Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Norisringen hivatalosan is bejelentették a DTM és a Hankook együttműködésének meghosszabbítását 2023-ig

2019.07.11

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Nem is lehetett volna jobb helyszínt választani. A nürnbergi Norisringen – ami a DTM versenynaptárjában a „német Monaco” becenevet kapta – jelentették be a Hankook prémium abroncsgyártó és a DTM közötti partnerkapcsolat meghosszabbítását.


Vasárnap II. Albert monacói herceg jelenlétében Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke és Gerhard Berger, a DTM versenyeket szervező ITR elnöke bejelentette a nagy múltú és sikeres együttműködés meghosszabbítását legalább 2023-ig.

Nürnberg, Németország, 2019. július 11. – A Hankook 2011-ben jelent meg mint az egyik legnépszerűbb nemzetközi túraautó-bajnokság hivatalos partnere és kizárólagos abroncsbeszállítója. Azóta a prémium abroncsgyártó négy fázisban fejlesztette a DTM futamaihoz használt versenyabroncsokat, hogy a versenyzők nemcsak a legmagasabb fokú támogatást kapják meg a bennük rejlő potenciál kiaknázásához, de a biztonság miatt se kelljen aggódniuk.

Az új generációs, turbó meghajtású DTM autók 600 lóerőt is meghaladó teljesítménye nagy kihívást jelent, de ez nem befolyásolta a Hankook Ventus Race abroncsait. Sőt, a prémium abroncsgyártó versenyabroncsa a nemzetközi Class 1 szabályrendszernek megfelelő, jóval erősebb versenyautók esetében állandó tényező maradt, nem kellett változtatni rajta.

Gerhard Berger, az ITR elnöke a következőket mondta:A szerződés korai meghosszabbításával szeretnénk kifejezni, hogy milyen sikeres és megbízható kapcsolatot építettünk ki a prémium abroncsokat gyártó Hankookkal. Technológiai és marketingplatformként a DTM számára fontos, hogy egy olyan globális szereplővel legyen kapcsolatunk, mint a Hankook, akikkel bővíthetjük és folyamatosan fejleszthetjük a sorozatot. Nagy örömmel nézek a kizárólagos abroncsbeszállítónkkal, a Hankookkal előttünk álló négy izgalmas év elé.

Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke a következőket nyilatkozta:Büszkén jelentjük be, hogy még a szerződés lejárta előtt meghosszabbítottuk négy évvel a leggyorsabb túraautó-bajnoksághoz fűződő együttműködésünket. Ez a valaha volt leghosszabb együttműködés a DTM és egy abroncsbeszállító között. A Hankook a csúcskategóriás Ventus versenyabroncsokkal már 2011 óta bizonyítja nemzetközi és professzionális környezetben is kiemelkedő technológiai és logisztikai szakértelmét. A szerződés meghosszabbításával a Hankook szerepe a nemzetközi motorsportban tovább növekszik. A DTM partnereként örömmel folytatjuk ezt az innovatív munkát az elkövetkezendő években is.

A hosszútávú együttműködés egy másik tényezője a Hankook mérnökei és az Aston Martin, Audi és BMW gépkocsigyártók közötti kiemelkedő kapcsolat. A Hankook és a DTM közötti kivételes együttműködés eddig is látványos és izgalmas versenyeket eredményezett pályától és időjárási körülményektől függetlenül. A sikeres együttműködés folytatása garantálja, hogy a jövőben is a legmagasabb színvonalú motorsportot élvezhetik az egyik legnépszerűbb nemzetközi túraautó-bajnokságban.

A DTM-ben részt vevő prémium gépjárműgyártók is örömmel fogadták a Hankookkal mint kizárólagos abroncsbeszállítóval kötött szerződés korai meghosszabbítását.

Dieter Gass, az Audi Motorsport főnöke:Komoly örömre ad okot, hogy a DTM újabb négy évvel meghosszabbította az abroncsokra vonatkozó partnerszerződését. 2011 óta tart professzionális és gyümölcsöző együttműködésünk a Hankookkal, akik csúcsminőségű versenyabroncsokkal látnak el minket, míg a szerződés meghosszabbítása a sorozatba vetett bizalmukat jelzi.

Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója:Egy versenysorozat számára mindig is jót jelent egy hosszú távú kapcsolat. Éppen ezért fantasztikus, hogy a Hankook és a DTM együttműködése egy újabb fázisba lépett. Mi is nagy lelkesedéssel várjuk a közös munka folytatását.

Dr. Florian Kamelger, az R-Motorsport / Aston Martin csapateveztője: A Hankook és a DTM közel kilenc éves partnerkapcsolata egyedülálló, szinte mintává vált a professzionális versenysportok világában. A globális ismertségű abroncspartner kiemelkedő minőségű abroncsokkal látja el a csapatokat, amelyek nélkül a DTM kiélezett versenyhelyzetei elképzelhetetlenek lennének. Az Aston Martin Vantage DTM-mel ez az első szezonunk, de a Hankookkal már így is remek a tapasztalatunk, a mérnökök által nyújtott támogatás pedig kivételes és elengedhetetlen egy olyan kezdő DTM-es csapat számára, mint mi vagyunk. Örömmel állunk a további remek együttműködés elé, és kívánjuk, hogy a DTM és a Hankook partnerkapcsolata a továbbiakban is gyümölcsöző maradjon.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 21.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

www.hankooktire.com/hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: