Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Kitüntetést kaptak a Hankook innovatív koncepcióabroncsai a 2019-es IDEA Award-on

2019.09.05

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Az abroncsgyártó Hankook Hexonic és HLS-23 koncepcióabroncsai 1600 beérkezett dizájnötlet közül dobogós helyezést értek el a gépjármű és közlekedés kategóriában.


A Hankook ezzel ebben az évben a világ három legfontosabb, formatervezéssel kapcsolatos díját is elnyerte, miután elismerték az iF Design Award, a Red Dot Design Award és legutóbb az IDEA Awards díjkiosztóján is.

Neu-Isenburg, Németország, 2019. szeptember 5. – A prémium abroncsgyártó Hankook a gépjármű és közlekedés kategóriában dobogós helyezést ért el a világhírű International Design Excellence Awards (IDEA) díjkiosztóján, amit 2019. augusztus 21-én tartottak meg Chicagóban. Az elismerés alapjául a Hexonic és HLS-23 névre hallgató koncepcióabroncsok szolgáltak.

A Hexonic abroncsok teljesen önjáró autómegosztó járművekhez készültek, és kivételes utazási élményt biztosítanak. Az abroncs profiljába épített hét szenzor valós időben elemzi az útkörülményeket. Az abroncs érzékeli az útszakasz jellemzőit (pl. tapadás, hőmérséklet, az úttest állapota), és annak megfelelően módosítja az abroncs futófelületét. A HLS-23 abroncsokat automatizált logisztikai rendszerekhez fejlesztették. Az abroncsok szenzorokkal érzékelik a járművek közötti teret, és egy állandó távolság megtartására törekednek. Az abroncs emellett remek vezetési teljesítményt biztosít, hogy az automatikus termékszállítás problémamentes legyen.

Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke a következőket mondta: „Sokat jelent a számunkra, hogy az IDEA elismerte a munkánkat, ugyanis a díjuk a világ legfontosabb formatervezési elismerései közé tartozik. Az idén megkapott díj lehetővé teszi, hogy a Hankook bebizonyítsa, globálisan vezető szerepet játszik az innovatív dizájn területén is. Továbbra is azért dolgozunk, hogy globális vezető vállalatként hatékonyan fejlesszük csúcstechnológiánkat és versenyképességünket.

Februárban a Hankook elnyerte az iF Design Awards 2019 professzionális koncepció és termék kategóriában vitte el az első helyet. A három győztes abroncs között a Hexonic és a HLS-23 mellett még a Kinergy 4S 2 négy évszakos közúti abroncsa szerepelt. A két koncepcióabroncsot – a Hexonic és a HLS-23 abroncsokat – a London Royal College of Art (RCA) hallgatóival együttműködve, a „Design Innovation” kutatási és fejlesztési program keretében tervezték meg, és már számos nemzetközi vásáron bemutatták őket. Márciusban a cég legújabb, ultramagas teljesítményű vezető abroncsát, a Ventus S1 evo 3-t díjazták termékdizájn kategóriában a Red Dot Awards 2019-es díjkiosztóján.

Az évente megrendezésre kerülő IDEA Awardsot az Industrial Designers Society of America (Amerikai Ipari Formatervező Társasdág, IDSA) szervezi, és a Red Dot Design Award, valamint az iF Design Award mellett a legrangosabb nemzetközi dizájndíjak között tartják számon. Minden évben számos kritériumot – például a dizájn innovációs erejét, a felhasználói tapasztalatot és a társadalmi hatást – magába foglaló értékelést követően választják ki a legjobb dizájnt.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 21.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Hankook Tire ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: