Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Formula Student East – a jövő mérnökei állnak rajthoz az Audi Hungaria támogatásával

2019.07.17

Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
Győr, 2019. július 17. – Az AUDI HUNGARIA Zrt. négy magyar csapatot támogat a Formula Student East konstrukciós verseny hazai futamain:


a SZEngine, az Arrabona Racing Team, a BME Formula Racing Team, valamint a BME Motorsport a hétvégi verseny nemzetközi mezőnyében 22 ország 72 csapatával méretteti meg magát a Zalaegerszegi Járműipari Tesztpályán, a Zala ZONE-on.

Európa egyik legnagyobb hallgatói konstrukciós versenyének magyarországi futamán összesen közel 2.300 hallgató vesz részt. A fiatalok egyedi motor- és járműkonstrukciókkal indulnak a megmérettetésen, valamint a hallgatók nyitott boxutcával várják az érdeklődőket. Az Audi Hungaria által támogatott csapatok közül az Arrabona Racing Team és a BME Motorsport csapata a győri SZEngine által kifejlesztett belsőégésű motorral indítja autóját, a BME Formula Racing Team villamos hajtással startol a versenyen.

Formula Student motorfejlesztő csapatként egyedülálló lehetőségünk nyílik ezen versenysorozat csapataival való együttműködésre. A kooperáció létrejöttében hatalmas támogatást biztosít számunkra az AUDI HUNGARIA Zrt., amelynek köszönhetően partnercsapatainkkal idén négy ország hat Formula Student versenyén mérettetjük meg magunkat, köztük a magyarországi Formula Student Easten”, mondta el Györkös Szabolcs, a SZEngine csapatkapitánya.

Gudra Gábriel, az Arrabona Racing Team csapatkapitánya hozzátette: „Csapatunk számára az Audi Hungaria már hat éve biztosítja azokat a körülményeket, amelyek segítségével professzionális szinten lehetünk jelen a Formula Student világában. Az Audi tapasztalt munkatársai mentorálják csapattagjainkat, és segítenek bennünket életpályánk során, valamint karrierünk elindításában.

Számunkra a Formula Student azt jelenti, hogy már az egyetem alatt gyakorlati tudást szerezhetünk, és csapatban dolgozhatunk. Megtisztelő számunkra, hogy egy nagy járműipari vállalat, az Audi Hungaria bízik bennünk”, emelte ki Pláner Benedek, a BME Motorsport csapatának főmérnöke.

Örülünk a megmérettetés lehetőségének és annak, hogy a négykarikás vállalat mellénk állt. Számunkra a verseny az elméleti és gyakorlati mérnöki tudás és a csapatmunka ötvözete, amire nagyon készültünk”, mondta Bukovácz Kristóf, a BME Formula Racing Team csapatkapitánya.

Az Audi Hungaria számára kulcsfontosságú a széles körű egyetemi együttműködés és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása.

A versenysorozat kiváló lehetőséget nyújt a jövő szakembereinek felkarolására, tehetségkutatásra és a vállalat szakterületeivel való közös munkára.

Évente több mint 50 Formula Student-es hallgató tevékenykedik gyakornokként az Audinál Győrben. A Formula Student támogatása óta az autóipari nagyvállalat számos, a versenyen résztvevő hallgatót köszönthetett munkatársként.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: