Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A jövő logisztikája – Trendek és irányok a 2019-es Müncheni Szállítmányozási Szakkiállításon

2019.06.20

Forrás: Stern Communications - Dachser Sajtóközlemény
Idén a világ egyik legrangosabb logisztikai és szállítmányozási szakkiállítása az intelligens megoldások és az Ipar 4.0 által diktált trendek jegyében zajlott június elején, Münchenben.


A kétévente megrendezett szakmai kiállítás keretében idén több mint 2000 kiállító, több mint 60 országból, több mint 115.000 négyzetméternyi kiállítóterületen volt jelen.

A logisztikai szektornak napjainkban számos kihívással kell megküzdenie. Legyen szó akár a kétséges kimenetelű Brexitről vagy a képzett munkaerő hiányáról, ami folyamatos problémát jelent, netán a digitalizáció által diktált elképesztő kihívásokról, ám az iparág optimistán tekint a jövőbe, készen állnak a küzdelemre. Nincs ezzel másképp a Dachser SE logisztikai vállalat sem. A tavalyi évben ismét komoly növekedést produkáló vállalat esetében egyértelmű, hogy a trendeket nem pusztán követi, hanem diktálja azokat.

Az idei évben a Dachser SE müncheni standjának jelmondata: „Optimal Fulfillment Through Integrated Connectivity”, (azaz „Optimális megvalósulás integrált kapcsolatok révén”). 600 négyzetméteres interaktív standján a Dachser teljes szolgáltatási portfóliója megelevenedett. A kulcs az optimalizált teljesítési megoldásokban és az integrált digitális folyamatokban rejlik. Ám az impozáns stand nem csupán a legújabb megoldásoknak adott teret a közúti, légi és tengeri szolgáltatások, IT újítások vagy az employer branding terén. A pazar sárga-kék kiállítási térben előadásokat is hallgathattunk a legfrissebb kutatásfejlesztési újdonságokról az ipar 4.0 terén vagy épp a Brexit előrelátható hatásairól és a Dachser előkészületeiről a kérdés kapcsán, illetve a jelen kor munkaerő-kihívásairól a logisztikai szektorban.

A Dachser hamar felismerte az IT jelentőségét a logisztikai folyamatok optimalizálásában” – mondta el a helyszínen Roman Stolicny, a magyarországi Liegl&Dachser vezérigazgatója. „Mára a vállalat a logisztikai iparág egyik technológiai vezetője lett, emellett folyamatosan zajló újabb és újabb fejlesztések otthona. Az egyre növekvő digitalizációs elvárások és az Ipar 4.0 által diktált tempó meghatározó szerepet játszik, a mesterségesintelligencia-alapú megoldások előretörése és a folyamatok automatizálása jellemzi a szektort, és ez biztosan így is marad. Ezekre a Dachser integrált, magas minőségű, folyamatosan fejlődő IT szolgáltatási hálózata megadja a választ, így bizakodva tekintünk a jövőbe” – fejtette ki Stolicny.

A DACHSER-ről:
A világ minden táján, összesen 399 helyszínen tevékenykedő mintegy 30.600 alkalmazottnak köszönhetően a DACHSER 2018-ban megközelítőleg 5,6 milliárd EURO-s konszolidált nettó árbevételt termelt. Ugyanebben az évben a logisztikai szolgáltató összesen 83,7 millió küldeményt szállított 41,3 millió tonna össztömegben. A Dachser 44 országban képviselteti magát világszerte. További információért látogasson el a vállalat weboldalára:
www.dachser.com.

DACHSER Magyarország:
A LIEGL & DACHSER Szállítmányozási és Logisztikai Kft.  1999 óta van jelen a magyar piacon, a szállítmányozási és logisztikai piac meghatározó szereplője. Pilisvörösvári székhelyén az ország egyik legmodernebb logisztikai bázisát üzemelteti. Belföldi hálózatát 8 vidéki telephely alkotja, összesen több mint 300 munkatársat foglalkoztat. A kiemelkedő színvonalú szállítmányozási és logisztikai produkció magas színvonalú adminisztratív háttérszolgáltatásra támaszkodik. Az elmúlt évek eredményei alapján a vállalat töretlen és dinamikusan fejlődő szereplője a szolgáltatási szférának. 2018-ben 3,5%-os forgalom növekedést ért el, ez 81,4 millió EUR árbevételt jelent.

 
www.dachser.com  
www.sterncom.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Dachser ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: