Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Ünnepélyesen üzembe helyezték a grazi osztrák Siemens Mobility vállalatnál az új igm hegesztő robotrendszert

2019.06.05

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Grazban 2019. június 4-én került sor az igm új hegesztő robotberendszerének üzembe helyezésére, ahol a Siemens Mobility GmbH és az igm Robotersysteme AG a sajtó, politika és üzleti élet képviselőivel közösen egy izgalmas technológiai beszélgetést rendezett.


A két cég együtt mutatta be az „iparág legmodernebb alvázhegesztő robotberendezését”. Ezzel a gyártási folyamatok digitalizálásában és az ember-gép kapcsolatok minőségében új mérföldkövet helyeztek el.

Az igm robotberendezés lényegében vasúti futóművek és tartószerkezetek  (pl. forgózsámolyok, keresztartók, belső és külső teherhordó szerkezetek) automatikus hegesztésére lett megtervezve, kiegészítve plazmavágással és handlinges robotkiszolgálással. Lényegében egy 21 m hosszúságban futó nagyméretű portálrendszerről van szó két állomással, ahol mindkét állomás függőlegesen is mozgatható L manipulátorral rendelkezik. A manipulátorok billenő és forgó mozgást is biztosítanak. Hegesztő robotként kettő RTE 497 igm hegesztőrobot KNI-NET kapcsolattal szolgál, melyek a portál lineáris felső utazópályára szereltek. Ezzel a két állomás cseréje jelentősen leegyszerűsödött.

A robotrendszer össztömege 65 tonna és a nagyméretű munkadarabok a hegesztőkészülékbe 3000 mm átfordulási sugárig és 7 tonna tömegig foghatók be. A méretteartomány  egy teljes mozdonykeretnek felel meg egészen 6 m átmérőig. A hegesztéshez automatizált MAG egyhuzalos és kéthuzalos tandem eljárásokat használnak. A berendezésbe integrált robotok plazmavágási és handlinges feladatot is ellátnak.

A világszerte aktív konszern mobilitás részlege Grazban működteti az itt megvalósított  „Futúmű Kompetencia Centrumot“. Ezzel az új projekttel a Siemens Moblility számára egyértelműen beigazolódott, hogy a termelékenység és gyártáskapacitás új hegesztőrobotok alkalmazásával tovább fokozható.

https://www.youtube.com/watch?v=kqpB6-QS4mg 
Feierliche Inbetriebnahme der igm Schweißroboteranlage bei Siemens Mobility in Graz, Österreich ; 2:04

www.igm-group.com 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; YouTube ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: