Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Családbarát Munkahely címet kapott a Bridgestone

2019.07.12

Forrás: Premier Public Relations Kft., Bridgestone Sajtóközlemény
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Családbarát Munkahely Pályázat díjazottjai közé került a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., így egy éven keresztül büszkén viselheti a Családbarát Munkahely címet.


Az elismerést Topolcsik Melinda, a vállalat ügyvezető igazgatója vette át Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól a csütörtöki díjátadón. A Bridgestone családbarát intézkedései között kiemelt szerepet kapott a munka-magánélet egyensúlyának szerepe, a dolgozói és családi egészségtudatosság fejlesztése, a rekreációs programok, valamint a gyermeknevelést segítő intézkedések.

A Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság együttműködve az Emberi Erőforrás Támogatáskezelővel idén kilencedik alkalommal hirdette meg a Családbarát Munkahely Pályázatot. A pályázat célja, hogy támogassa a családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését elősegítő programokat, melyek hozzájárulnak a családi, a magánéleti és a munkahelyi kötelezettségek összehangolásához. Az elbírálás során többek között szempont volt a rugalmas munkaszervezés, a kisgyerekes szülők támogatása és a gyermekek napközbeni felügyelete.

Rendkívül komoly elismerése ez a munkánknak, amire nagyon büszkék vagyunk. Habár a digitalizáció és az Ipar 4.0 megoldások nélkülözhetetlenek versenyképességünk megőrzése érdekében, az 1.200 főt foglalkoztató Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. számára továbbra is az ember az első” – mondta Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató. „Hisszük, hogy az emberközpontú működés pont olyan fontos, mint a versenyképességet növelő technológiai fejlesztések. Úgy gondoljuk, hogy a következő pár évben azok a vállalatok lesznek a legsikeresebbek, akik a megfelelő anyagi megbecsülés mellett a munka-magánélet egyensúlyát biztosító és az egyén szakmai fejlődését támogató munkakörnyezetet képesek kínálni a munkatársaiknak, miközben segítik őket és családjukat egészségük megőrzésében, a gyermekvállalásban, valamint abban, hogy minőségi időt tudjanak tölteni egymással.

Családi nap, nyári tábor, napközi

A szombaton megrendezésre kerülő Családi Napon a vállalat az eddigieknél is nagyobb figyelmet fog fordítani az egészségtudatosságra nevelő és edukációs elemekre. Szakemberek bevonásával szűrővizsgálatokat, vércukor- és vérnyomásmérést, testtömegindex-számítást végeznek majd, továbbá táplálkozási tanácsadást is biztosítanak a dolgozók és családtagjaik részére. Az abroncsgyár 2019 nyarán tematikus nyári tábort és óvodapedagógusok bevonásával pedig nyári napközit is szervez.  

Gyermeknevelést és gyermekvállalást segítő intézkedések

Azon munkatársak számára, akiknek a munkaköre ezt lehetővé teszi, illetve a GYES-ről vagy GYED-ről visszaérkező kolléganők részére a Bridgestone rugalmas munkaidőt és otthoni munkavégzési lehetőséget biztosítunk, amely segíti őket szülői feladataik ellátásában. Emellett a várandós vagy szülési szabadságra készülő kismamák számára úgynevezett „kismama ajándékcsomagot” állít össze a babavárás első heteinek hasznos kellékeiből.

Rekreációs programok, sport, munkahelyi egészség és egészségtudatosság-fejlesztés

Mivel a pályázat elkészítése során most először számoltuk meg, mondhatni még minket is meglepett, hogy összesen 20 különböző rekreációs- és sporttevékenységre igénybe vehető kedvezményt biztosítunk munkavállalóink és családjuk számára” - mondta Király Ildikó, a Bridgestone HR Operációs Csoportvezetője. „Van közöttük fitneszterem, szauna, horgásztó és gyógyfürdő jegykedvezmény, illetve bérlet is. Mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

A Bridgestone számos sporteseményt is támogat Komárom-Esztergom megyében, amelyekre a dolgozók ingyenes belépési és részvételi lehetőséget kapnak, ráadásul a versenyeken egy jól összeszokott céges csapat is indul.

A vállalat emellett minden dolgozóra kiterjedő egészségbiztosítási szerződést kötött, rendszeresen szervez különböző szűrővizsgálatokat, sőt szükség esetén a dolgozók térítésmentesen vehetnek igénybe számos orvosi ellátást.

A Bridgestone EMEA-ról

A belgiumi központú Bridgestone Europe (BSEMEA) a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermék-gyártó vállalata, a tokiói központú Bridgestone Corporation leányvállalata. A cég a régió 38 országában, összesen több mint 18.300 főt foglalkoztat, valamint 15 gumiabroncs- és gumitermék-gyárat, egy kiemelt K+F központot és egy tesztközpontot működtet. A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten és Afrikában gyártott prémium gumiabroncsait világszerte értékesítik.

www.bridgestone.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Bridgestone

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: