Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens új megoldása optimalizálja az állóeszközök teljesítményét a projektek megvalósítása és működtetése során

2019.09.20

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Digital Industries Software és a Bentley Systems szeptember 5-én jelentették be, hogy új állóeszközéletciklus-irányítási (CALM - Capital Asset Lifecycle Management) megoldásuk mostantól elérhető a Teamcenter® szoftverhez.


A két vállalat együttműködésével kidolgozott új megoldás célja a vállalatok zöld- és barnamezős tőkeberuházásai során jellemzően felmerülő nehézségek, például a jelentős csúszások és költségtúllépések leküzdésének támogatása. A nehézségek hátrányosan befolyásolhatják az adott üzem vagy rendszer hatékonyságát, okuk pedig lehet a rendszerek átjárhatatlansága, illetve a digitalizáció nyújtotta lehetőségek hiányos kihasználása. A kihívások kezelése és az állóeszközök teljes életciklusa során elérhető nagyobb hatékonyság érdekében a Teamcenter CALM megoldásai segítik a vállalatok digitalizációs átmenetét az állóeszközökkel kapcsolatos tervezési, kialakítási, beszerzési, építési és üzemeltetési feladatok terén. A Teamcenter CALM megoldása konszolidálhatja az eszközök adatait, és digitális összekötő szálat szőhet a projektek megvalósítása és az operatív tevékenységek között, zárt láncú digitális ikret (a fizikai eszköz virtuális leképezését) hozva létre a projekttervek, a kivitelezés, valamint az operatív teljesítmény vizualizációja és szimulációja céljából.

A Teamcenter állóeszközéletciklus-irányítási megoldása a Siemens Digital Industries Software-rel történő együttműködésünk legújabb gyümölcse. A múlt hónapban élesítettük közösen kifejlesztett PlantSight felhőalapú szolgáltatásunkat, amely a Siemenstől és a Bentley-től is beszerezhető, és segítségével bármely működő feldolgozóüzemben azonnal megmutatkozhatnak a digitális iker előnyei. Mostantól a CALM-megoldás, amely kizárólag a Siemenstől vásárolható meg, vállalatszerte alkalmazható a Teamcenterrel együtt a beruházási programok döntéshozatali folyamatainak előmozdítása és javítása érdekében” – mondta Greg Bentley, a Bentley Systems vezérigazgatója. – „Kihasználva a Bentley iTwin technológiáit, nagyvállalati szintre emeli a digitális ikerrel járó vívmányokat!

Az állóeszközök képezik a szervezetek termelő tevékenységének alapját, és a vállalatok a forrásaik jelentős részét ezekbe az állóeszközökbe, így létesítményekbe, üzemekbe, gyárakba, a működésük hátterét jelentő létfontosságú infrastruktúrába fektetik. Ma még sok, az állóeszközök tervezésében, gyártásában, illetve üzemeltetésében érintett szereplőnek kell digitálisan feldolgoznia állóeszközeit a nagyobb hatékonyság érdekében. Küszködnek a beruházási projektekkel és az üzemeltetéssel kapcsolatos adatok vállalati szintű aggregálásával, kezelésével és nyomon követésével: mindez a hatékonyság csökkenéséhez vezet a beruházási projektek megvalósítása és az állóeszközök teljes életciklusa során. A McKinsey & Company szerint a megaprojektek 98%-ánál merül fel költségtúllépés vagy csúszás, átlagosan 80%-kal növelve a költségeket és 20 hónappal késleltetve a megvalósítást. A projektmegvalósítás során felmerülő hatékonysági problémák a tulajdonos, illetve az üzemeltető szintjéig is eljutnak, ahol aztán évtizedekig is fennállhatnak. Az újabb beruházási projekteket és korszerűsítéseket pedig továbbra is ugyanolyan, nem hatékony módon végzik, ördögi körben forogva.

A CALM-megoldás korszerű lehetőségeket kínál a beruházási programok irányítására, valamint szimulációalapú megközelítést nyújt a tervezéshez, az építéshez és az operatív tevékenységekhez. Az új szimulációs és optimalizálási technológiák kihasználásával a beruházási programban érintett felek kezdetben monitorozhatják, majd javíthatják állóeszközeik teljesítményét. A megoldás egységesíti az eltérő rendszerekből származó projekt- és üzemeltetési információkat, beleértve a külső CAD/CAE/BIM-eszközökből, illetve a PlantSightból kapott 1D, 2D és 3D tervezési és műszaki adatokat, egyetlen digitális szálat alkotva az állóeszközök adatait illetően, amelyhez biztonságos, nyomon követhető és összehangoltan működő vállalati ökoszisztémán keresztül lehet hozzáférni.

A rendszer vállalati szintű vizualizációkkal és betekintéssel, valamint bizonyított, adatalapú nagyvállalati üzleti folyamatokkal teszi teljessé az állóeszközökkel kapcsolatos információkat az adatok evolúciójának kezelése, a követelmények megértése és a változások hatásainak kézben tartása érdekében, vezérlőpultokat és analitikákat alkalmazó döntéstámogatást téve lehetővé. Ez a kombináció páratlan betekintést és rálátást kínál, javítva a projektek biztonságát és a kockázatok kezelését. Végül pedig a digitális szál segítségével létrehozható egy olyan teljes körű digitális iker, amely szimulációkat tesz lehetővé, és amellyel közelebb hozható egymáshoz a virtuális és a valóságos világ egy zárt láncú döntési környezetben, folyamatosan optimalizálhatóvá téve a vállalat állóeszközeit.

Szorosan együtt dolgoztunk a Bentley Systems vállalattal annak érdekében, hogy megoldást nyújtsunk az ügyfeleinknél felmerülő kihívásokra a folyamatos és a darabgyártás területén, és így hatékonyan valósíthassák meg vállalataik beruházási projektjeit állóeszközeik kézben tartása mellett” – nyilatkozta Tony Hemmelgarn, a Siemens Digital Industries Software elnök-vezérigazgatója. „A Teamcenterhez kifejlesztett CALM-megoldás támogatja a digitalizációs stratégiát és elősegíti a hatékonyság szervezeti szintű fokozását. Segíthet a vállalatoknak, hogy már az életciklus korai szakaszában digitálisan dolgozhassák fel állóeszközeiket: ehhez az állóeszközök teljes életciklusa során a Teamcenterre építi a vállalati szintű adatkezelést és együttműködést, a megvalósíthatóságtól és tervezéstől kezdve a korszerűsítésen át egészen az üzemen kívül helyezésig.

A Teamcenter CALM megoldása kizárólag a Siemensen keresztül kerül forgalomba. A Teamcenter állóeszközéletciklus-irányítási szoftverről bővebb információt honlapunkon talál a Teamcenter for Capital Asset Lifecycle Management címszó alatt.

A Siemens Digital Industries (DI) operatív vállalata vezető innovátor az automatizálás és digitalizáció területén. Szoros együttműködésben partnereivel és ügyfeleivel a DI a digitális transzformációt elősegítő folyamat-megoldásokat szállít különböző iparágakba. A Digitális Vállalat portfoliójával a DI vállalatmérettől függetlenül szállít a teljes értékláncba integrálható és digitalizálható teljeskörű termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat. Az egyes iparágak igényeire szabott megoldásokkal a DI egyedi portfóliója támogatja az ügyfeleket abban, hogy javuljon termelékenységük, és rugalmasabbak legyenek. A DI folyamatosan bővíti portfólióját a legújabb innovációkkal, és a legmodernebb technológiákat folyamatosan beépíti gyakorlatába. A Siemens Digital Industries globális központja Nürnbergben található, Németországban, világszerte 75.000 munkavállalót foglalkoztat.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: