Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új közúti körforgalom épül a ferihegyi 2. Terminál előtt

2019.08.05

Forrás: Budapest Airport, Hírek
A következő néhány hónapban különös körültekintéssel kell megközelíteni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálját, amely előtt új körforgalom kialakítása kezdődött meg.


Az Európai Unió támogatásával épülő körforgalomnak köszönhetően biztonságosabbá és egyszerűbbé válik a terminál megközelítése.

A 4. sz. főút és a repülőtér 2. Terminálja között, az Aeropark közvetlen szomszédságában épül az új körforgalom. A turbó-körforgalmat kétsávosra alakítják ki, hogy a 2. Terminál növekvő utasforgalmát, illetve az új Cargo City felé lekanyarodó teherforgalmat egyaránt kiszolgálja.

A munkálatok összesen 1 milliárd forintba (kb. 3 millió euróba) kerülnek, aminek a 85 %-át utólagos támogatással téríti az Európai Unió.

A kivitelezés ütemezésére komoly hangsúlyt fektetett a repülőtér. A munkálatok módját és fázisait többek között a Rendőrséggel és a Pest megyei közútkezelővel is egyeztette, annak érdekében, hogy az építkezés a lehető legrövidebb idő alatt elkészüljön, és a lehető legkisebb hatása legyen az autós forgalomra. A munkálatok nagy részét éjszaka végzik majd.

Az autósok türelmét és megértését kérjük a következő hónapokban, hiszen a repülőtér megközelítésénél az építkezés miatt fokozott figyelemre lesz szükség” - mondta René Droese, a Budapest Airport Ingatlan és Cargo Üzletág Igazgatója. Hozzátette: „Biztosak vagyunk benne, hogy a munkálatok eredményeként a Budapest Airport közúti megközelítése jelentős mértékben javulni fog. A kivitelezővel együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a körforgalmat minél előbb átadhassuk az autósoknak.”

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: