Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az erőforrás-gazdálkodás jövőbeli megoldása: Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány díjat ad a fiatal kutatóknak

2019.02.14

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Hírek
- A fenntartható erőforrás-menedzsment tanfolyam két mestermunkája kapja az SRM-díjat
- Rudiger Recknagel, az Audi Környezetvédelmi Alapítvány vezérigazgatója: "Ezzel a díjjal bátorítjuk a fiatal kutatókat, hogy tegyenek a környezetvédelemért"


Ingolstadt/Budapest, 2019. február 14. – Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány két mestermunkát értékelt a Müncheni Műszaki Egyetemen, a Fenntartható Erőforrás-gazdálkodási (SRM) díjjal. Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány nyolcadik alkalommal értékelte ilyen módon a Fenntartható Erőforrás-menedzsment tanfolyam kiemelkedő mestermunkáit.  Az idei díjat Julia Möbius és Sebastian Heinz kapta. Minden nyertes 1500 euró nyereményt kapott.

Mestermunkájában Julia Möbius elemezte, hogy a fiatalok miként értékelik és használják a berlini városi erdőt. Az eredmény: az erdőt kevesen tartották rekreációs területnek. A helyszínen 800, 14 és 25 év közötti berlini lakost kérdezett meg az erdőkkel kapcsolatos elvárásaikról és ezáltal átfogó alapot adott az erdő jövőbeli tervezési koncepcióinak kidolgozásához.

A második díjnyertes munkát Sebastian Heinz írta. Mestermunkája az éghajlatváltozás társadalmi-gazdasági következményeivel és a kapcsolódó bizonytalan környezeti feltételekkel foglalkozott. A kínai Hangzhou-i kutatások során gazdasági kísérletet folytatott a diákokkal és a gazdálkodókkal, hogy megvizsgálja, a vízgyűjtőkben élő emberek hogyan reagálnak a társadalmi dilemmákra. Sebastian Heinz munkájában megmutatta, hogy a méltányosság és a bizalom hozzájárul a vízhez való egyenlőtlen elosztás sikeres megszervezéséhez.

„2009 óta az Audi Környezetvédelmi Alapítvány támogatja a környezetvédelemmel kapcsolatos innovatív ötleteket, csakúgy mint a kutatókat és a fenntartható erőforrásokkal kapcsolatos munkájukat. Az SRM-díjjal két fiatal kutatót ismerünk el, akik elkötelezettek az erdővel és a víz erőforrásaival szemben - és ezáltal hozzájárulnak a fenntarthatóság növeléséhez ”- mondja Rüdiger Recknagel, az Audi Környezetvédelmi Alapítvány vezérigazgatója.

Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány (Audi Stiftung fur Umwelt GmbH) aktívan támogatja az új technológiák és tudományos módszerek kutatását. A kitűzött cél az, hogy hozzájáruljon a környezetvédelemhez, létrehozzon és támogassa a fenntartható cselekvés módjait. Az alapítvány különösen a környezetkímélő technológiák támogatására és fejlesztésére összpontosít, a környezeti oktatási tevékenységek, az emberek, az állatok és a növények természeti erőforrásainak védelme érdekében. Az AUDI AG 2009-ben alapította mint teljes tulajdonú leányvállalata, és része a cég társadalmi és környezetvédelmi elkötelezettségének.

Az AUDI Csoport a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 13 ország összesen 18 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2018-ban az Audi összesen mintegy 1,812 millió Audi gépkocsiját, 5,750 Lamborghini sportautóját és 53.004 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2017-es év során az AUDI AG 60,1 milliárd euró forgalom mellett 5,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: