Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Elektromos busz visz a termináltól a repülőgépig

2019.08.30

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Augusztus végén csatlakozott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kiszolgáló flottájához az az elektromos autóbusz, amelyet a földi kiszolgáló cégek használnak – egyelőre egy tesztidőszak keretében – az utasok szállítására a repülőgépek és a terminál között.


Az autóbuszt a Komáromban elektromos autóbuszokat gyártó kínai tulajdonú technológiai vállalat, a BYD biztosítja. A Budapest Airport célja, hogy a repülőtér partnereit, különösen a repülőgépek földi kiszolgálását végző cégeket minél inkább környezetbarát működésre ösztönözze.

Augusztus 22. és 31. között tesztelhetik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér földi kiszolgáló cégei azt az elektromos autóbuszt, amelyet a Komáromban működő akkumulátor és elektromos járműgyártó BYD biztosít. A busz egyelőre teszt jelleggel csatlakozott a Budapest Airport flottájához.

A 12 méter hosszú, alacsonypadlós és teljesen elektromos autóbuszt az utasok szállítására használják a Budapest Airport földi kiszolgáló partnerei. A háromajtós buszt eredetileg városi használatra tervezték és mintegy 300 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. Az akkumulátor 20%-os töltöttségi szintről a megfelelő töltőberendezéssel körülbelül 4 óra alatt tudja elérni a teljes töltöttséget. Mindez azt jelenti, hogy akár az éjszakai, forgalommentes időszakban történő töltéssel a következő napi használathoz szükséges teljes energia felvehető.

Temesváry Péter, a Budapest Airport környezetvédelmi és működésbiztonsági igazgatója kiemelte: „Az elektromos busz tesztelése kiváló lehetőség arra, hogy felmérjük a repülőtéri zöld flotta további fejlesztésének igényeit és feltételeit, A karbonsemlegességen túl a Greenairport Programunkban a repülőtéri partnereinkkel közösen dolgozunk a repülőtér fenntarthatóbb működéséért.

A Budapest Airport büszke arra, hogy egy olyan, Magyarországon gyártott buszt tesztelhet, ami megtestesíti a csúcstechnológiát és hozzájárul munkahelyek létrehozásához. A repülőtér üzemeltetője elkötelezett a légikikötő fenntartható

www.bud.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; - BYD ; Munkagép, haszongép

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: