Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A LOT fejleszti budapesti elosztó központját - Új járatok indulnak szeptembertől

2019.07.31

Forrás: Budapest Airport, Hírek
A LOT következtesen bővíti budapesti járathálózatát: 2019. szeptember 22-én elindítja közvetlen járatát Szöulba, jővőre pedig március 20-tól hat új úti célra, Szófiába, Prágába, Belgrádba, Stuttgartba, Bukarestbe és Brüsszelbe is repül, 12-re emelve budapesti járatainak számát.


Az új nemzetközi járatok beindítása Magyarországról a közép-kelet-európai piaci konszolidáció újabb szakaszát jelzi, amelynek éllovasává válik a LOT.

A LOT tavaly beharangozott budapesti hálózatfejlesztési stratégiája a mai nappal valósággá válik: 2020. március 30-tól, alig két évvel az első non-stop közvetlen amerikai járat beindítása után, a LOT a magyar fővárosból összesen 12 közvetlen úti célra fog repülni (Varsó, Krakkó, London City, Bukarest, Brüsszel, Stuttgart, Prága, Belgrád, Szófia, New York City, Chicago, és Szöul). A most bejelentett Európán belüli járatok üzemeltetését a LOT három Embraer 195 típusú repülőgéppel végzi majd, amelyeket Budapesten fog állomásoztatni. A következő nyár menetrendi időszaktól kezdődően tehát a légitársaság budapesti bázisán már négy rövid távú repülőgép és egy Boeing 787 Dreamliner alkot állandó flottát.

A Budapest-Szöul járat hetente háromszor fog közlekedni (Boeing 787 Dreamlinerrel) a következő menetrend szerint:

LO2001 11:25 – 6:05 (+1) BUD-ICN   kedd, péntek és vasárnap

LO2002 07:35 – 12:20 ICN-BUD       hétfő, szerda és szombat

Ma a LOT budapesti csomópontja fejlesztésének újabb szakaszához érkezett – kevesebb mint két hónap múlva indítjuk a LOT első ázsiai járatát, Budapest és Szöul között. Újabb mérföldkő ez a LOT történetében. Biztos vagyok benne, hogy szolgáltatásaink a magyar és a koreai elvárásoknak, illetve az egész közép-kelet-európai régió elvárásainak is megfelelnek majd. A Budapest és Szöul közötti turisztikai és üzleti potenciál igen jelentős, hiszen ezen az útvonalon az éves utasforgalom eléri a 70 000 főt, míg a Közép-Kelet Európa és Szöul között repülő utasok száma meghaladja a hétszázötvenezret évente,” jelentette ki Rafał Milczarski, a LOT Polish Airlines vezérigazgatója.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a járat bejelentése is azt példázza: Magyarország egyre nagyobb súllyal van jelen Európa és a világ térképén. Hozzátette: a világ folyamatos változásban van, új kívások jönnek, Magyarország ennek a folyamatnak a győztese akar lenni, ehhez pedig jó közlekedési kapcsolatok kellenek. Az államtitkár jelezte, hogy csak az idén eddig több mint 350 milliárd forint beruházás érkezett Dél-Koreából, ezzel a távol-keleti ország lett a legnagyobb külföldi beruházó. Emellett a turizmus is élénk: 2015 és 2018 között 69 százalékkal nőtt a dél-koreai turisták száma: 2018-ban 176 ezer turista érkezett az országból és 253 ezer vendégéjszakát töltöttek el.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója üdvözölte a LOT bejelentését: „Nagy öröm számunkra, hogy a LOT lengyel légitársaság ismét egy régen várt útvonalat indít Budapestről. Dél-Korea és Szöul jelentős gazdasági partnere Magyarországnak, az utasforgalom pedig megnégyszereződött a két ország között az elmúlt négy évben, és 2019-ben megközelítheti a 100.000 főt. A LOT budapesti bázisú járathálózatának fejlesztése tovább erősíti a magyar turisztikai, gazdasági és üzleti kapcsolatokat Európán belül és azon túl egyaránt.

A Budapest-Szöul menetrend kialakítása biztosítja a kényelmes budapesti átszállást a különböző európai városokba, köztük Stuttgartba, Prágába és Varsóba tartó járatok indulása előtt egy órával. A Budapest-Szöul járat repülési ideje kevesebb, mint 12 óra lesz.

A következő nyáron négy Európán belüli járatot is indítunk Budapestről, méghozzá Szófiába, Prágába, Belgrádba és Stuttgartba, beváltva a Magyarországnak tett ígéretünket, hogy mi leszünk az egyetlen légitársaság, amely a legkényelmesebb, átszállás nélküli repülést kínálja Budapestről az USÁba, Ázsiába és Európába. Varsóból is repülünk ezekre a desztinációkra, és nagyon elégedettek vagyunk az eredményekkel. Elemzéseink megmutatták, hogy ugyanezek az útvonalak nagy valószínűséggel Magyarországon is sikeresek lesznek,” tette hozzá Rafał Milczarski.

A prágai és stuttgarti járatok naponta kétszer közlekednek majd (kivéve hétvégén), a szófiai és belgrádi járat pedig naponta lesz igénybe vehető, a hét minden napján.

Az új budapesti járatok elindításával a LOT egyes meglévő járatait is módosítja. A következő téli menetrendi időszakban a LOT hetente négy helyett háromszor repül New Yorkba, Chicago pedig szezonálissá válik, azaz csak a nyári időszakban lesz elérhető. Ugyanakkor amiatt, hogy a Boeing 737 MAX típus a földre kényszerült, a LOT úgy döntött, hogy 2020. márciusára halasztja a korábban bejelentett brüsszeli és bukaresti járatok elindítását. Az utasok tehát Magyarországról a következő nyáron már hat új európai úti célra juthatnak el a lengyel légitársasággal.

Következetesen valósítjuk meg budapesti növekedési stratégiánkat, szolgáltatásainkat az utasok igényeihez és a jelenlegi üzemelési feltételekhez igazítva. Az amerikai járatokra kifejezetten szezonális igény mutatkozik, ami igencsak meglátszik a nyereségességükön is. A másik tényező a ráhordó hálózat elégtelensége volt. Ezért döntöttünk úgy, hogy nem kevessebb mint hat új európai járatot indítunk március 30-tól. A közvetlen forgalomban rejlő jelentős üzleti és turisztikai potenciálon felül ezek olyan utsokat is hoznak majd, akik megtölthetik a hosszú távú járatainkat az USA és Dél-Korea felé,” tette hozzá Rafał Milczarski.

Jelenleg a LOT hajózó személyzetéhez a budapesti közvetlen járatokon mintegy 80 légiutaskísérő és tucatnyi magyar pilóta tartozik. A légitársaság folyamatos munkaerőfelvételt hirdetett, és 2019. végére már kb. 150 új pilótát foglalkoztat majd varsói és budapesti bázisán. Az új budapesti járatok indítása az egyik eleme a LOT növekedési stratégiájának, amely azt célozza, hogy Közép-Keelet Európa vezető légitársaságává váljon.

A Budapest és Szöul között közlekedő járatokra az összes értékesítési csatornán vásárolhatók jegyek, beleértve a lot.com website-ot, a LOT Contact Centert, a LOT Travel irodáit, és az utazási irodákat is. A Budapestről kínált Európán belüli új desztinációk (Belgrád, Stuttgart, Szófia, Prága) esetében 2019. augusztus 7-től lehet repülőjegyet foglalni.

A LOT Polish Airlines modern légitársaság, amely Közép-Kelet Európát köti össze a világgal. 2018-ban csaknem 9 millió utast szállított, kétmillióval többet, mint a megelőző évben. A LOT kényelmes utazást biztosít 111 célállomásra, közvetlen járatokat üzemeltetve az Egyesült Államokba, Kanadába, Kínába, Japánba, Dél-Koreába, Szingapúrba, Indiába és Srí Lankára is. A lengyel légitársaság folyamatosan sűríti járatait és fejleszti szolgáltatási színvonalát, ezáltal erősítve pozícióját Közép-Kelet-Európában. A légitársaság hosszú távú járatait a világ egyik legmodernebb szélestörzsű repülőgépével, a Boeing 787 Dreamlinerrel repüli. A LOT 2019-ben ünnepeli alapításának 90. évfordulóját. A LOT az egyik legismertebb lengyel márka világszerte.

www.bud.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: