, ökológiai, etikai és társadalmi nézőpontokat figyelembe véve. A listát az S&P Dow Jones Indices és a RobecoSAM közösen fejlesztette ki.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 21.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: