Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Budapest Airport – incidens az I. futópályán

2019.06.21

Forrás: Budapest Airport, Hírek
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret 2019. június 19-én este 89 percre be kellett zárni az I. futópálya betonfelületének kisebb sérülése miatt.


Sem az utasok, sem pedig az érintett légijármű nem volt kitéve semmilyen közvetlen vagy közvetett veszélynek, amikor egy Stockholm-Budapest járatot teljesítő Airbus A321 típusú repülőgép futóművének egyik abroncsa az I. futópályán történő leszállás közben megsérült. A sérülést a földi kiszolgáló személyzet vette észre, miután a légijármű a forgalmi előtéren állóhelyére gurult.

A budapesti repülőteret évente használó több mint 15 millió utas, illetve a repülőgép-személyzetek biztonsága és épsége számunkra elsődleges fontosságú.” - mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „A repülőtéri szolgálatok gyors és hatékony munkájának köszönhetően ez egy elszigetelt incidens volt. Az utasoknak és a repülőgép-személyzeteknek okozott esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a Budapest Airport az incidens kezelése során az összes vonatkozó szabályozási eljárásnak megfelelt; az összes illetékes hatóságot, szervezetet és szolgálatot értesítették, illetve az utasokat is tájékoztatták. Mindezek ellenére a Budapest Airport vezetősége belső vizsgálatot indított az ügyben, és az illetékes hatóságokkal is mindenben együttműködik. A belső vizsgálat eredményeit a társaság nyilvánosságra hozza, amint az rendelkezésre áll.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: