Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Könnyű-abroncs technológiát vezet be a Bridgestone

2019.06.24

Forrás: Premier Public Relations Kft., Bridgestone Sajtóközlemény
· Az Enliten technológia 20%*[1]-kal csökkentheti az abroncsok gördülési ellenállását, csökkentve a jármű üzemanyag-fogyasztását és CO2-kibocsátását.


·  A technológia alkalmazásával 10%-kal csökkenthető az abroncsok súlya a kopásállóság romlása nélkül.

·  Az Enliten javítja a jármű irányíthatóságát és stabilitását, ami növeli a vezetés élményét.

Innovatív, könnyű-abroncs technológiát fejlesztett ki és vezet be a Bridgestone. Az Enliten technológia nagymértékben csökkenti az abroncsgyártáshoz szükséges alapanyag-mennyiséget és javítja az abroncsok gördülési ellenállását, elősegítve ezzel a járművek CO2-kibocsátásának csökkentését. Az eljárással az abroncsok kopásállósága ugyanakkor nem változik, a könnyített abroncsok élettartama megegyezik egy átlagos, gyári szerelésű abroncs élettartamával. Számos környezetvédelmi előnyük mellett, az új eljárással gyártott abroncsok javítják a jármű irányíthatóságát és stabilitását is, ami leginkább az autóvezetők és az autógyárak számára lesz előnyös.

Még fenntarthatóbb és még hatékonyabb

Napjainkban a kimerülő természeti erőforrások és a klímaváltozás jelentik azt a két globális megatrendet, amelyek óriási nyomást gyakorolnak a környezetre és a gépjárműiparra. Az európai döntéshozók emiatt folyamatosan szigorodó célértékeket határoznak meg az autógyárak számára, az új járművek által kibocsátott CO2 mennyiségére vonatkozóan.

Az Enliten a Bridgestone új, áttörést jelentő technikai megoldása e károsanyag-kibocsátási célértékek elérésére, a gyári szerelésű abroncsok esetében. A technológia a sztenderd, prémium nyári túraabroncshoz képest átlagosan 20 százalékkal csökkenti az abroncs gördülési ellenállását. Az Enliten technológiával gyártott abroncsok elősegítik az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkentését a belsőégésű motorral üzemelő járművek esetében, az elektromos járművek esetében pedig növelik az akkumulátor élettartamát és a jármű hatótávolságát.

Az Enliten révén az abroncsok súlya átlagosan 10 százalékkal csökkenthető a sztenderd, prémium nyári túraabroncsokhoz képest. Ez nem csak azt biztosítja, hogy az abroncsok gyártásához kevesebb alapanyagot kell felhasználni, de elősegíti a gördülési ellenállás csökkentését is. Az Enliten mindezt az abroncskopás és a biztonság romlása nélkül képes elérni. A technológia javítja a jármű irányíthatóságát és stabilitását is, ami növeli a vezetés élményét.

Új megközelítés az abroncstervezés- és gyártás területén

Az Enliten az abroncstervezés- és gyártás innovatív megközelítése révén érte el ezeket az eredményeket. A technológia olyan szabadalmaztatott és levédett gumikeveréket használ, amely jobb kopási teljesítmény elérését és kisebb futófelület-mélység alkalmazását teszi lehetővé, emellett pedig megerősített, de csökkentett falvastagságú belső gumirétegeket, illetve új, speciális vulkanizálási eljárást alkalmaz.

Paolo Ferrari, a Bridgestone EMEA Régió elnök-ügyvezető igazgatója elmondta: „Bolygónkon minden ember és minden vállalkozás felelőssége, hogy fenntarthatóbbá váljon. A Bridgestone-nál például minden tevékenységünknek hozzá kell járulnia az „Így segítünk mi” elnevezésű fenntarthatósági stratégiához. Természetesen ügyfeleinknek is vannak saját kezdeményezéseik, de partnerükként mi is felelősek vagyunk azért, hogy a lehető legjobban segítsük őket céljaik elérésében. Az Enliten jelentős előrelépés abban a hosszú távú környezetvédelmi elképzelésben, amelynek célja, hogy 2050-re teljesen megújuló és fenntartható nyersanyagokból gyártsuk termékeinket.

A jelenlegi társadalmi, gazdasági és technológiai folyamatok közepette a Bridgestone rohamos tempóban alakul át abroncsgyártó vállalatból mobilitási szolgáltatásokat nyújtó céggé. Az elmúlt években a Bridgestone Corporation jelentős összeget, évente mintegy 800 millió eurót, vagyis az iparágban a legtöbbet invesztált olyan új technológiák, termékek és megoldások kifejlesztésébe, amelyek lehetővé teszik az autógyárak, a flottaüzemeltetők és az autósok számára, hogy fenntarthatóbbá és hatékonyabbá váljanak.

A Bridgestone hamarosan olyan iparági együttműködéseket jelent majd be, amelyek biztosítják az európai piacon az Enliten-technológia alkalmazását a járműveken.

*[1] A Bridgestone ISO28580 eljárás szerinti, a Bridgestone Turanza T005 205/55R16 91H és Bridgestone Turanza T005 255/40R20 101W abroncsokkal végzett belső tesztjei alapján

A Bridgestone európai, közel-keleti és afrikai üzletágáról (EMEA)

A világ legnagyobb gumitermék- és gumiabroncs-gyártójaként mi felelünk a Bridgestone európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) tevékenységeiért. Közel 90 éve gondoskodunk arról, hogy az áruk és személyek a lehető legkényelmesebb és legzavartalanabb módon juthassanak el célállomásukra. Ez ma is ugyanúgy igaz, mint bármikor az elmúlt 90 évben, és ügyfeleink ott szavaznak nekünk bizalmat, ahol ez a legfontosabb: ahol a jármű az úttal érintkezik. Társaságunknál tehetséges vegyészek, mérnökök és adattudósok dolgoznak, Európa legmodernebb gyáraiban, világelső technológiákat alkalmazva, és az elsők között vagyunk a K+F beruházások tekintetében is. Kompromisszummentesen elkötelezettek vagyunk, hogy valós megoldást kínáljunk azon valós problémákra, amelyekkel a járművezetők nap mint nap találkoznak az utakon. Mozgásban tartjuk, bármi történjék is.

A cég a régió 38 országában, összesen több mint 18.300 főt foglalkoztat, valamint 15 gumiabroncs és gumitermékgyárat, egy kiemelt K+F és egy tesztközpontot működtet. A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten és Afrikában gyártott prémium gumiabroncsait világszerte értékesítik. Büszkék vagyunk rá, hogy az iparágban társaságuk költi a legtöbbet – tavaly több mint 790 millió eurót – kutatás-fejlesztésre.

www.bridgestone.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Bridgestone

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: