Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A jövő már kapuinkon kopogtat: A Hörmann SmartControl technológiája forradalmi áttörést jelent az ipari kapuk diagnosztikájának területén

2019.09.02

Forrás: Stern Communications - Hörmann Sajtóközlemény
A digitális technológia mára életünk elválaszthatatlan részévé vált, az okos otthonokról, önvezető autókról, és hasonló vívmányokról pedig napról napra többet hallani.


Az internetalapú adattovábbításon alapuló rendszerek azonban nem csupán személyes életterünkben, de az ipari szférában is egyre terjednek. Az Ipar 4.0 révén az infokommunikációs technológia és a gyártási folyamatok egyre szélesebb körű automatizálása révén forradalmian új lehetőségek nyílnak meg, melyek nagyban hozzájárulnak a különböző erőforrások optimális felhasználásához, és ezáltal a költségek csökkentéséhez. A Hörmann nemrég egy ebbe a trendbe illő forradalmi vívmánnyal rukkolt elő: a SmartControl technológia révén már az ipari kapuk internetalapú távdiagnosztikája is lehetséges.

Internetalapú adatáramlás

A SmartControl működésének alapját az IoT, azaz a dolgok internete adja, mely egy olyan hálózat, amin folyamatosan áramolnak az egymással összekötött tárgyak által küldött különböző információk, így lehetővé téve számos automatizált folyamat háttérben való futását. Jelen esetben ezt a hálózatot a Deutsche Telekom díjnyertes IoT-Cloud platformja adja, melyet a neves DIGITAL X rendezvény keretében, Digital Champions Award díjjal tüntettek ki Digitális Termékek és Szolgáltatások kategóriában. Ez az internetalapú technológia adja tehát a SmartControl szolgáltatásának alapját, mely magában foglalja a távoli diagnosztikát, a megelőző helyreállítást, műszaki elemzést, valamint a zavarok esetére optimalizált ügyfélszolgálat működtetését.

Folyamatos felügyelet és távdiagnosztikai szolgáltatás

A Hörmann vívmányának lényege, hogy a hálózatba kötött gyorskapuk azonnal képesek a legapróbb hibákról, sőt, esetleg már a hozzájuk vezető előjelekről is figyelmeztetést továbbítani a központba, ahonnan mostantól internetalapú távoli felügyeletet is kínál gyorskapui mellé a cég. Ezzel a gyártó jelentős megtakarítást tesz lehetővé az üzemi költségek területén, és mindemellett nagy lépést tesz az Ipar 4.0 felé. A SmartControl rendszer segítségével a kopó alkatrészek cseréjének szükségessége idejekorán felismerhető, ezáltal elkerülhető a kapuszerkezet leállása. Biztonsági okokból ugyanakkor nem lehetséges a kapuvezérlésbe való, távolról történő közvetlen belenyúlás a portálon keresztül. Az összes olyan tevékenységet, melyet a Hörmann szervizrészleg a felhőn keresztül végez, az üzemeltetőnek a kapunál kézzel jóvá kell hagynia, így biztosítva, hogy minden változás a tulajdonos kifejezett jóváhagyásával történjen meg.

Bizonyított hatékonyság

A több mint 600 kapuval végzett terepi tesztek Németországban már megmutatták, hogy a Hörmann SmartControl észrevehetően csökkenti az ügyfélszolgálat terheit, így biztosítva a hatékonyabb működést. A hibakódokat a kapuvezérlésből automatikusan kiküldik a webportálra, ahol a Hörmann szervizrészleg hibadiagnózissal elemzi azokat, így a gyorskapuk helybeni javítása célzottan támogatható. A technikus így már az első kiszálláshoz a megfelelő szerszámokat és alkatrészeket viheti magával, így gyakran megtakarítható a második kiszállás. „Kevesebb vész-beavatkozást és kevesebb dupla kiszállást végzünk”, mondja Rüdiger Bierhenke, a Hörmann ipari kapurendszerek, rakodástechnika és forgalomkorlátozó rendszerek részlegének értékesítési vezetője. „A karbantartás fokozott hatékonysága következtében a rendszer költségei átlagosan csak a második szerviz alkalmával amortizálódnak” – zárja gondolatát Bierhenke.

A Hörmann gyorsfutású spirálkapuk és speed szekcionált kapuk esetében már a szállított csomag része a SmartControl. A flexibilis gyorskapukhoz ez az innováció opcionálisan rendelhető. A jövőben pedig a SmartControl az összes többi Hörmann ipari kapuhoz is elérhetővé fog válni.

www.sterncom.hu  
www.hormann.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: