Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB Kft. 2015-ben indította el immár negyedik éve töretlenül sikeres női mentorprogramját

2019.06.21

Forrás: ABB, Hírek
Az öt hónapos program a műszaki területeken tanuló női egyetemi és főiskolai hallgatókat célozza meg, hogy erősítse a nők részvételét, és növelje a munkavállalási kedvüket a műszaki területeken.


A mentorprogram célja az, hogy a résztvevő női hallgatók már a tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég felépítésével, működésével, termékeivel és szolgáltatásaival. A hallgatók dedikált mentorokat kapnak a cég szakemberei személyében, akikkel rendszeres konzultációkon találkoznak havonta egyszer, emellett öt alkalommal az ABB által szervezett közös, interaktív csoportos programokon vesznek részt.

A 2019. év mentoráltjai az első közös találkozás alkalmával megismerkedtek ABB-s mentoraikkal és a cég ügyvezetőjével. A későbbi találkozókon az ABB női vezetői kötetlen beszélgetés során mesélték el jelenlegi pozíciójukhoz vezető karrierútjukat. A vállalat különböző területein (robotika, ipari automatizálás, digitalizáció, motorok és hajtások) eltérő munkakörökben dolgozó (értékesítő, értékesítés támogató mérnök, szervizmérnök, projektmérnök és projektvezető) kollégák mutatták be mérnöki pályafutásukat és válaszoltak a mentoráltak kérdéseire. Ezt követően az ABB fóti szervizműhelyébe és raktárába látogattak el, ahol megismerkedhettek és kipróbálhatták az ABB különböző ipari robotjait. A program befejezéseként a mentoráltak egy HR által tartott tanácsadáson vettek részt, melyen segítséget kaptak állásinterjúra való felkészüléshez, önéletrajz készítéshez, valamint megismerkedtek a LinkedIn felületével is.

A visszajelzések alapján a hallgatók tanulságosnak találták, hogy beleláthattak egy multinacionális cég munkájába és működésébe, valamint abba, hogy milyen lehetőségek állnak előttük a mérnöki területeken. A program sikerességét mutatja az is, hogy minden évben egyre nagyobb az érdeklődés a mentorprogram iránt, valamint, hogy egyetemi tanulmányaik mellett többen is gyakornokként kezdenek el dolgozni a cégnél. A program kezdete óta már három női hallgató is csatlakozott főállásban az ABB mérnöki csapatához.

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: