Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Szentlőrinci Gazdanapok, Mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítás és vásár, 2019. augusztus 2-4.

2019.08.01

Forrás: Baranya Megyei Vállalkozói Központ, Szentlőrinci Gazdanapok, Hírek
Közel három évtizede sikeres a Dél-Dunántúl legnagyobb agrárkiállítása
26 éve a Szentlőrinci Gazdanapok a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány legnagyobb rendezvénye, sikere a látogatók körében a mai napig töretlen.


Ez a nagyszabású agrárkiállítás kivételes, és szakmailag is izgalmas kínálatot biztosít az érdeklődők számára.

Tavaly az elmúlt huszonöt évet ünnepeltünk, idén a következő évtizedeket nyitjuk meg színvonalas rendezvényünkkel. Büszkék vagyunk arra, hogy a kiállítás nem csak a Dél-Dunántúl legnagyobb agráreseménye, hanem országosan, sőt nemzetközileg is elismert.

Célunk továbbra is a mezőgazdaságot és élelmiszeripart erősíteni, a hazai termékeket bemutatni, továbbá az érdeklődök számára a szakmaiságon túl (gépkereskedelmi kiállítások), szórakoztató programokkal is szolgálni. Folytatjuk hagyományainkat, a partnerrégió programot, a Szentlőrinci Vágtát, és idén is kiosztjuk a kiállítási díjakat. A Szentlőrinci Gazdanapok sikerét kiállítóinak száma is mutatja, mely évek óta stabilan 400 körül mozog, ahogyan a látogatók száma is 25.000 fő.

Fedett és szabadterületek kiállítói – katalógus regisztrációs szerint: - 282
ebből külföldről érkező partnereink
Horvátország (HR) – 27
Székelyföld (Erdély – RO) – 25
Szlovénia (SLO) – 1
Németország (D) – 1

Gazdasági állatok:
lótenyésztők – 8 (magyar hidegvérű és nóniusz fajták)
szarvasmarha tenyésztők – 4 (charolais, limousine és fehér kék belga marhafajták)
egyéb fajták - 1 (bivaly)
 
Kisállat kiállítók adatai a 2019. évi Gazdanapon:
Állat megnevezése: ; Kiállítok száma ; kiállított állatlétszám ; Fajta

Baromfi: 11 ; 70 ; 12
Víziszárnyas: 6 ; 246 ; 12
Nyúl: 16 ; 72 ; 14
Díszbaromfi: 29 ; 155 ; 24
Galamb díszmadár: 44 ; 221 ; 35
Összesen: 116 ; 764 ; 97

Kiállításunk tematikája, bemutatkoznak

¤  A kiállítás hagyományainak megfelelően biztosítani kívánjuk az agrárium teljes körű bemutatkozását, melynek fő elemei a kiállítás, a szakmai nap, a szántóföldi bemutató és a kísérő rendezvények.

¤  A kiállítási elemekben meg kívánjuk őrizni a mezőgépek és a mezőgazdasági kiállítóink dominanciáját, valamint a ránk jellemző állattenyésztési bemutatókat. Mellette természetesen teret biztosítunk a fogyasztói igényeknek, úgymint autóipar, lakossági szolgáltatások, kézművesség, gasztronómia és szórakoztatás.

¤  kiemelt programelemünk idén a Kárpát-medencei Gazdasági Találkozó nevet viselő sorozatunk, Tőkés László az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke mint fővédnök is ellátogat a rendezvényre és mond köszöntőt a megnyitó során,

¤  „udvaraink” Őshonos Udvar, Baranya Udvar, ismét megtelnek élettel. Lesz bennük őshonos gazdasági állat, agrártörténeti és kézműves bemutató, valamint a sokakat vonzó gasztronómia, s idén először a gazdálkodónak szóló média udvar is megnyit a Magyar Mezőgazdaság Kft és lap bevonásával, mely a Szentlőrinci Gazdanapok hivatalos lapja.

¤  Fontos elem változatlanul a szakmai napunk a korábbi évek mottóját megtartva, „A helyi gazdaság a vidék jövője” mentén gyűjt szakmai aktualitásokat. Délelőttje a PRECÍZIÓS gazdálkodásról (részletes programja csatolva), délutánja a VIDÉKFEJLESZTÉSRŐL szól, s ennek indításaként a mindig aktuális agrárfórumon vehetnek részt az érdeklődők a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke, Jakab István úr vezetésével. A Takarék Csoport - Takarék Agrár Igazgatóság részvételével az agrárium finanszírozásáról szerveznek kerekasztal beszélgetést, amely egyben az idei rendezvény főtámogatója. A szakmai nap Leader Műhellyel zárul Helyi(M)Értékeink címmel, amelyen a Szigetvár-Szentlőrinc térségének öko-turisztikai fejlesztésében rejlő lehetőségek kerülnek terítékre. A szakmai nap az agrár-szaktanácsadók Nemzeti Agrárgazdasági Kamara akkreditált programja is egyben.

¤  Az elmúlt 5 év munkájának eredményeként hagyományossá vált a szántóföldi bemutató, melynek megszervezése mára látogatói igény lett, s melyre már megvannak a szakmai partnereink és a kiállítás közeli helyszín.

¤  A szórakoztatás terén készülünk újdonságokkal és hagyományos elemekkel egyaránt, célunk a hétvégi napokra változatos, de nem eltúlzott programkínálat beintegrálása a kiállításba. Ezek között kiemelt a Szentlőrinci Vágta, ahonnan a győztesek képviseltetik magukat Budapesten a Nemzeti Vágtán.

¤  Folytatódik a tavaly kezdett „A Gazdanapok Ászai” verseny az Agronaplóval közös szervezésben. Idén is keressük a megye legjobbjait, akik szakmai és kreatív feladatok megoldásával nyerhetik el a vándorkupát. A vetélkedőt támogató szakmai partner a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara, aki egyben a zsűrit is biztosítja. A versenyt támogatja továbbá az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Baranya Megyei TESZÖV, Ökopark Bükkösd, Pécsi Tudományegyetem Kancellária Hivatal, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága  (sajtóanyaga külön mellékletben).

A rendezvény főtámogatója
¤  Szentlőrinc Város Önkormányzata - az Alapítvány együttműködő partnere.
¤  Takarék Csoport Agrárigazgatósága
¤  Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
¤  Székelyföld

INFORMÁCIÓK ÉS KIÁLLÍTÁSUNK AKTUÁLIS HÍREI ITT TALÁLHATÓK ÉS KÖVETHETŐK:

www.bmvk-gazdanapok.hu  
https://www.facebook.com/BaranyaMegyeiVallalkozoiKozpont 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Agrár ; Élelmiszer ; Kiállítás, konferencia ; - BMVK, Szentlőrinci Mezőgépnapok

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: