Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

*Felelősséggel a jövőért*: faültetési program az Audi Hungariánál

2019.04.29

Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
• Több mint 150 fát, köztük öt új fajtát ültettek az Audi Hungaria munkatársai
• Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke: „Céltudatos lépéseket teszünk gyártó telephelyünk környezeti teljesítményének javítása érdekében


• Az Audi Hungaria zöldterülete közel 70%-ot tesz ki

Győr, 2019. április 29. – A fenntarthatóság fontos szerepet tölt be az Audi Hungaria vállalati stratégiájában, így ennek jegyében „Felelősséggel a jövőért“ mottóval szombaton faültetési programot szervezett a vállalat. Az Audi Hungaria önkéntes munkatársai több mint 150 fát ültettek el a gyárterületen belül, ezzel is hozzájárulva a biológiai sokféleség növeléséhez.

Felelősségteljes vállalatként már gyáralapításunk óta aktívan hozzájárulunk a természeti erőforrások védelméhez és ezt a felelősséget az Audi Hungaria nagyon komolyan veszi. A faültetési programmal munkatársaink kifejezték, hogy számukra is fontos a természetes élőhelyek fenntartása“, mondja Achim Heinfling, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke. „Vállalatunk környezeti mérlegének javítása érdekében céltudatos lépéseket teszünk, hogy ezáltal is tovább emeljük az Audi Hungaria környezeti teljesítményét a szén-dioxid-kibocsátás, az energia-, víz- és hulladék-gazdálkodás területén“, hangsúlyozza Achim Heinfling.

A gyártó telephely zöldterülete csaknem 70%, amelyen az elmúlt években több alkalommal is szerveztek faültetési programot, és ez a jövőbeli tervek között is szerepel. A vállalat területén elültetett fákat fakataszterben tartják nyilván.

Az AUDI HUNGARIA Zrt. konzekvensen követi azt a stratégiai célt, hogy a tevékenységéből fakadó környezeti hatásokat a lehető legalacsonyabb szintre csökkentse.

Az Audi Hungaria hőellátásának több mint 70%-át ma már klímasemleges, geotermikus energiából fedezi. A vállalat Európa egyik legkörnyezetkímélőbb lakkozójával rendelkezik. Az Audi Hungaria a keletkező hulladékmennyiség 99%-át hasznosítja.

2018-ban a vállalat különböző intézkedésekkel közel 27 GWh energiát takarított meg, ami mintegy 13.000 háztartás éves energiaszükségletének felel meg. Az Audi Hungaria két logisztikai központjának tetején – mintegy 160.000 négyzetméteren – egy 12 megawatt beépített csúcsteljesítményű naperőmű épül. A naperőműpark építési munkálatai augusztusban kezdődnek, és a tervek szerint már ez év végén elkezdődik a megújuló energia termelése.

Az Audi Konszern célul tűzte ki, hogy legkésőbb 2030-ig minden gyártó telephelye szén-dioxidmentesen működjön. Az Audi Hungaria viszont már jóval korábban szeretné ezt a célt elérni, és így jelentősen hozzájárulni a klímaváltozás globális hatásainak csökkentéséhez.

www.audi.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Ipari Park ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: