Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Teljes gázzal a Király Kupáért

2019.05.24

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
- Egy CNG, azaz földgáz hajtású SEAT vitte a kupát a sevillai stadionba
- Az 595 km-es Madrid-Sevilla utazás költsége mindössze 21 euró volt
- A 360 km-es hatótávolságú CNG-s autót az út során csak egyszer kell tölteni


- A széndioxid kibocsátás 25%-kal volt kisebb, mint egy benzines autónál

Budapest / Martorell, 2019. május 24.- A vasárnap sorra kerülő sevillai spanyol kupadöntőre, a Király Kupa Barcelona és Valencia közötti mérkőzésére egy földgáz hajtású SEAT Arona TGI vitte a kupát. Az 595 kilométeres úton ugyan 6 földgázt is töltő állomás van, de SEAT-nak csak egyszer kellett megállnia gázt töltenie, mert egy tartálynyi gázzal 360 kilométert tud megtenni. Az autóban ugyan van egy benzintank is, amit az autó akkor használ, ha kifogyna a gáz a tartályból, ebben az esetben az Arona TGI még további 160 km-t tud megtenni.

A teljes utazás költsége összesen 21,20 euró volt, ami 30 euróval kevesebb, mintha csak benzinnel hajtott autóval tették volna meg az utat, ráadásul a széndioxid kibocsátási érték is 25%-kal volt alacsonyabb a gáz hajtás használatával. Az alacsonyabb kibocsátás miatt egyébként a környezeti okok miatti forgalomkorlátozások sem érintik a SEAT Arona TGI-t, melyeket a Madridhoz hasonló nagyvárosokban vezethetnek be.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2017-ben közel 470.000 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen közel 14.700 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: