Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens értékesíti elektromos hajtásrendszereket fejlesztő eAircraft üzletágát a Rolls-Royce-nak

2019.06.18

Forrás: Siemens, Sajtóközlemény
• A Siemens és a Rolls-Royce aláírta az eAircraft értékesítésére vonatkozó megállapodást
• Az adásvétel várhatóan tovább gyorsítja a fenntartható légiközlekedés fejlődését


•  A Rolls-Royce célja, hogy vezető szerepet töltsön be a repülőgépekhez fejlesztett elektromos és hibrid hajtásrendszerek terén
•  A Siemens az elektromos repülésre való áttérést digitális megoldás-portfóliójával fogja a továbbiakban is támogatni
•  A tranzakció lezárására a 2019-es év során kerül majd sor

A Siemens és a Rolls-Royce ma a Párizs-Le Bourget-i nemzetközi repülőipari szakkiállításon írta alá a Siemens eAircraft részlegének értékesítésére vonatkozó megállapodást. A Vision 2020+ stratégiája révén a Siemens célja, hogy portfóliója koncentráltabbá váljon. Ezért a repülőgépek számára elektromos és hibrid hajtásrendszereket fejlesztő területe jobb növekedési lehetőségekhez jut majd az új, a repülőiparban működő tulajdonos révén. A tranzakció lezárása előreláthatólag 2019 végéig fog megtörténni. A felek megegyeztek, hogy a tranzakció pénzügyi részleteit nem hozzák nyilvánosságra.

A nemzetközi eAircraft csapatunk Frank Anton vezetésével az elmúlt tíz évben többször is beírta magát a repülés történelemkönyvébe és úttörő szerepet játszik a repülőgépek szá-mára fejlesztett elektromos és hibrid hajtásrendszerek terén” – nyilatkozta Roland Busch, a Siemens AG Chief Technology Officere és Chief Operating Officere. „A Rolls-Royce-nál tökéletes otthonra talál majd ez az üzletág, és tapasztalataikat az Airbus egyik közvetlen partnerének kezébe helyezzük. Továbbra is együttműködünk a Rolls-Royce-szal, különös tekintettel digitális megoldás-portfóliónkra, hogy elősegítsük a fenntartható, alacsonyabb kibocsátású légiközlekedés terjedését.

A Siemensen belül start-up jelleggel működő, mintegy 180 főt foglalkoztató Siemens eAirc-raft a légiközlekedés számára fejleszt elektromos és hibrid hajtásrendszereket. A németor-szági Münchenben és Erlangenben, valamint Budapesten telephellyel rendelkező részleg olyan partnerekkel működik együtt, mint az Airbus, hogy a 100 kilowattnál kisebb rendsze-rektől kezdve egészen a megawattos teljesítménnyel rendelkező prototípusait fejlessze – például partnere légitaxija, a CityAirbus számára. A technológia további fejlesztése érdek-ében az eAircraft 2016-ban lépett partnerségre az Airbus-szal. A Siemens már mintegy 10 éve foglalkozik a repülőgépek elektromos hajtásrendszeréhez kötődő kutatás-fejlesztéssel, és közben számos rekordot is felállított.

A Siemens magyarországi eAircraft részlege 2014-ben kezdte meg működését, és csapa-ta ma mintegy 100 főt számlál. Az általuk kifejlesztett elektromos hajtásrendszerrel azóta már nem csak Magyarországon, hanem az Egyesült Államokban és Németországban is emelkedtek gépek a levegőbe. A tranzakcióval a magyarországi eAircraft csapat is a Rolls-Royce keretén belül folytatja majd munkáját.

A Siemens 5 évvel ezelőtt kezdett el az elektromos repüléssel foglalkozni Magyarorszá-gon és büszke vagyok arra, hogy segíthettük és hozzájárulhattunk a csapat folyamatos fejlődéséhez, növekedéséhez, sikereihez. Tevékenységüket a világ egyik vezető repülő-ipari cégénél folytatják majd, így továbbra is hatással lesznek a repülés világára, annak fenntarthatóbbá tételére. Minden jót kívánok a kollégáknak az új struktúrában, és biztos vagyok benne, hogy a Rolls-Royce keretein belül is éppen olyan sikeresen működnek majd, ahogy a Siemensnél is tették” – mondta el Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az elektromos repülés egy jövőbemutató technológia és örömmel nézünk a Rolls-Royce-szal való szorosabb együttműködés elé, hamarosan immár csapatuk részeként. A ma-gyarországi kollégák területükön a legjobbak közé tartoznak, és segítségükkel Magyaror-szág számára prominens helyet vívtunk ki az elektromos repülés terén. Köszönjük a Sie-mensnek, hogy lehetőséget adott arra, hogy úttörő munkát végezhessünk. Mostantól új lehetőségek nyílnak meg előttünk, és örömmel nézünk ezek elé” – nyilatkozta Dr. Balázs Gergely György, a magyarországi eAircraft csapat vezetője.

Siemens – Több mint 130 éve Magyarországon
A Siemens AG a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely a mérnöki kiválóságot, az innovációt, a minőséget és a megbízhatóságot képviseli világszerte immár több mint 170 éve. A vállalat világszerte az energiatermelés és -elosztás, az épületek intelligens infrastruktúrája, az energia elosztási rendszerek, va-lamint az automatizálás és a digitalizáció területére fókuszál. A Siemens a személy- és teherszállítási szol-gáltatások világszintű fejlesztéséhez az önálló vállalatként működő Siemens Mobility-n keresztül járul hoz-zá, amely a vasúti és közúti közlekedés terén az intelligens mobilitási megoldások egyik vezető szállítója. A tőzsdén jegyzett Siemens Healthineers és Siemens Gamesa Renewable Energy társaságok többségi tulaj-donosaként a vállalat világszerte a vezető szállítók közé tartozik az orvostechnikai és digitális egészségügyi szolgáltatások, valamint a szárazföldi és tengeri szélenergia-termelés környezetbarát megoldásai területén is. A 2018. szeptember 30-ával zárult gazdasági évben a Siemens 83 milliárd euró árbevételt, valamint 6,1 milliárd euró adózás utáni eredményt ért el, és mintegy 379 ezer munkatársat foglalkoztatott világszerte. Magyarországon a Siemens 1887-ben, az első budapesti villamosvonal megépítésekor alapított céget, amely azóta is meghatározó szerepet játszik az ország modernizációjában. A Siemens-csoport tagja a Siemens Zrt. mellett az evosoft Hungary Kft., a Mentor Graphics Magyarország Kft., a Siemens Gamesa Renewable Energy Kft., a Siemens Healthcare Kft. és a Siemens Mobility Kft., mely vállalatok összesen több mint 3800 munkatársat foglalkoztatnak, valamint a hazai csoporthoz tartozik a Valeo Siemens eAuto-motive Hungary Kft. is.

http://www.siemens.hu 

Ez a dokumentum jövőbeni üzleti és pénzügyi teljesítményünkkel és a Siemens-t érintő jövőbeni eseményekkel vagy fejleményekkel kapcsolatos kijelentéseket tartalmazhat, amelyek előretekintő nyilatkozatoknak minősülhet-nek. Ezeket a kijelentéseket olyan szavakkal lehet azonosítani, mint pl. “elvár,” “várható,” “előrelátható”, “szándé-kolt,” “tervezett,” “hisz,” “törekedik,” “becslés,” “akar,” “projekt” vagy hasonló jelentésű egyéb szavak. Előretekintő nyilatkozatokat tehetünk más jelentésekben, prezentációkban, részvényeseknek átadott anyagokban és sajtónyi-latkozatokban is. Munkatársaink esetenként szóban tehetnek előretekintő nyilatkozatokat. Az ilyen nyilatkozatok a Siemens vezetőségének aktuális elvárásaira és bizonyos feltételezéseire épülnek, amelyek közül több kívül esik Siemens hatáskörén. Ezek több kockázattól, bizonytalanságtól és tényezőtől függnek, a teljesség igénye nélkül ideértve a közleményekben leírtakat, különösen az Éves Jelentés Kockázatok c. fejezetében felsoroltakat. Ameny-nyiben az ilyen kockázatok és bizonytalanságok közül több valóra válna, a szabályozó hatóságok végzései, meg-állapításai vagy követelményei eltérnének az elvárásainktól, vagy ha az alapvető várakozások nem következnének be, vagy ha a feltételezések helytelennek bizonyulnának, akkor Siemens tényleges eredményei vagy teljesítménye (negatív vagy pozitív irányban) lényeges mértékben eltérően alakulhat a vonatkozó előretekintő nyilatkozatban kifejezetten vagy beleértve leírtaktól. Siemensnek nem áll szándékában és nem is kötelezhető arra, hogy ezeket az előretekintő nyilatkozatokat aktualizálja vagy módosítsa, a várakozásoktól eltérő fejlemények fényében.

Ez a dokumentum tartalmaz – a vonatkozó pénzügyi beszámoló keretrendszerében nem világosan megfogalmazott – olyan kiegészítő pénzügyi intézkedéseket, amelyek alternatív teljesítménymérő jellemzők, vagy olyanok lehetnek (a GAAP előírásain kívül). Ezeket a kiegészítő pénzügyi intézkedéseket nem szabad elszigetelten vizsgálni, vagy a Siemens nettó eszköz- és pénzügyi pozícióinak, valamint üzemi eredményeinek mérőszámai helyett alternatívák-nak tekinteni, a Siemens Konszolidált Pénzügyi Kimutatásaiban a hatályos számviteli beszámoló keretrendszernek megfelelően közöltekhez képest. Más társaságok esetleg eltérő módon számolják ki ezeket a mutatókat, amikor a hasonló cím alatt alternatív teljesítmény mérőszámokat közölnek vagy ismertetnek.

Kerekítés következtében, az ebben és a további dokumentumokban közzétett számok esetleg nem eredményezik pontosan a megadott összegeket és a százalékos értékek esetleg nem felelnek meg pontosan az abszolút szám-adatoknak.

www.siemens.hu  


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: